Este o prajitura care necesita timp dar merita facuta de sarbatori in special pentru ca iese multa si este satioasa.
Mod de preparare pentru foi:
Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga treptat uleiul, laptele, bicarbonatul stins in zeama de lamiae sau helas, putina sare si faina. Se framanta bine si se da la rece 30 minute. Se coc 7-8 foi pe dosul tavii.
Crema: se arde zaharul (de preferinta intr-un tuci), iar cand s-a topit se adauga faina amestecata cu cacaoa amestecand continuu. Se adauga laptele fierbinte putin cate putin pentru a se incorpora fara cocoloase. Dupa ce se termina laptele se ridica de pe foc si se adauga untul taiat bucatele pentru a se topi repede. Se mixeaza bine si se da la rece.
Se aseaza prima foaie in tava se pune crema peste ea(cat sa o acopere bine) si se procedeaza la fel cu celelalte foi. Peste ultima foaie nu se pune crema.Se opreste din crema si pentru ornat.
Se acopera tava si se da la rece pana a doua zi sau pana se patrund foile si se poate taia
Se taie foile in fasii late de cca 5-6 cm, iar aceste fasii se vor taia pe diagonala (vezi poza 1) si se lipesc cu crema intre ele (poza 2 si 3) Se pune crema si deasupra si se presara miez de nuca macinata sau nuca de cocos.