Gem de cireşe

de diaconta in Dulceata / Gem, 6 Iul 2014 | 3575 vizualizari

 

Pentru că am pregatit compot de cireşe,am sacrificat câteva pentru gem.Am folosit pentru acesta doar 2 kg de cireşe,noi nu facem cantitaţi prea mari deoarece pregatim mai multe sortimente de gem şi dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cireşe fără sâmburi
  • 1,200 kg zahar gelifiant
  • Zeama de lamâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cireşe:

Am spalat ciresele,le-am scos sâmburii si apoi le-am tocat în robot.

Le-am pus  sa fiarba fara zahar timp de 15 minute ,într-o cratita cu fundul mai gros.

Dupa 15 minute,am adaugat zaharul si am mai fiert 10 minute din momentul în care a început sa fiarba din nou.

La final am adaugat zeama de lamâie.

Am pus gemul fierbinte în borcanele spalate si uscate,apoi le-am pus în cuptorul caldut,fara capac,aproximativ 10-15 minute,dupa care am pus capacele si le-am lasat acoperite cu o patura pâna s-au racit.

Mie îmi place foarte mult culoarea si consitenta gemului pregatit astfel.\

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cireşe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mamaieelena 1

07.07.2014, 20:26

deosebit

mirela0911 1

08.07.2014, 14:51

ce culoare frumoasa are!

Patricia Iordache 1

10.07.2014, 10:13

N-am preparat niciodata asa ceva. Daca am putin timp, voi incerca si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese pietroase