Ciorbă de cartofi cu afumătură

de diaconta in Ciorbe, 25 Feb 2013 | 8236 vizualizari

 

Este genul de ciorbă care se mănâncă foarte mult la noi în Ardeal.Nouă ne place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciolan afumat
  • 300 g cartofi
  • 3 morcovi
  • O ceapa uscata
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • O lingurita boia de ardei dulce
  • 100 ml lapte
  • Sare,piper
  • Marar si patrunjel verde
  • Smântâna pentru servit
  • Cantitatile sunt pentru o oala de 6 litri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de cartofi cu afumătură:

Ciolanul l-am spalat,l-am taiat bucati si l-am pus sa fiarba în apa.

Nu am adaugat sare de la început deoarece acesta este sarat si poate nu mai este cazul.

Ciolanul a fost prefiert,asa ca am adaugat în oala,morcovii si ceapa taiate marunt.

Am pus apoi si cartofii curatati si  taiati cubulete.

Am lasat sa fiarba totul.

Am pregatit un fel de rântaş.

Am calit  faina cu putin ulei,am pus boiaua si cam 200 ml apa,am lasat sa fiarba pâna s-a îngrosat,având grija sa nu se faca cocoloase,apoi l-am pus în oala.

Am pus si laptele,apoi verdeata si am oprit focul.

Se serveste obligatoriu cu smântâna si daca mai aveti si o salata de ceapa alaturi,este minunata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de cartofi cu afumătură" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei