Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI371
Retete

Vrabioara de vita

In Vita la 24 Iul 2012

Carnea se condimenteaza, se stropeste cu ulei de masline si se adauga putin vin alb si se lasa la marinat timp de 2 ore la rece. Se pune la prajit, se  pune apa cat sa acopere carnea si se lasa la foc mediu. Dupa ce a scazut daca mai e nevoie se mai completeaza cu putina apa si se adauga si...

Garnitura de dovlecei si morcovi

In Mancaruri de legume la 24 Iul 2012

Taiem dovleceii feliute subtiri, impreuna cu morcovul. Ceapa se taie solzisori, iar usturoiul se zbrobeste. Se pun toate legumele la calit in ulei de masline, condimentam cu sare si piper, dupa care adaugam apa cat sa acopere. Cand a scazut punem 1 ceasca de vin alb, putina boia dulce si putin...

Midii in sos de smantana

In Fructe de mare la 24 Iul 2012

Punem untul intr-o tigaie wok, dupa ce s-a topit adaugam midiile congelate, le lasam putin la calit, adaugam piper alb, frunze de ardei picant, sare, patrunjel uscat si busuioc. Se adauga vinul alb (cat sa acopere midiile) si le lasam la foc mic sa fiarba. Separat se pune intr-o tigaie...

Ficatei de pui cu usturoi si rosii cherry

In Ficat la 24 Iul 2012

Se pune ficatul de pui intr-o tigaie, se stropeste cu ulei de masline, se adauga condimentele si se adauga 1 cana de  vin alb. Se lasa sa se inabuse in vin, adaugam usturoiul strivit si rosiile cherry. Se mai completeaza cu apa daca nu s-au facut si se servesc calzi cu garnitura sau fara!

Papricas de vara

In Pui la 21 Iul 2012

Ceapa taiata marunt se pune la calit in ulei de masline,se adauga putina sare si piper alb,boia dulce,se lasa cca 3 minute si se adauga si morcovul dat pe razatoarea mare,usturoiul taiat marunt,iar ardeiul se taie cubulete.Separat intr-o oala se pun pulpele de pui in apa cu putina vegeta,se lasa...

Pulpe de pui in sos de sfecla rosie

In Pui la 16 Iul 2012

Pulpele le punem in apa cu sare la fiert timp de 15-20 minute.Intr-o tigaie punem ceapa taiata marunt,ulei de masline,usturoiul il dam pe razatoarea mica,iar sfecla pe razatoarea mare.Se pun toate la calit,dupa care se stinge cu vin rosu,condimentam si punem pulpele,se adauga si cutia de rosii...

Midii in sos tomat picant

In Peste la 14 Iul 2012

Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline,se adauga midiile,se lasa circa 3 minute dupa care se stinge cu vin rosu,se lasa sa fiarba 5 minute si se adauga cutia de rosii cubulete,condimentam cu sare si piper,ardeiul picant si busuioc,adaugam un catel de usturoi mare taiat felii.Se lasa 10-15...

Salata orientala de vara

In Salate la 12 Iul 2012

Cartofii se spala bine de pamant daca au, se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se pune sare. Se pun la fiert circa 20-30 minute. Se taie ceapa solzisori, castravetele la fel, mozzarela se scurge de apa si se taie cubulete. Oul dupa ce a fiert se taie la fel cubulete, se adauga toate in...

Tocanita de legume

In Mancaruri de legume la 5 Iul 2012

Se curata de coaja dovleceii, se taie cubulete, se curata si de seminte. Cartofii se taie si ei cubulete, la fel si ardeiul gras si telina, iar morcovul se taie rondele. Ceapa se pune la calit in ulei de masline, se adauga toate legume, se pune apa cat sa acopere si se lasa la fiert 30 minute....

Sote de pipote si inimi

In Mancaruri cu carne la 5 Iul 2012

Pipotele si inimile se clatesc cu apa rece, se curata de pielite si grasime, se mai taie in bucatele mai mici si se pun intr-un castron. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei de masline si se adauga si morocovul taiat rondele, se adauga pipotele si inimile, se calesc bine. Usturoiul se...

Salata de sfecla rosie cu maioneza si ton

In Salate la 2 Iul 2012

Sfecla se da pe razatoarea mare, se pune sare si piper, 1 lingura de maioneza, se amesteca foarte bine si se adauga cutia de ton care se sfarama bine si se amesteca. Se lasa 15 minute la frigider dupa care se serveste  

Bruschete cu rosii si telemea

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2012

Punem feliile de paine pe gratar le lasam maxim 1 minut pe fiecare parte. Separat s-au pregatit rosiile taiate cubulete, stropite cu ulei de masline si busuioc proaspat sau uscat. Telemeaua se taie cubulete, se amesteca toate bine, se adauga si putin piper macinat si se lasa asa timp de 20-30...

Pastrav cu usturoi si lamaie la gratar

In Pastrav la 1 Iul 2012

Se spala bine pestele, se sterge cu un servet de hartie, se condimenteaza pe fiecare parte cu condimente pentru peste, cu salvie si putin busuioc. Inauntru se umple cu felii de usturoi si jumatati de felii de lamaie. Se stropesc cu ulei de masline pe fiecare parte si cu zeama de lamaie. Se lasa...

Legume la gratar

In Aperitive / Garnituri la 1 Iul 2012

Se spala bine cartofii si dovleceii, se taie rondele potrivite, nici foarte subtiri, dar nici groase ca altfel se fac mai greu. Se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce, busuioc, rozmarin, se stropesc cu ulei, se amesteca bine si se lasa asa jumate de ora sa intre toate aromele. Se pun pe...

Mujdei cu rosii

In Sosuri la 1 Iul 2012

Se piseaza usturoiul, se bate bine, se pune ulei, sare si piper. Rosia se clateste cu apa rece si se da pe razatoarea mare, se pune doar pulpa iar coaja se arunca. Se amesteca cu usturoiul pisat si se adauga putin busuioc

Cum se fierbe porumbul

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2012

. Se curata fiecare stiulete de panuse si de matase. Se pastreaza cateva panuse pentru a pune intr-o oala pe fund, se aseaza porumbul rupt in doua, se acopera cu alte frunze de panuse si se umple cu apa cat sa acopere. Se pune si un capac si se lasa la foc mic, cca 1 ora. La sfarsit se adauga si...

Coaste de porc cu sos de cirese

In Porc la 27 Iun 2012

Intr-o tigaie de pun costitele de porc se condimenteaza, se adauga uleiul de masline, se pune un capac si se pun la foc potrivit. Se lasa 5-10 minute pe fiecare parte, ca sa se prajeasca bine. Se servesc cu sos de cirese (vedeti reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-cirese-34131.html)

Mancarica de legume

In Mancaruri de legume la 27 Iun 2012

Cartofii se taie cubulete, dovlecelul se curata de coaja si de seminte si se taie la fel ca si cartofii. Morcovii si usturoiul se taie feliute. Ceapa se taie marunt si se pune impreuna cu morcovii la calit in ulei de masline. Se adauga si usturoiul si se pun condimentele, dupa 5-8 minute se...

Sos de cirese

In Sosuri la 27 Iun 2012

Se pune untul sa se topeasca,se adauga faina si se amesteca incontinuu, se stinge cu smantana si se adauga putin vin rosu. Se lasa putin la fiert, se adauga si ciresele, adaugam boia dulce, sare, vegeta si piper alb si cateva frunze de ardei picant. Se lasa la foc circa 10 minute, se pune si...

Paine cu untura si usturoi la gratar

In Piine la 27 Iun 2012

Painea nu trebuie sa fie foarte proaspata ca se va rupe, trebuie sa fie de 2-3 zile. Se unge fiecare felie cu untura pe ambele parti. Se pune pe gratar si se lasa pe fiecare parte sa se prajeasca bine, ca altfel devin gretoase. Cand sunt gata se freaca fiecare felie cu usturoi, cat sa se simta...

Mici in bere la gratar

In Mancaruri cu carne la 27 Iun 2012

In tava de mici se adauga bere cat sa acopere si se lasa asa timp de 30 minute. Datorita berii ies mai fragezi si mai gustosi. Se pun pe gratar, se lasa 5-8 minute pe fiecare parte in functie de cat de tare doriti sa se prajeasca. Se servesc calzi cu mustar

Pui Cacciatore

In Pui la 23 Iun 2012

Pulpele de pui se pun intr-un ceaun la prajit,se cresteaza ca sa se patrunda mai bine,se condimenteaza cu sare,piper alb si boia dulce.Intr-o tigaie se pune ulei de masline,usturoiul se taie felii subtiri,iar ceapa se toaca marunt si se lasa la calit.Se adauda busuiocul si se stinge cu putin vin...

Dorada pe pat de legume

In Peste la 22 Iun 2012

Se curata de solzi cu un cutit, se taie in doua si se scoate tot ce are pestele inauntru. Se condimenteaza cu multa sare, piper alb, oregano, rozmarin si salvie pe ambele parti. Intr-o tigaie se pun pastaile, morcovul si pastanacul se taie feliute, se adauga si deasupra se pun feliile de peste....

Ciorba de fasole pastai cu piept de pui

In Ciorbe la 22 Iun 2012

Curatam fasolea pastai la capete si o rupem in doua. Se spala bine si se pune la fiert impreuna cu pieptul de pui. Adaugam 2 linguri de vegeta si intre timp taiem morcovii felii, ardeiul si pastarnacul le taiem cubulete, iar telina o dam pe razatoare si le punem la calit in ulei de masline timp...

Stridii cu sos de ceapa si unt

In Fructe de mare la 22 Iun 2012

Se spala fiecare bucata foarte bine, se freaca cu peria de sarma pentru a inlatura totul. Se pune intr-o tava si se da la cuptor 10-15 minute. Intr-o tigaie se pune unt si ceapa taiata marunt, se lasa pana se rumeneste, dupa care se stinge cu 1/2 cana de vin alb sau rosu, se adauga si putin...

Sote de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2012

Ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri, iar coditele se pun intregi intr-un ceaun. Se adauga unt, ceapa taiata marunt, morcovii se dau pe razatoarea mare, iar ardeiul gras se taie cubulete. Se pun putin la calit, timp de 5 minute dupa care se acopera cu lapte pentru a fierbe. Se adauga...

Piure de cartofi a la Gordon Ramsay

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2012

Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare, timp de 10-15 minute. Se scurg de apa, se pune sare si piper, 1 lingura plina de margarina, putin lapte incalzit, care se adauga putin cate putin in functie de cat de moale il dorim. Ceapa se taie felii subtiri si se adauga...

Melcisori cu sos de ton pentru bruschete

In Paste la 15 Iun 2012

Se pune apa cu sare la incalzit, cand apa fierbe se adauga pastele, se lasa circa 7-8 minute, se scurg de apa,se clatesc cu apa calda,se pun in oala, adaugam sosul si il lasam 5 minute sa se incalzeasca. Se serveste cu parmezan

Ciorba de fasole ardeleneasca

In Ciorbe la 15 Iun 2012

Fasolea se lasa peste noapte in apa.A doua zi se pune la fiert,cand apa a fiert se scurge si se pune la fiert tot in apa calda,pentru ca daca e rece se intareste bobul de fasole si se fierbe mai greu.Se schimba 2-3 ape.intr-o apa se pune ciolanul la fiert,se adauga si fasolea,punem ceapa alba si...

Tarhon in otet

In Conserve la 15 Iun 2012

Tarhonul se taie fasii medii(nici prea mici,nici mari,se mai marunteste cand se pune la mancare).Se pune intr-un castron,se pune sare si se lasa 3-4 ore.Se pune intr-un borcan tarhonul si se umple cu otet,se inchide bine si se lasa la rece

Afisate 991 - 1020 din 1151 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]