Stelute cu ciocolata

de cristinne in Prajituri, 12 Mar 2011 | 5248 vizualizari

 

Gogosele steluta cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • drojdie: jumatate de cub
  • zahar: 5 linguri cu varf;
  • lapte: 350 ml;
  • oua 3;
  • esente : vanilie zahar vanilat
  • faina: 700 gr (cat cuprinde pana iese un aluat nelipicios);
  • coaja rasa de la o lamaie
  • ulei pt prajit : 400 ml
  • pentru decor: ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu ciocolata:

Se pune drojdia la inmuiat cu un pic de zahar. Se separa ouale si se bat galbenusurile si albusurile separat. Se incalzeste laptele foarte putin impreuna cu zaharul si se face aluatul din faina plus drojdia si galbenusurile, plus laptele turnat usor pana se incorporeaza tot in faina; la final se adauga si albusurile si esentele de vanilie. Se framanta frumos si se adauga si 2 linguri de ulei.  Se lasa la dospit pentru minim jumatate de ora, pana creste si isi dubleaza volumul.

 Se taie apoi cate o bucata de aluat care se intinde cu faina si se fac formele cu steluta (sau ce forma doriti, la alegere). Se prajesc pana devin aurii pe ambele parti apoi se scot pe servetele pt surplusul de ulei.

Se topeste orice tip de ciocolata la microunde, impreuna (optional) cu 2 linguri de lapte si se baga cate o steluta in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita