Tort aniversar

de marcela1979 in Torturi, 14 Mar 2013 | 4828 vizualizari

 

Cu ocazia zilei de nastere a nepotului meu

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri faina alba
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 plic zahar vanilat

pt creme:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 1 plic crema de vanilie
  • frisca Hulala
  • fulgi de ciocolata

pt sirop:

  • 100 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Se face blatul de pandispan cu o zi inainte.Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu un varf de cutit de sare pana spuma sta teapana.Adaugam treptat cate o lingura de zahar mixand intre timp,la final se pune zaharul vanilat.Adaugam galbenusurile treptat si mixam pe viteza mica.Adaugam treptat cate o lingura de faina pe care o incorporam in compozitie cu ajutorul lingurei de lemn amestecand de jos in sus si dinspre centru spre exterior foarte usor.Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie .Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul si se niveleaza usor fara a apasa.Punem tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 25-30 de min.Cand este gata se stinge cuptorul si se lasa sa se raceasca ,apoi se taie in felii a doua zi .

Se pregatesc cremele conform indicatiilor de pe ambalaj.Se pregateste un sirop din apa,zahar si esenta de vanilie.

Blatul se taie in doua se insiropeaza apoi pe prima foaie se pune crema de vanilie , fulgii de ciocolata si pe a doua foaie crema de ciocolata.

Se bate frisca si se orneaza tortul cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ''22''