Am pregatit mai întâi foaia de rulada.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile ,5 la numar(doua ramase de la maioneza),le-am batut bine cu un praf de sare.
Când spuma a început sa faca „ţepi” am adaugat pe rând câte o lingura de...
Capşunii i-am curatat,i-am spalat si i-am lasat cu zahar de dimineata pâna seara.
Am amestecat din când în când sa se topeasca zaharul.
Am zdropit o parte din capsuni cu blenderul vertical si altii i-am lasat întregi.
Am pus amestecul sa fiarba cam 20 de...
Organele de miel le-am fiert în apa cu sare,apoi le-am taiat bucati mici.
Am fiert ouale
Ceapa verde si verdeata le-am taiat marunt si le-am prajit cu putin ulei.
Am pus maruntaiele si am condimentat,apoi ouale crude batute.
Am lasat putin pe foc pâna a început oul...
Pentru aluat am amestecat faina cu un praf de sare,praful de copt si crema Mascarpone rece.Am adaugat apoi smantana,zaharul,ouale batute si vanilia.
Am framantat un aluat elastic,l-am acoperit cu o folie si l-am pus la frigider o ora.
Am scos sâmburii cireselor si le-am pus cu zahar...
Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca.
Capşunii i-am presarat cu putin zahar si i-am lasat deoparte.
Am amestecat ingredientele uscate: faina,zaharul,sarea,praful de copt.
Ouale le-am batut ,am adaugat untul topit si racit si sana.
Apoi am pus ingredientele uscate peste cele...
Ceafa taiata felii mai groase am condimentat-o si am lasat-o peste noapte la frigider.
Intr-o tava am pus putin ulei(ceafa va lasa si ea grasime,deci nu e nevoie de prea mult) si am asezat feliile de carne si morcovul taiat rondele.
Am pus usturoiul,rozmarinul si putina apa.
Am acoperit...
Am tapetat tava mare a aragazului(40x42 cm)cu hârtie de copt.
Am separat albusurile de galbenusurile celor 8 oua.
Am batut albusurile spuma tare, si am adaugat zaharul pe rând si am mai batut pâna când acesta s-a dizolvat.Am pus si zeama de lamâie.
Cu...
Dovlecelul l-am razuit ,am pus putina sare si l-am lasat sa se scurga de zeama.
Ouale le-am batut cu putina sare,am adaugat smantana ,faina si casul razuit.
Am amestecat dovlecelul cu legumele,am condimentat si apoi le-am pus peste amestecul de oua.
Am pus compozitia într-o...
Cartofii i-am curatat si i-am taiat rondele foarte subtiri.
Am pus putin ulei pe ei si i-am condimentat.
Pieptul de pui l-am taiat foarte marunt.
Intr-o cratita am pus putin ulei,ceapa si morcovul.Le-am calit putin apoi am adaugat pieptul de pui.
Am condimentat si am adaugat...
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut cu un praf de sare pâna au stat „băţ”. Apoi am început sa adaug zaharul câte o lingura. Am încorporat si galbenusurile pe rând în spuma de albusuri. A urmat apoi uleiul pe care l-am pus...
Faina am amestecat-o cu sarea,zaharul,untul si untura.
Am pus apoi galbenusurile,smântâna si vanilia,bicarbonatul stins cu zeama de lamâie.
Am facut o bila din aluat,am acoperit-o cu folie si am pus-o la frigider pentru o ora.
Am pus apoi aluatul in formele de tarta si...
Pentru foaia de tarta am amestecat untura si untul cu faina,apoi restul ingredientelor.
Am facut o bila de aluat,am acoperit-o cu o folie si am lasat-o la frigider o ora.
Am pregatit apoi jeleul.
Siropul de la visine l-am amestecat cu amidonul,am pus visinele si am fiert la foc mic...
Frisca am batut-o si am lasat-o la frigider.
Gelatina am hidratat-o cu putina apa rece.
Am mixat ouale cu zaharul pâna când acesta s-a topit.
Am adaugat siropul de portocala si iaurtul.
Am încalzit putin compozitia,am încalzit si gelatina si am pus-o în...
Carnea tocata am condimentat-o,am pus usturoiul,oul,pesmetul si verdeata.
Am folosit o tava pentru briose.Formele le-am uns cu ulei
Am pus în fiecare forma putina carne,apoi oul de prepelita,morcov si cascaval.
Am acoperit cu carne.
Am uns cu putin ulei deasupra si am pus...
Pieptul de pui l-am tocat si l-am condimentat.
L-am înfasurat în felii subtiri de bacon,l-am pus în tava cu hârtie de copt si l-am lasat la cuptor cam 30 de minute.
Timpul de preparare scurt,reteta si mai scurta,va propun sa le pregatiti si voi.
De obicei salata aceasta o facem atunci când facem supa de pui si folosim legumele si carnea fierte în supa(morcov,gulie,carne de pui).
Cartofii îi fierbem separat.
Legumele si carne fierte se taie marunt.
Se face maioneza din galbenusuri de ou si ulei.
Se...
Pentru foaia de tarta ,am amestecat toate ingredientele.A rezultat un aluat ceva mai moale pentru ca este destul de gras.Asta este însa foarte bine,va fi sfarâmacios si nu se va lipi de forme.
Am pus aluatul acoperit cu o folie la frigider pentru o ora.
Pentru jeleu ,am...
Am pregatit mai întâi blatul.
Am separat albusurile de galbenus.
Din zahar am retinut 100 g (5 linguri) pentru albus,iar restul l-am mixat cu untul.
Am adaugat galbenusurile pe rând,mierea,praful de copt stins cu lapte,faina si laptele în reprize alternative....
Ceapa si morcovul le-am calit cu putin ulei.
Am adaugat putina boia,apoi fasolea verde.Am condimentat.
Am lasat sa fiarba pâna s-a înmuiat morcovul.
Am adaugat sucul de rosii si usturoiul verde.
Spre final am pus si mararul verde.
O mâncare delicioasa,gata...
Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina.
Am lasat sa dospeasca.
Faina am amestecat-o cu putina sare,am pus apoi drojdia,uleiul de masline.
Am pus apa calduta si am amestecat pâna s-a format o coca omogena.
Dupa aceasta,am luat...
Am pregatit mai întâi jeleul.
Capsunii i-am taiat bucati,i-am amestecat cu coacazele si zaharul.
Le-am lasat pâna au lasat putin sirop,apoi am pus vasul pe foc.Cand s-au înmuiat putin ,am pus o lingura de amidon si am lasat pe foc pâna când sosul...
Ceapa si morcovii i-am curatat si i-am taiat felii.
Ciupercile le-am taiat bucati mai mari,iar partea dinspre codita am taiat-o marunt.
Intr-o cratita am pus ulei si am calit morcovii si ceapa,pâna ceapa adevenit sticloasa.
Am adaugat apoi putina boia si ciupercile taiate marunt.Am...
Miezul de lapte ,rosiile si ridichile le-am taiat felii.
Din feliile de prosciutto am facut cateva rulouri în care am pus miez de lapte,felii de ardei si marar.
De asemenea am mai facut niste „sandwichuri” cu miez de lapte si rosii.
Toate le-am asezat pe frunze de...
Am amestecat faina,sarea,praful de copt si cacaoa.
Separat am amestecat oul,zaharul,uleiul si iaurtul.
Am pus apoi ingredientele uscate peste amestecul de ou si iaurt.
Am adaugat vanilia si ciocolata razuita.
Am împartit compozitia în doua cesti si un vas de sticla.Trebuie...
Am pregatit mai întâi aluatul pentru ca va sta la dospit.
Drojdia am amestecat-o cu zaharul,am pus laptele caldut(nu fierbinte!!!) si faina si am lasat la dospit.
300 g faina cernuta am amestecat-o cu sarea ,zaharul,vanilia si coaja de lamâie.
Am batut ouale.
Laptele...
Cartofii i-am fiert cu coaja în apa cu putina sare.I-am scurs ,i-am curatat si i-am taiat felii mai groase.
Intre timp am preparat sosurile.
Pentru sosul de carne, am calit ceapa si morcovul cu putin ulei,am adaugat carnea tocata.
Am lasat pâna ce carnea s-a deschis la...
Fasolea o spalam si o lasam în apa rece,de preferat peste noapte sau câteva ore.
Astfel se va fierbe mai repede.
Fasolea am fiert-o separat în apa cu sare si ceapa taiata marunt.
Separat am pus la fiert ciolanul cu zarzavaturile.Aici nu am adaugat sare decat la...
Am crestat baghetele longitudinal,pe mijloc.
Branza de vaci am amestecat-o cu ardei taiat si am uns bagheta.
Am pus apoi feliile de muschi file,chiftelutele,rosii cherry.
Deasupra am razuit mozzarela.
Am pus baghetele la cuptor pâna s-a topit brânza.
Le-am servit calde...
Am pregatit o maia din drojdie,o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Am lasat sa dospeasca.
Ouale le-am batut cu zaharul.
Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,untul topit si racit,ouale batute,aromele si maiaua.
Am framântat un aluat cu laptele...
Reteta de preparare a papanasilor
Am amestecat brânza cu zaharul ,ouale,sarea,bicarbonatul si aromele.
Am pus grisul si faina pe rând .
Nu puneti toata faina daca nu este nevoie,trebuie sa obtinem doar un aluat din care sa putem modela papanasii nu foarte tare....
Ruladă cu cremă de zmeură
Am pregatit mai întâi foaia de rulada. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile ,5 la numar(doua ramase de la maioneza),le-am batut bine cu un praf de sare. Când spuma a început sa faca „ţepi” am adaugat pe rând câte o lingura de...
Jeleu de căpşuni
Capşunii i-am curatat,i-am spalat si i-am lasat cu zahar de dimineata pâna seara. Am amestecat din când în când sa se topeasca zaharul. Am zdropit o parte din capsuni cu blenderul vertical si altii i-am lasat întregi. Am pus amestecul sa fiarba cam 20 de...
Drob de miel
Organele de miel le-am fiert în apa cu sare,apoi le-am taiat bucati mici. Am fiert ouale Ceapa verde si verdeata le-am taiat marunt si le-am prajit cu putin ulei. Am pus maruntaiele si am condimentat,apoi ouale crude batute. Am lasat putin pe foc pâna a început oul...
Tartă cu cireşe
Pentru aluat am amestecat faina cu un praf de sare,praful de copt si crema Mascarpone rece.Am adaugat apoi smantana,zaharul,ouale batute si vanilia. Am framantat un aluat elastic,l-am acoperit cu o folie si l-am pus la frigider o ora. Am scos sâmburii cireselor si le-am pus cu zahar...
Pancakes cu căpşuni
Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca. Capşunii i-am presarat cu putin zahar si i-am lasat deoparte. Am amestecat ingredientele uscate: faina,zaharul,sarea,praful de copt. Ouale le-am batut ,am adaugat untul topit si racit si sana. Apoi am pus ingredientele uscate peste cele...
Prânzul de Duminică- Ceafă de porc cu cartofi noi şi ciuperci la cuptor
Ceafa taiata felii mai groase am condimentat-o si am lasat-o peste noapte la frigider. Intr-o tava am pus putin ulei(ceafa va lasa si ea grasime,deci nu e nevoie de prea mult) si am asezat feliile de carne si morcovul taiat rondele. Am pus usturoiul,rozmarinul si putina apa. Am acoperit...
Prăjitură Kardinal
Am tapetat tava mare a aragazului(40x42 cm)cu hârtie de copt. Am separat albusurile de galbenusurile celor 8 oua. Am batut albusurile spuma tare, si am adaugat zaharul pe rând si am mai batut pâna când acesta s-a dizolvat.Am pus si zeama de lamâie. Cu...
Tartă cu brânză şi legume
Dovlecelul l-am razuit ,am pus putina sare si l-am lasat sa se scurga de zeama. Ouale le-am batut cu putina sare,am adaugat smantana ,faina si casul razuit. Am amestecat dovlecelul cu legumele,am condimentat si apoi le-am pus peste amestecul de oua. Am pus compozitia într-o...
Cartofi noi cu piept de pui la cuptor
Cartofii i-am curatat si i-am taiat rondele foarte subtiri. Am pus putin ulei pe ei si i-am condimentat. Pieptul de pui l-am taiat foarte marunt. Intr-o cratita am pus putin ulei,ceapa si morcovul.Le-am calit putin apoi am adaugat pieptul de pui. Am condimentat si am adaugat...
Prăjitură cu vişine,căpşuni şi cremă fină de ciocolată
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut cu un praf de sare pâna au stat „băţ”. Apoi am început sa adaug zaharul câte o lingura. Am încorporat si galbenusurile pe rând în spuma de albusuri. A urmat apoi uleiul pe care l-am pus...
Mini tarte cu cremă de căpşuni
Faina am amestecat-o cu sarea,zaharul,untul si untura. Am pus apoi galbenusurile,smântâna si vanilia,bicarbonatul stins cu zeama de lamâie. Am facut o bila din aluat,am acoperit-o cu folie si am pus-o la frigider pentru o ora. Am pus apoi aluatul in formele de tarta si...
Tartă cu brânză,jeleu şi bezea
Pentru foaia de tarta am amestecat untura si untul cu faina,apoi restul ingredientelor. Am facut o bila de aluat,am acoperit-o cu o folie si am lasat-o la frigider o ora. Am pregatit apoi jeleul. Siropul de la visine l-am amestecat cu amidonul,am pus visinele si am fiert la foc mic...
Semifreddo cu portocale şi fructe de pădure
Frisca am batut-o si am lasat-o la frigider. Gelatina am hidratat-o cu putina apa rece. Am mixat ouale cu zaharul pâna când acesta s-a topit. Am adaugat siropul de portocala si iaurtul. Am încalzit putin compozitia,am încalzit si gelatina si am pus-o în...
Chifteluţe uriaşe cu ouă de prepeliţă
Carnea tocata am condimentat-o,am pus usturoiul,oul,pesmetul si verdeata. Am folosit o tava pentru briose.Formele le-am uns cu ulei Am pus în fiecare forma putina carne,apoi oul de prepelita,morcov si cascaval. Am acoperit cu carne. Am uns cu putin ulei deasupra si am pus...
Rulouri de pui cu bacon
Pieptul de pui l-am tocat si l-am condimentat. L-am înfasurat în felii subtiri de bacon,l-am pus în tava cu hârtie de copt si l-am lasat la cuptor cam 30 de minute. Timpul de preparare scurt,reteta si mai scurta,va propun sa le pregatiti si voi.
Salata de Boeuf
De obicei salata aceasta o facem atunci când facem supa de pui si folosim legumele si carnea fierte în supa(morcov,gulie,carne de pui). Cartofii îi fierbem separat. Legumele si carne fierte se taie marunt. Se face maioneza din galbenusuri de ou si ulei. Se...
Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea
Pentru foaia de tarta ,am amestecat toate ingredientele.A rezultat un aluat ceva mai moale pentru ca este destul de gras.Asta este însa foarte bine,va fi sfarâmacios si nu se va lipi de forme. Am pus aluatul acoperit cu o folie la frigider pentru o ora. Pentru jeleu ,am...
Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos
Am pregatit mai întâi blatul. Am separat albusurile de galbenus. Din zahar am retinut 100 g (5 linguri) pentru albus,iar restul l-am mixat cu untul. Am adaugat galbenusurile pe rând,mierea,praful de copt stins cu lapte,faina si laptele în reprize alternative....
Mâncare de fasole pastai (de post)
Ceapa si morcovul le-am calit cu putin ulei. Am adaugat putina boia,apoi fasolea verde.Am condimentat. Am lasat sa fiarba pâna s-a înmuiat morcovul. Am adaugat sucul de rosii si usturoiul verde. Spre final am pus si mararul verde. O mâncare delicioasa,gata...
Pizza cu şuncă şi ciuperci
Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina. Am lasat sa dospeasca. Faina am amestecat-o cu putina sare,am pus apoi drojdia,uleiul de masline. Am pus apa calduta si am amestecat pâna s-a format o coca omogena. Dupa aceasta,am luat...
Pancakes cu jeleu de căpşuni şi coacăze roşii
Am pregatit mai întâi jeleul. Capsunii i-am taiat bucati,i-am amestecat cu coacazele si zaharul. Le-am lasat pâna au lasat putin sirop,apoi am pus vasul pe foc.Cand s-au înmuiat putin ,am pus o lingura de amidon si am lasat pe foc pâna când sosul...
Mâncare de ciuperci pleurotus cu orez(de post)
Ceapa si morcovii i-am curatat si i-am taiat felii. Ciupercile le-am taiat bucati mai mari,iar partea dinspre codita am taiat-o marunt. Intr-o cratita am pus ulei si am calit morcovii si ceapa,pâna ceapa adevenit sticloasa. Am adaugat apoi putina boia si ciupercile taiate marunt.Am...
Aperitiv cu Miez de lapte
Miezul de lapte ,rosiile si ridichile le-am taiat felii. Din feliile de prosciutto am facut cateva rulouri în care am pus miez de lapte,felii de ardei si marar. De asemenea am mai facut niste „sandwichuri” cu miez de lapte si rosii. Toate le-am asezat pe frunze de...
Mug cake- desert la cană cu spumă din Miez de lapte
Am amestecat faina,sarea,praful de copt si cacaoa. Separat am amestecat oul,zaharul,uleiul si iaurtul. Am pus apoi ingredientele uscate peste amestecul de ou si iaurt. Am adaugat vanilia si ciocolata razuita. Am împartit compozitia în doua cesti si un vas de sticla.Trebuie...
Cozonac cu nucă şi scorţişoară
Am pregatit mai întâi aluatul pentru ca va sta la dospit. Drojdia am amestecat-o cu zaharul,am pus laptele caldut(nu fierbinte!!!) si faina si am lasat la dospit. 300 g faina cernuta am amestecat-o cu sarea ,zaharul,vanilia si coaja de lamâie. Am batut ouale. Laptele...
Musaca de cartofi "altfel"
Cartofii i-am fiert cu coaja în apa cu putina sare.I-am scurs ,i-am curatat si i-am taiat felii mai groase. Intre timp am preparat sosurile. Pentru sosul de carne, am calit ceapa si morcovul cu putin ulei,am adaugat carnea tocata. Am lasat pâna ce carnea s-a deschis la...
Ciorbă de fasole uscată cu ciolan afumat
Fasolea o spalam si o lasam în apa rece,de preferat peste noapte sau câteva ore. Astfel se va fierbe mai repede. Fasolea am fiert-o separat în apa cu sare si ceapa taiata marunt. Separat am pus la fiert ciolanul cu zarzavaturile.Aici nu am adaugat sare decat la...
Pâinici umplute
Am crestat baghetele longitudinal,pe mijloc. Branza de vaci am amestecat-o cu ardei taiat si am uns bagheta. Am pus apoi feliile de muschi file,chiftelutele,rosii cherry. Deasupra am razuit mozzarela. Am pus baghetele la cuptor pâna s-a topit brânza. Le-am servit calde...
Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci
Am pregatit o maia din drojdie,o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Am lasat sa dospeasca. Ouale le-am batut cu zaharul. Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,untul topit si racit,ouale batute,aromele si maiaua. Am framântat un aluat cu laptele...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Am amestecat brânza cu zaharul ,ouale,sarea,bicarbonatul si aromele. Am pus grisul si faina pe rând . Nu puneti toata faina daca nu este nevoie,trebuie sa obtinem doar un aluat din care sa putem modela papanasii nu foarte tare....