publicat la 29.04.2019
publicat la 22.04.2017
publicat la 22.04.2017
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Dulceata de gutui
Gutuile se spala de puf,se curata de coaja si apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.Intr-o cratita mare se pun gutuile razalite,zeama de lamaie si apa si se da la fierbere.Cand se inmoaie bine se adauga zaharul si se fierbe in continuare pana este gata.Se incearca intr-o farfurie astfel:se...
Supa crema de dovleac
Se curata legumele si se taie cuburi, ceapa se toaca mai mare. Dovleacul se curata, se taie cuburi dar o bucata se lasa deoparte. Intr-o oala se pune uleiul, se adauga ceapa se lasa sa se caleasca apoi se adauga o cana de apa. Se adauga pe rand morcovii, patrunjelul, cartofii si dovleacul cuburi,...
Tocana de legume
Legumele se spala si se curata.Morcovii,patrunjelul radacina si telina radacina se dau prin razatoarea cu ochiuri mari,ceapa,ardeii si gogosarii se toaca cubulete mici.Rosiile se oparesc ,se curata de pielita si se toaca cubulete.Intr-o cratita cu fund dublu se pune 1 l de ulei ,se adauga...
Minisandvis caprese
Feliile de paine se taie in forma rotunda cu un pahar.Miezul de lapte se taie felii rotunde si rosia se taie felii rotunde.Pe o bucata de paine se pune o felie de miez de lapte ,o felie de rosie si apoi inca o felie de miez de lapte.Se presara busuioc deasupra si se poate servi.
Sandwich barcuta cu salam si ceva fin pufos
Minibagheta se taie in doua .Se unge fiecare felie cu crema de branza ceva fin pufos si se aseaza cate 3 felii de salam sasesc .La capat se pune o bucata de ardei gras rosu.
Zacusca de vinete
Vinetele se coc si se curata,se lasa sa se scurga.Ardeii si gogosarii se coc si se curata de pielita. Ceapa alba se curata si se fierbe.Se da prin masina vinetele,ardeii,gogosarii si ceapa.Intr-o cratita se pune uleiul se adauga legumele date prin masina de tocat carne si se pun pe foc pe o...
Zacusca de fasole boabe
Fasolea boabe se pune la fiert in apa fiarta cu sare.Ardeii,gogosarii si kapia se coc pe plita apoi se curata de pielite.Morcovii se curata si se fierb,ceapa se curata si se fierbe.Se dau prin masina de tocat carne ardeii grasi,gogosarii ,kapia,morcovii fierti,ceapa alba fiarta si jumatate...
Pizza cu salam si branza
Se lasa aluatul sa se dezghete la temperatuta camerei.Cand este dezghetat se intinde intr-o tava.Se pune ketchup apoi se pune salamul semenic,salamul ardelenesc,cascavalul ras,ardeii rondele si branza de vaca gramajoare pe mijloc si pe margini.Pe margini se ruleaza un pic.Se da la cuptorul...
Pizza cu pastrama de vita,ciuperci si dovlecel
Se amesteca faina cu sarea si drojdia intr-un bol incalzit.Se face o adancitura in mijloc si se pune apa calduta si uleiul de masline .Se amesteca cu mana pana se obtine un aluat moale.Se framanta aluatul pana devine uniform si elastic.Se lasa aluatul sa dospeasca la loc caldut .Se incalzeste...
Pizza cu sunca,pastrama de vita si ou
Se amesteca faina cu sarea si drojdia intr-un bol incalzit. Se face o adancitura in mijloc si se pune apa calduta si uleiul de masline .Se amesteca cu mana pana se obtine un aluat moale. Se framanta aluatul pana devine uniform si elastic. Se lasa aluatul sa dospeasca la loc caldut .Se incalzeste...
Pizza Canibale
Se cerne faina alba se pune drojdia uscata,apa putina sare si se framanta un aluat la care se mai adauga si uleiul de masline.Se lasa la dospit. Cand a dospit se intinde aluatul intr-o foaie subtire si se pune in tava.Peste aluatul din tava se pune ketchup ,ardeiul gras taiat rondele,se aseaza...
Pizza mea cu pui
Se bate oul cu branza de vaca,se adauga taratele de ovaz,taratele de grau si amidonul si se amesteca bine.Se adauga jumatate de plic de drojdie uscata,sare ,piper si oregano.Se pune intr-o tava hartie de copt ,se pune amestecul care e putin lichid si se da la cuptor incalzit pentru 7...
Ciulama de pui si ciuperci
Se curata ceapa si se toaca marunt ,ardeiul kapia se curata de cotor ,se spala si se taie cubulete. Se incinge uleiul intr-o tigaie se adauga ceapa si ardeiul si se caleste. Se adauga pieptul de pui cubulete, ciupercile taiate cuburi, se amesteca si se adauga 200 ml apa si se lasa sa fiarba...
Pizza cu muschiulet afumat si crenvusti
Intr-un vas punem faina alba,facem o adancitura si punem drojdia maruntita,o lingurita de zahar si una de sare si apa calduta 100 ml si lasam sa se dizolve drojdia .Apoi amestecam cu faina si cu restul de apa,2 linguri de ulei de masline, pana obtinem un aluat elastic .Lasam la...
Briose cu pui Dukan
Carnea se taie cubulete mici.Se bate albusul spuma,se adauga galbenusurile,apoi in ploaie taratele de ovaz,cele de grau,1 lingura de amidon,iaurtul,carnea de pui ,praful de copt,condimentele,ierburile aromate,sare si piper.Se amesteca toate bine.Se pune compozitia in forme de briose si se dau la...
Dulceata de cirese 2
Se spala ciresele si se curata de samburi.Se pun intr-o cratita cu fund dublu si se acopera cu zahar.Se lasa de seara pana dimineata.Dimineata se pune cratita pe foc la foc mic sa fiarba.Se curata de spuma formata.Cand nu se mai formeaza spuma se pune zeama de lamaie si se amesteca.Se verifica...
Compot de cirese
Ciresele se aleg,se rup coditele si se spala.Borcanele se spala bine cu detergent si se usuca.In fiecare borcan se pun ciresele pana se umple 3 sferturi de borcan,se adauga 3 linguri zahar ,apa pana la gura borcanului si o aspirina pisata. Se capseaza si se pune la dust.Intr-o cratita se pune...
Mancare de ardei copti cu pui
Ardeiul copt se curata de cotoare si se rupe fasii.Ceapa verde se curata,se spala si se taie cubulete.Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Intr-o tigaie se incinge uleiul,se adauga ceapa verde si se lasa sa se caleasca un pic,apoi se adauga carnea de pui si se lasa pana se...
Salata de varza cu rosii si castraveti
Se curata varza de foile uscate,se toaca fideluta.Castravetii si rosiile se spala .Castravetii se taie felii subtiri si rosiile feliute.Se pun toate intr-un castron,se adauga sare,otet dupa gust si se amesteca.La sfarsit se adauga uleiul de masline ,se amesteca si se lasa 5 minute sa se...
Frunze de vita de vie conservate pentru iarna
Se curata frunzele de cotoare si se oparesc in apa cu sare.Se scot sa se scurga si se lasa sa se raceasca.Dupa ce s au racit se pun una peste alta cate 10 se ruleaza si se pun cate 10 suluri in punga .Se pun la congelator.
Inghetata asortata
Se bate bine frisca,se adauga mierea si apoi iaurtul se amesteca cu mixerul. Se ia jumatate din compozitia pentru inghetata de casa si se amesteca cu cacao si in cealalta jumatate se pune esenta de vanilie dupa gust.Se pune inghetata de casa in recipient,eu am folosit 4 pahare de unica...
Ciorba de primavara
Intr-o oala se pun 2 l de apa si se pun pe foc sa fiarba.Ceapa verde si patrunjelul,mararul si leusteanul se toaca marunt.Cand apa incepe sa fiarba se adauga ceapa verde,se lasa sa dea cateva clocote apoi se adauga spanacul,salata verde.Intre timp usturoiul se toaca marunt si se caleste intr-un...
Paine de casa ca la Botosani
Se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 100 gr de zahar si 100 ml de lapte caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam 2 oua , 100 gr zahar, sarea si incepem sa framantam adaugand cate putina apa calduta pana cand se...
Pasca cu branza dulce
Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam galbenusurile frecate cu zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa...
Cartofi cu marar
Cartofii noi se curata sub jet de apa rece cu ajutorul unei perii de sarma. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ,se scurg de apa. Intr-o cratita se pune uleiul de masline ,se lasa sa se incinga ,se adauga cartofii fierti si se lasa sa se unduiasca putin. Mararul verde se spala si...
Placinta rulata cu branza dulce
Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam 2 oua, 150 gr zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa framantam...
Bors de varza
Intr-o oala se pune la fiert costita afumata. Se ia spuma ce se formeaza. Ceapa, morcovii, telina si ardeiul se spala, se curata si se taie cubulete. Varza alba si varza rosie se taie fideluta. Cand este costita pe jumatate fiarta se adauga ceapa, apoi morcovii, telina si ardeiul. Se lasa sa...
Peste la cuptor cu legume inabusite
Fileul de peste se decongeleaza, se ia toata apa de pe peste cu un servet absorbant, se presara cu sare si piper. Intr-o punga de friptura se aseaza pestele, peste peste se pune felii de lamaie si felii de usturoi. Se leaga punga la gura, se pune intr-o tava de yena, se face gauri deasupra cu...
Tort aniversar
Se face blatul de pandispan cu o zi inainte.Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu un varf de cutit de sare pana spuma sta teapana.Adaugam treptat cate o lingura de zahar mixand intre timp,la final se pune zaharul vanilat.Adaugam galbenusurile treptat si mixam pe viteza...
Tocana de ceapa cu carne de porc
Ceapa se curata si se taie pestisori, ardeiul se curata de cotor si se taie fasii subtiri. Carnea de porc se taie cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pune ceapa. Se adauga ardeiul gras si putina apa cam 50 ml si se lasa sa se inabuse. Cand s-au inabusit se adauga...