Zacusca de vinete

de marcela1979 in Zacusca, 19 Oct 2013 | 5200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 3 kg de ardei kapia
  • 2 kg de gogosari
  • 1 litru jumatate de ulei
  • 1 litru jumatate de bulion de rosii
  • 2 kg de ceapa alba
  • boabe de piper
  • sare mare neiodata
  • frunze de dafin(eu nu pun)
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele se coc si se curata,se lasa sa se scurga.Ardeii si gogosarii se coc si se curata de pielita.

Ceapa alba se curata si se fierbe.Se da prin masina vinetele,ardeii,gogosarii si ceapa.Intr-o cratita se pune uleiul se adauga legumele date prin masina de tocat carne si se pun pe foc pe o plita la foc mic circa o ora de cand incep sa fiarba, amestecand continuu sa nu se prinda.

La sfarsit se adauga bulionul de rosii ,sarea dupa gust,boabele de piper si frunzele de dafin,daca puneti.Se mai lasa sa dea cateva clocote si cand se ridica uleiul deasupra este gata, apoi se pune calda in borcanele sterilizate.

Se capseaza si se da la dust in aburi circa 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de legume