Am zis ca e potrivit pentru iarna..e usor si f aromat (si daca tot aveam o cutie de frisca inceputa ..am zis sa o foloses cumva)
Blatul: Se face blatul din albusurile batute separat cu zaharul si restul de ingrediente amestecate separat. La final se combina cele 2 amestecuri formand un aluat f moale care se da la cuptor in forma timp de 20minute maxim (testul scobitorii).
Crema: Se bate frisca lichida impreuna cu 2 lingurite de zahar farin si intaritorul de frisca si cateva picaturi de esenta de portocale. Setaie cubulete cateva portocale(vreo 3 am pus eu) si se amesteca in frisca. Restul de portocale se folosesc ca decor.
Sirop: Se storc fructele , amesteca cu mierea si se insiropeaza blatul taiat deja pe jumatate si racit.
Dupa ce se asambleaza crema intre feliile de blat, se orneaza cu ciocolata alba topita, fulgi de cocos si feliute de portocale, sau fiecare dupa cum are inspiratie:P
Se consuma imediat sau la cateva ore dupa ce s-a tinut la frigider, daca il preferati rece ca o 'inghetata'