cristinne

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 18.09.2009

RETETE87
PRIETENI21
Retete

Tort de portocale

In Torturi la 27 Apr 2011

Blatul: Ouale se separa si se bat albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul si apa minerala. Se unesc cele 2 compozitii si se adauga faina in ploaie la final impreuna cu praful de copt. Se introduce la cuptorul preincalzit pana se coace. Crema:  Se bate frisca. Separat se...

Coconut cheesecake

In Torturi la 26 Mar 2011

Se face un blat din biscuiti sfarmati si amestecati cu unt topit. Se pune in forma de tarta si se da la cuptor (pt cine vrea mai crocant) pt 10minute. Se scoate si se lasa la racit. Se bate frisca lichida . Se bate separat zaharul vanilat cu zaharul brun (eu l-am rasnitat (pudra) ca sa se...

Pachetele de primavara (chinezesti)

In Mancaruri de legume la 26 Mar 2011

Se taie legumele fidelute, pe lung. Se calesc toate intr-o tigaie cu ulei de masline si soia. Se condimenteaza cu sare si piper. La final de tot se adauga si fideaua de orez fiarta inainte. Se bate albusul de ou separat pentru uns marginile foii. Se pregateste cate o foaie de placinta (chinezii...

Ciupercute umplute

In Aperitive / Garnituri la 26 Mar 2011

Se taie coditele de la ciuperci, morcovul, telina si ceapa, cubulete mici si se calesc usor in 2 linguri de ulei de masline. Se umplu ciupercutele frumos cu mixul calit si se dau la cuptor 20 minute pana se inmoaie, se coc. Cu 3 minute inainte de a le scoate, se taie cubulete sau se rade...

Tortulet de clatite

In Torturi la 26 Mar 2011

Se face un mix din toate ingrediente (fara dulceata :P) si se coc clatitele. Apoi se umplu cu dulceata una cate una turnulet. Pe margini am pus dulceata de gutui iar in mijloc de capsuni. Deasupra am pus un piure facut din bucatele din compot de gutui, ca sa pastrez stilul cu gutuile;).

Cheesecake cu zmeura

In Prajituri la 21 Mar 2011

Se face un blat din biscuitii sfarmati si untul topit. Se freaca bine branza mascarpone cu zaharul pudra si apoi si cu frisca (asta dupa ce e batuta in prealabil) Se scurg zmeurele si ori se pun toate deasupra una langa alta ori se pun jumatate deasupra tartei si jumatate in interior,...

Stelute cu ciocolata

In Prajituri la 12 Mar 2011

Se pune drojdia la inmuiat cu un pic de zahar. Se separa ouale si se bat galbenusurile si albusurile separat. Se incalzeste laptele foarte putin impreuna cu zaharul si se face aluatul din faina plus drojdia si galbenusurile, plus laptele turnat usor pana se incorporeaza tot in faina; la final se...

Briose cu fructe de padure

In Prajituri la 6 Mar 2011

Se amesteca toate ingredientele uscate (sarea, zaharul, faina) si se face o gaura in mijloc. Se amesteca ingredientele lichide si se toarna apoi peste cele uscate in gaura formata. Se incorporeaza toate. Se pot adauga fructele acum in compozitie, sau in tava deasupra compozitiei in forma de...

Tiramisu reţetă la cupa

In Prajituri la 18 Feb 2011

Tiramisu reţetă la cupa Se bate mascarponele cu zaharul, galbenusurile de ou, romul si plicul de cafea instant dizolvat in nitel coniac. Se amesteca la final cu albusurile batute spuma in prealabil, se obtine o crema frumoasa si fina cu gust usor de cafea. Se face si o cafea tare si se...

Placintica cu dovleac

In Prajituri la 13 Feb 2011

Se face un aluat din amestecul laptelui caldut cu ouale, zaharul, coaja de lamaie, esenta, drojdia inmuiata in lapte si apoi faina cat cuprinde pana iese un aluat nici foarte moale nici foarte tare. Se lasa la dospit o ora, pana creste putin. Se rade dovleacul, se caleste nitel cu...

Medalioane de peste la gratar

In Salau la 4 Feb 2011

Se fierb cartofii in apa cu sare. Se condimenteaza medalioanele de peste cu sare, piper si rozmarin. Se frige pestele pe ambele parti. Se serveste cu unt, lamaie, patrunjel si un pahar de vin la lumina lumanarii.

Paharul "Imunizator" de kiwi

In Cocktail la 30 Ian 2011

Se curata, se taie cubulete si se paseaza cu blenderul sau robotul de bucatarie. De preferat nu se arunca nimic (seminte, coaja la mere, etc de). Se amesteca cu apa si se dilueaza dupa preferinta.  Se pastreaza la frigider, 2 sau 3 zile maxim!

Cheesecake de ciocolata cu portocale

In Torturi la 24 Ian 2011

Se face un blat din biscuitii sfarmati, o mana de alune fara sare, coaja rasa de portocala si untul topit. Se freaca bine branza mascarpone cu zaharul pudra, sucul de portocale si esenta de portocale.  Se topeste ciocolata la bain-marin. Cand devine lichida, se lasa putin sa se...

Tort imbatator de ciocolata cu alcool

In Torturi la 22 Ian 2011

Blatul: Se separa ouala. Se bate albusul spuma cu zaharul. Se amesteca apoi cu galbenusurile batute cu uleiul si apa minerala. La final se incorporeaza faina cu o paleta, praful de copt stins cu lamaie si cacaua. Se da la cuptorul preincalzit pt 10 minute (pana se coace). Se...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2011

Se amesteca toate ingredientele. Daca telemeaua e sarata, coca nu mai necesita sare, daca nu, se pune sare dupa gustul fiecaruia (unii mananca mai sarate, altii nu). Se framanta pana iese un aluat care nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut 30-45 de minute. Se bat 2 oua separat pentru uns...

Varza acra calita cu porc

In Porc la 10 Ian 2011

Se da intr-un clocot pulpa de porc taiate cubulete. Se caleste in ulei ceapa si morcovul taiate marunt cu bucatelele de carne. Se adauga si varza taiata subtire.. Se amesteca conntinuu si dupa 1 minut, se adauga apa cat cuprinde ca sa fiarba. Se fierbe pana se inmoaie varza, apoi se adauga bulion...

Tort de portocale

In Torturi la 31 Dec 2010

Blatul : Se face blatul din albusurile batute separat cu zaharul si restul de ingrediente amestecate separat. La final se combina cele 2 amestecuri formand un aluat f moale care se da la cuptor in forma timp de 20minute maxim (testul scobitorii). Crema: Se bate frisca lichida impreuna cu...

Prajitura cu lamaie si cocos

In Prajituri la 27 Dec 2010

Blatul. Se separa oale. Labusurile se bat spuma cu zaharul farin. Galbenusurile se bat cu uleiul si apa minerala. Se incorporeaza faina , praful de copt stins cu lamaie, coaja de lamaie si esenta. La final se incoporeaza si albusurile batute. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si...

Pizza de post - vegetariana

In Pizza la 22 Dec 2010

Se taie toate ingredientele cubulete.  Se unge blatul de piiza cu un cub de margarina vegetala sau cu o lingura de ulei; S face un sos din bulion sau rosii decojite pasate cu busuioc verde (am avut la congelator) si piper, sare, si boia de ardei; si se unge blatul de pizza cu el. Se...

Martini cocktail

In Cocktail la 8 Dec 2010

Varianta mea (mai "girlie" asa) : Se amesteca votca, vermutul, sucul de lamaie, nectarul de gutuie si gheata intr-un shaker. Se orneaza paharele cu zahar(varianta mea) si se toarna in pahare alaturi de masline verzi si feliute de lamaie.  Se bea in compania celei mai bune prietene!

Tort cu mousse de cafea si ciocolata

In Torturi la 4 Dec 2010

Blatul: Se separa ouala. Se bate albusul spuma cu zaharul. Se amesteca apoi cu galbenusurile batute cu uleiul si apa minerala. La final se incorporeaza faina cu o paleta, praful de copt stins cu lamaie si cacaua plus manuta de alune pisate. Se da la cuptorul preincalzit pt 10 minute (pana se...

Tarta cu afine si mousse de ciocolata

In Torturi la 3 Dec 2010

Blatul: Se face blatul din biscuitii pisatim 3 lingurite de zahar si untul topit. Se pune in forma si se da la cuptor 10minute la foc mic. Se scoate si se lasa la racit (nu se scoate din forma).  Se pregatesc cremele: Mousse de ciocolata: Se topeste ciocolata impreuna cu 30...

Gogosici americane

In Dulciuri la 19 Noi 2010

Se pune drojdia la inmuiat cu un pic de zahar. Se separa ouale si se bat galbenusurile si albusurile separat. Se incalzeste laptele foarte putin impreuna cu zaharul si se face aluatul din faina plus drojdia si galbenusurile, plus laptele turnat usor pana se incorporeaza tot in faina; la final se...

Tort de ciocolata "Dots" cu visine din alcool

In Torturi la 16 Noi 2010

Am facut blatul, sfarmand biscutii si amestecandu-i cu cele 2 lg de cacao, 2 lg de zahar si untul topit. I-am pus in forma de tort. Separat am amestecat crema de branza cu restul de zahar (l-am facut pudra), iaurtul si am adaugat apoi rand pe rand cate un ou, amestecand f bine dupa fiecare, la...

Papanasi cu dulceata

In Dulciuri la 10 Noi 2010

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat. Se incinge uleiul bine. Se fac  ineluse cu ajutorul palmelor date prin faina(ca altfel e foarte lipicios aluatul) se face o gaura in mijloc si se pun la prajit. Se fac si bilute simple pentru "capacelele-motz". Se pun pe servetel...

Frigarui crocante

In Porc la 10 Noi 2010

Se taie toate cubulete si se infing pe bat:) Ordinea ideala este: porc, kaizer, ceapa, carnat, ciuperca, porc, gogosar.. dar fiecare la alegere:)  

Cheesecake cu zmeura

In Torturi la 8 Noi 2010

- Se amesteca biscutii sfarmati (eu am folosit robotul de bucatarie) cu untul topit  (la microunde) si cu 3 linguri de zahar. Aluatul (care e delicios la gust:P) se intinde cu degetele intr-o forma de tort detasabila. Se da la cuptor sa se rumeneasca 10-15minute (180-200 de grade). Se scoate...

Biscuiti cu ghimbir si susan

In Bucatarasi celebri la 28 Oct 2010

Se face un amestec din toate ingredientele. Aluatul moale si lipicios se pune cu o lingurita pe o foaie de copt intr-o tava. Chiar daca are forma neregulata, ca prin minune acestia la cuptor vor deveni rotunzi:)). Nu credeam cand vazusem la tv dar chiar asa fuse. Se pun in tava si se lasa spatiu...

Pate de ficat (de casa)

In Mancare copii la 28 Oct 2010

Se dau intr-un clocot ficatii. Se taie ceapa marunt si usturoiul si se pun la calit alaturi de ficateii scursi pentru catvea minute pana se aureste ceapa usor. Se adauga paharul de vin si condimentele si se mai lasa inca vreo 10 minute, pana scade sosul format.  Apoi totul se mixeaza...

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 28 Oct 2010

Se face un sirop din zahar apa si sucul la lamaie. Se toarna apoi cubuletele de gutui si se pune la fiert. Se fierbe dulceata pana scade cat doriti (pana se leaga daca puneti in farfurie dupa ce s-a racit o lingurita). Eu am fiert-o cateva ore.

Afisate 31 - 60 din 87 retete    

Postari recente

publicat la 24.07.2012

Orez thai cu sos de vita picant

publicat la 10.05.2012

Paste carbonara

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]