publicat la 02.04.2016
publicat la 12.03.2016
publicat la 31.08.2014
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Rulou de snitel cu muratura
Am batut carnea de pui, am dat cu sare si piper, am dat prin faina si ou batut si iar prin faina exact ca un snitel.Am pus in mijloc usturoiul razuit si l-am imprastiat peste tot, apoi un castravecior murat si am rulat.Am prins cu scobitori si am prajit. Pofta mare!
Placinta cu mere
Se dezgheata aluatul incet la temperatura camerei.Se intinde foaia si se decupeaza un disc care se va aseza pe o tava rotunda unsa cu putin unt. Merele rase se amesteca cu scrotisoara , zaharul si nuca macinata si se calesc putin in tigaia de tuci, apoi se pun cu lingura peste discul de aluat....
Platou taranesc
Carnatii proaspeti se ia cate o bucata si se incovoaie ca o acadea pe un bat de bambus de frigaruie.Se prajesc asa pe o tigaie de teflon fara ulei. Crema de branza: se razuieste branza si se amesteca cu unt si verdeturi tocate fin. Se servesc cu ridichii si ardei verde alaturi. Ciupercile...
Tortul Scorpionului
Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma cu zaharul si galbenusurile se freaca cu restul de zahar si esenta de rom.Se amesteca usor cele doua compozitii se adauga apa, nuca macinata si se incorporeaza usor.La sfarsit se adauga si faina amestecata cu...
Pizza bogata
Am pregatit aluatul ca pe un aluat obisnuit de paine numai ca l-am mai framantat cu putin ulei,si dupa ce s-a dospit la cald am intins o foaie pe rotund, am uns tava cu putin ulei si am asezat blatul.L-am uns cu 4 linguri sos de rosii.Sosul de rosii l-am facut din pasta de rosii incalzita...
Curatenia de toamna
Se prepara un aluat din faina in mijlocul careia punem drojdia dizolvata in putina apa calduta, apoi adaugam restul de apa si amestecam cu un tel nemetalic sau o lingurta de lemn cu gaura. Separat curatam dovlecaul copt si il mixam intr-un blender cu o lingura de zahar.Piureul obtinut se va...
Salata de pui cu ciuperci
Se toaca marunt pieptul de pasare , ardeiul, ciupercile si usturoiul.Ciupercile si ardeiul se calesc impreuna in tigaie cu 1 lingurita mica de ulei si un praf de sare.Apoi se scot si se lasa sa se raceasca. Facem maioneza amestecand ingredientele mentionate (in afara de usturoi si...
Visine invelite
Se face un aluat din branza rasa, zahar, oul batut, bicarbonat, zeama de portocala proaspata si faina.Se fac mici bilute rotunjind aluatul in podul palmei.Se introduce la mijloc o visina din dulceata si se rotunjeste iar in podul palmei sa fie bine acoperita visina.Se prajesc in ulei incins...
Cosulet crocant de cascaval cu buline colorate
am ras marunt branza si cascavalul, am amestecat cu pesmetul si untul,am dat un praf de curry.Am lasat putin la rece si apoi am strans cu degetele faramitele pana ce s-au tasat pe o forma ondulata de mini tarta.Am repetat operatiunea si mi-au iesit 2 forme.Le-am dat la cuptorul incins si le-am...
Supa cremoasa de cascaval
Am frecat galbenusul cu untul si am adaugat jumatate din cascavalul ras foarte marunt.Am pus intr-o craticioar la bain marie, am lasat putin sa inceapa sa se topeasca cascavalul si untul amestecand cu un tel nemetalic.Am adaugat faina si imediat apoi latele cate putin, amestecand cu telul...
Ghinde dulci sa tot mananci
Se face un aluat din ingredientele descrise cu exceptia arahidelor in ciocolata care sunt pt.final, si se modeleaza coca i bilute mici incare se infige cate o arahida in ciocolata ionj chip d eghinde.Apoi se desurubeaza usor arahida si gauacea ramasa se coace impreuna cu celelalte forme de...
Piftie cu stelute
Nu stiu cum sunt altii dar mie piftia imi place sa fie cu gust de usturoi ca lumea si clara sa vezi prin ea, fara grasime in exces sau oase sau bucati de usturoi, si nici cu prea multe legume ca o ciorba. Am sa va arat varianta mea, caci desi e o mancare traditionala exista multe variatiuni pe...
Snurulete crocante
Aveam ramasa o singura portie de ciorbica de burta facuta de curand si cum noi suntem 4 cui s-o dau mai intai si am zis , sa fac ceva pt.toti! am scurs suvitele de burta si le-am uscat cu un prosop curat.le-am dat prin ou batut, faina si sare si un graunte de usturoi zdrobit foarte...
Bulgarasi crocanti
Trebuia sa fac repede ceva de mancare si mai aveam de ieri mamaliguta ramas.Am facut repede niste buline in palma si la mijloc am introdus ba bucatele de cabanos ba branzica.le-am dat prin ou batut cu sare si apoi faina si iar ou si apoi susan.Le-am prajit ca ma grabeam dar cred ca ies foarte...
Desert cu mere si castane
Se curata metele de coaja si de cotor.Se aseaza intr-un vas de sufleu uns cu putin unt. Se umplu la mijloc cu miez de castane coapte si cu miez de nuci. Se face un aluat din oua batute, zahar, unt si la final faina cu praful de copt.Se toarna peste mere.Sec da la cuptor sa se rumeneasca,...
Fursecuri de toamna
Se fac 2 aluaturi separat, unul alb si unul maro, amestecand pur si simplu ingredientele.Se intind 2 foi pe masa de lucru presarata cu faina.Se taie cu grija cu un cutit mic cu varf ascutit forme de frunze, se aseaza pe tava cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins.Din aluatul maroniu am...
Tedi si clatitute cu morcovas
Am data pe razatoare morcovul fara coaja, la fel si marul.Din sucul lor impreuna cu sucul de la portocala stoarsa bine , cu picaturile de lamaie si lingurita de miere am facut sucul Tedi.Delicios si plin de vitamine! Din razatura de morcov cu mar amestecata cu oul batut , zaharul,...
Haloween Mice Cake
Se mixeaza bine ingredientele pt.blat adaugand ultima data faina amestecata cu praful de copt si cacaoa pudra. Apoi se toarna intr-un vas de sufleu si se da la cuptorul incins cam 25 de minute la mijloc la foc mediu. Apoi se testeaza sa fie copt, se lasa sa se raceasca si cand s-a racit se taie...
Lapin a la Cocotte
Se prajeste baconul intr-o cratita pana cand se topeste grasimea si apoi se indeparteaza, pastrand in cratita grasimea.In acea grasime se calesc ceapa si usturoiul.Se adauga bucatelele de iepure si se lasa la foc mediu pana ce carnita devine aurie.Se presara faina si se mai lasa pe foc...
Piept de rata in sos de vin
Pieptul de rata spalat si taiat bucatele se tine in marinata cateva ore la rece. Marinata se face din vin rosu, foi de dafin, piper negru, crenguta de cimbru, otetul, 3 linguri de ulei de floarea soarelui si usturoi.Se tine carnea acoperita de marinata total , se scoate apoi...
Semi-musaca
Am curatat cartofii si i-am pus taiati cuburi la fiert in apa cu sare.Apoi cand intra furculita usor in ei, se scot, se scurg si se pun in tava unsa cu unt.Se zdrobesc usor cu furculita, dar nu de tot, cat sa formeze un strat uniform.Apoi se pun bucatele mici de unt, un praf de sare si piper.Se...
Dorada regala cu legume
Se curata pestii de solzi si se intestine, se spala bine , se taie pe o parte un file si restul se lasa intregi. Se lasa pestii intr-o marinata din zeama de lamaie si ulei de ienupar cu rozmarin, sare si piper.Se lasa asa la rece 10-15 minute.Apoi se scurge si partea de file se da prin...
Mini cupe cu branzica
Se freaca branza cu smantana, untul si crema de branza si se adauga cubulete mici de ardei rosu si praz verde.Apoi se umplu mini forme;e de briose colorate si se ortneaza deasupra cu alte bucatele de ardei rosu, praz verde sifiricele de marar.Se pot pune si bucatele de masline negre sau icre...
Melci cu branza dulce si stafide
Se fierb pastele in apa cu putina sare, se curg si se amesteca cu untul.Apoi se bat ouale, se amesteca cu zaharul, branza faramitata si stafidele si se toarna peste paste.Se unge o craticioara de tuci cu unt si se presara putin pesmet, se toarna pastele si se da la cuptor sa se rumeneasca.
Varza cu costita rumenita la cuptor
Se curata varza de foile exetrioare si se spala, se indeparteaza cotorul tare din mijloc, se pune la calit intr-o tigaie sau cratita larga, incapatoare sa putem amesteca usor in ea.Se aduaga si ceapa tocata marunt si grauntii de usturoi .Mai amestecam putin si cand deja s-a inmuiat varza si a mai...
Rosii umplute si bruschetti
am preparat o maioneza clasica din un galbenus de ou fiert tare , un galbenus crud, mustarul, uleiul si un praf de sare.Apoi am fiert fasolea verde , am scurs-o si am lasat-o la rece.Am amestecat fasolea verde cu smantana rece si cu usturoi pisat.Ciupercile le-am calit cu putina ceapa si le-am...
Tartute ciupercite
Am pregatit aluatul din faina in care am adugat drojdia inmuiata in putina apa calduta, o cescuta mica, in care topisem si zaharul si sarea, apoi am adaugat si uleiul si untul si am framanatat. Nu l-am mai lasat la dospit, l-am intins cu sucitorul si am decupat mini discurile pentru tarte direct...
Budinca cu vanilie, mar si scortisoara
Am pus la fiert in apa cu 2 linguri zahar si scortisoara marul si para taiate cubulete fara coaja si cotor.cand au dat in clocot, am scos bucatele de fructe care mi-au trebuit pentru o alta prajitura si zeama ramasa am amestecat-o cu o cescuta de lapte. Apoi am frecat praful de budinca cu untul,...
Stiuculite cu legume la cuptor
Se curata pestii , se spala bine , se freaca cu sare si se da un praf de piper.se aseaza in tava si se picura ulei peste ei.Se taie morcovul rondele si se imprastie peste pesti, ceapa solzisori la fel si bucatele de ardei.Se da la cuptor si pe la jumatatea timpului de coacere se pune si pasta de...
Budincuta Paula la pahar
Am frecat galbenusul crud cu zaharul si praful de budinca, am adaugat putin lapte. Restul de lapte l-am pus la fiert si cand a clocotit am dat focul mic, am adaugat esenta de vanilie si amestecul cu galbenus si zahar. Am amestecat cu telul nemetalic pana s-a ingrosat. Am oprit...