Carnea de vita am taiat-o bucati mici si am pus-o sa fiarba în apa cu sare si putin ulei.
Uleiul va împiedica sa se formeze prea multa spuma în timpul fierberii.
Totusi am curatat apa de spuma formata.
Legumele le-am taiat cubulete si le-am prajit cu putin ulei....
Am tocat carnea si am condimentat-o.Intr-o cratita am pus putin ulei si am calit ceapa apoi am pus si carnea.
Dupa ce s-a racit,am amestecat cu un ou si am pus verdeata.
Dintr-un ou si 100 g faina,putina sare,am facut o foaie ca pentru taietei.
Am întins-o cu masina de taietei,dar...
Fasolea o spalam si o lasam în apa rece,de preferat peste noapte sau câteva ore.
Astfel se va fierbe mai repede.
Fasolea am fiert-o separat în apa cu sare si ceapa taiata marunt.
Separat am pus la fiert ciolanul cu zarzavaturile.Aici nu am adaugat sare decat la...
Ciolanul l-am spalat,l-am taiat bucati si l-am pus sa fiarba în apa.
Nu am adaugat sare de la început deoarece acesta este sarat si poate nu mai este cazul.
Ciolanul a fost prefiert,asa ca am adaugat în oala,morcovii si ceapa taiate marunt.
Am pus apoi si cartofii...
Am fiert carnea de viţel în apa cu sare si am cules spuma care se face deasupra.Când a fost fiarta de jumatate,am strecurat-o si am taiat carnea bucatele mici.
Zarzavatul l-am curatat si l-am taiat cubulete mici.L-am pus sa se caleasca cu putin ulei,apoi l-am pus peste supa de...
Am curatat zarzavaturile si le-am taiat marunt.
Am pus în oala putin ulei si am calit putin zarzavatul.Apoi am pus apa pentru câta ciorba am vrut sa fac(vreo 2 litri) si sare.
Am lasat sa fiarba.
Pentru galuşte,am batut spuma albusul cu putina sare,am pus galbenusul si...
Conopida se desface buchetele.Ceapa se taie foarte marunt.Celalate legume se taie in forma si marimea dorita.
Ceapa o punem sa fiarba in apa in care am adaugat putina sare.
Morcovii,gulia,telina si patrunjelul radacina le calim cu putin ulei.Luam tigaia de pe foc si adaugam boiaua....
Morcovii se curata si se taie rondele.Curatam si ceapa,o taiem marunt si o punem sa fiarba impreuna cu morcovii.Afumatura de taie bucati.Se pun impreuna la fiert intr-o oala cu apa in care am pus putina sare.Nu punem prea multa sare deoarece afumatura este sarata de obicei.
Varza...
Broccoli se desface în buchetele.Vom folosi si cotorul,îl taiem separat si il curatam de „coaja” care este destul de tare,dar interiorul este foarte gustos.Curatam si morcovul,radacina de patrunjel,cartoful si ceapa.Le taiem si pe acestea bucati mai mari.Intr-o oala punem...
Cum se prepara Ciorba de fasole verde (pastai) cu afumatura, o reteta ardeleneasca desavarsita:
Costita se taie bucati si se pune la fiert impreuna cu ceapa taiata marunt ,in apa cu putina sare.Daca este sarata costita,nu mai adaugam sare,urmand sa potrivim gustul la final. Fasolea se...
Curatam zarzavaturile si le taiem cuburi sau rondele.Le calim in putin ulei,punem putina boia de ardei,adaugam apa si lasam sa fiarba.Punem si putina sare in apa.
Intre timp pregatim perisoarele. Tocam carnea.Spalam orezul si-l scurgem de apa.Ceapa o curatam si o taiem marunt.
Intr-o...
Legumele se curata si se taie marunt.La ciorba á la grec,imi place sa fie cat mai marunte legumele.
Carnea o taiem bucatele si o punem sa fiarba intr-o oala in care am pus apa si putina sare.Lasam sa fiarba la foc mic si mai „spumuim” din cand in cand.
Intr-o cratita...
Pentru supa am folosit doar cosul si aripioarele gainii,e suficient pentru o supa.
Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare,la foc foarte mic pentru ca supa sa nu se tulbure.O mai "spumuim" din cand in cand.Se curata si zarzavatul si se adauga la supa.
Se mai potriveste...
Varza se spala si se taie fideluta.Morcovii se curata si se taie rondele dar si fasii mai lunguiete.Carnatul se taie felioare.
Intr-o oala se pune apa la fiert.Se adauga varza,morcovii si carnatul.Se lasa sa fiarba,iar cand sunt aproape fierte se adauga o crenguta de cimbru,orezul...
Zarzavatul se curata si se taie cubulete.Carnea se spala,se taie bucati si se pune sa iarba in apa cu putina sare.
Orezul se pune la fiert separat.
Intr-o cratita se pune putin ulei si se soteaza zarzavatul.Cand carnea este fiarta de trei sferturi se pune si zarzavatul.Se mai lasa la fiert....
Cantitatile sunt pentru o oala de 4 litri.
Se pune intr-o oala apa la fiert.Morcovii si ceapa se curata,morcovii se taie rondele si ceapa foarte marunt
Costita se taie bucati (noua ne plac mai marisoare) si se adauga ,impreuna cu morcovii si ceapa ,in apa care fierbe.Se pune putina sare....
Pieptul de pui (1 bucata )de taie cubulete si se condimenteaza.
Zarzavatul si ceapa se curata si se taie cubulete.
Se pune putin ulei intr-o oala,se pune zarzavatul si se soteaza putin,apoi adaugam si pieptul de pui.Se pune apa,se condimenteaza si se lasa sa fiarba.Orezul (cam o lingura)se...
Ciorbă de legume cu carne de vită
Carnea de vita am taiat-o bucati mici si am pus-o sa fiarba în apa cu sare si putin ulei. Uleiul va împiedica sa se formeze prea multa spuma în timpul fierberii. Totusi am curatat apa de spuma formata. Legumele le-am taiat cubulete si le-am prajit cu putin ulei....
Ciorbă de burechite
Am tocat carnea si am condimentat-o.Intr-o cratita am pus putin ulei si am calit ceapa apoi am pus si carnea. Dupa ce s-a racit,am amestecat cu un ou si am pus verdeata. Dintr-un ou si 100 g faina,putina sare,am facut o foaie ca pentru taietei. Am întins-o cu masina de taietei,dar...
Ciorbă de fasole uscată cu ciolan afumat
Fasolea o spalam si o lasam în apa rece,de preferat peste noapte sau câteva ore. Astfel se va fierbe mai repede. Fasolea am fiert-o separat în apa cu sare si ceapa taiata marunt. Separat am pus la fiert ciolanul cu zarzavaturile.Aici nu am adaugat sare decat la...
Ciorbă de cartofi cu afumătură
Ciolanul l-am spalat,l-am taiat bucati si l-am pus sa fiarba în apa. Nu am adaugat sare de la început deoarece acesta este sarat si poate nu mai este cazul. Ciolanul a fost prefiert,asa ca am adaugat în oala,morcovii si ceapa taiate marunt. Am pus apoi si cartofii...
Ciorbă de viţel
Am fiert carnea de viţel în apa cu sare si am cules spuma care se face deasupra.Când a fost fiarta de jumatate,am strecurat-o si am taiat carnea bucatele mici. Zarzavatul l-am curatat si l-am taiat cubulete mici.L-am pus sa se caleasca cu putin ulei,apoi l-am pus peste supa de...
Ciorbă de legume cu găluşte de griş
Am curatat zarzavaturile si le-am taiat marunt. Am pus în oala putin ulei si am calit putin zarzavatul.Apoi am pus apa pentru câta ciorba am vrut sa fac(vreo 2 litri) si sare. Am lasat sa fiarba. Pentru galuşte,am batut spuma albusul cu putina sare,am pus galbenusul si...
Ciorbă de legume
Conopida se desface buchetele.Ceapa se taie foarte marunt.Celalate legume se taie in forma si marimea dorita. Ceapa o punem sa fiarba in apa in care am adaugat putina sare. Morcovii,gulia,telina si patrunjelul radacina le calim cu putin ulei.Luam tigaia de pe foc si adaugam boiaua....
Ciorbă de varză cu afumătură
Morcovii se curata si se taie rondele.Curatam si ceapa,o taiem marunt si o punem sa fiarba impreuna cu morcovii.Afumatura de taie bucati.Se pun impreuna la fiert intr-o oala cu apa in care am pus putina sare.Nu punem prea multa sare deoarece afumatura este sarata de obicei. Varza...
Supă cremă de broccoli
Broccoli se desface în buchetele.Vom folosi si cotorul,îl taiem separat si il curatam de „coaja” care este destul de tare,dar interiorul este foarte gustos.Curatam si morcovul,radacina de patrunjel,cartoful si ceapa.Le taiem si pe acestea bucati mai mari.Intr-o oala punem...
Ciorba de fasole verde (pastai) cu afumatura, o reteta ardeleneasca desavarsita
Cum se prepara Ciorba de fasole verde (pastai) cu afumatura, o reteta ardeleneasca desavarsita: Costita se taie bucati si se pune la fiert impreuna cu ceapa taiata marunt ,in apa cu putina sare.Daca este sarata costita,nu mai adaugam sare,urmand sa potrivim gustul la final. Fasolea se...
Ciorbă cu perişoare
Curatam zarzavaturile si le taiem cuburi sau rondele.Le calim in putin ulei,punem putina boia de ardei,adaugam apa si lasam sa fiarba.Punem si putina sare in apa. Intre timp pregatim perisoarele. Tocam carnea.Spalam orezul si-l scurgem de apa.Ceapa o curatam si o taiem marunt. Intr-o...
Ciorbă de porc á la grec
Legumele se curata si se taie marunt.La ciorba á la grec,imi place sa fie cat mai marunte legumele. Carnea o taiem bucatele si o punem sa fiarba intr-o oala in care am pus apa si putina sare.Lasam sa fiarba la foc mic si mai „spumuim” din cand in cand. Intr-o cratita...
Supa de gaina ...adevarata
Pentru supa am folosit doar cosul si aripioarele gainii,e suficient pentru o supa. Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare,la foc foarte mic pentru ca supa sa nu se tulbure.O mai "spumuim" din cand in cand.Se curata si zarzavatul si se adauga la supa. Se mai potriveste...
Ciorba de varza acra cu afumatura
Varza se spala si se taie fideluta.Morcovii se curata si se taie rondele dar si fasii mai lunguiete.Carnatul se taie felioare. Intr-o oala se pune apa la fiert.Se adauga varza,morcovii si carnatul.Se lasa sa fiarba,iar cand sunt aproape fierte se adauga o crenguta de cimbru,orezul...
Ciorba a la grec de vitel
Zarzavatul se curata si se taie cubulete.Carnea se spala,se taie bucati si se pune sa iarba in apa cu putina sare. Orezul se pune la fiert separat. Intr-o cratita se pune putin ulei si se soteaza zarzavatul.Cand carnea este fiarta de trei sferturi se pune si zarzavatul.Se mai lasa la fiert....
Ciorba de salata verde
Cantitatile sunt pentru o oala de 4 litri. Se pune intr-o oala apa la fiert.Morcovii si ceapa se curata,morcovii se taie rondele si ceapa foarte marunt Costita se taie bucati (noua ne plac mai marisoare) si se adauga ,impreuna cu morcovii si ceapa ,in apa care fierbe.Se pune putina sare....
Ciorba a la grec de pui
Pieptul de pui (1 bucata )de taie cubulete si se condimenteaza. Zarzavatul si ceapa se curata si se taie cubulete. Se pune putin ulei intr-o oala,se pune zarzavatul si se soteaza putin,apoi adaugam si pieptul de pui.Se pune apa,se condimenteaza si se lasa sa fiarba.Orezul (cam o lingura)se...