Mini-brioşe cu ciocolată şi stafide

de ionix in Prajituri, 20 Feb 2010 | 6547 vizualizari

 

mi-am cautat azi forma de briose si n-am gasit… dar am gasit niste forme din hartie extrem de mici si am executat cateva… sotul meu a avut pofta asa ca :p…
recomand sa folositi o forma speciala pentru ca-n formele de hartii n-au cum sa creasca prea mult… daca pui prea mult aluat se va deforma si se va arde in tava :D:D

Nu-s ele prea frumusele dar sunt foarte gustoase si o alternativa daca nu va gasiti tava speciala pt briose :D

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu iaurt
  • Circa 4 linguri cu faina
  • 3 linguri cu zahar
  • Coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri cu cacao
  • O lingurita praf de copt
  • Stafide, ciocolata cu lapte
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-brioşe cu ciocolată şi stafide:

Ouale se spala bine si se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se aduga zaharul si se bate ca pt bezea. Peste albusuri se adauga galbenusurile, unul cate unul, si apoi se adauga si uleiul usor. Se adauga coaja de lamaie si iaurtul si se amesteca bine. Faina, amestecata cu praful de copt si cacaoa,  se toarna usor peste compozitie, amestecand de jos in sus. Aluatul trebuie sa fie un pic mai gros decat cel pentru chec. Se aseaza formele, una cate una, in tava. In fiecare forma se aseaza cate 2-3 stafide, se toarna aluat iar deasupra ciocolata rasa. Se dau la cuptorul incins pentru 20 de minute la foc mic. Eu am facut testul cu scobitoarea inainte de a le lua de pe foc.   Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-brioşe cu ciocolată şi stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionix 1

20.02.2010, 23:07

Teo, au fost fooooooooooooaaaaaaaaarte migaloase... dar cum sotul meu rar mananca ceva dulce, au meritat efortul

rivka 1

20.02.2010, 23:15

bune, eu vreau sa-ti zic ca mi-am luat niste forme de alea ...moi asa din ce sunt facute nu stiu, dar la cuptor miros...si parca si in mancare intra mirosul ala...dulceag, nu-mi place! sincer prefer formele de hartie...sau nu or fii calitate buna formele ce mi le-am luat nu stiu....si o forma de chec de aia am...tot la fel miroase la cuptor.

ionix 1

21.02.2010, 00:09

cine stie din ce material tampit o fi facute ... eu am cumparat pt prima data hartii de astea si e pentru prima data cand fac si briose o sa repet experienta cu siguranta , chiar daca stau sa ma coc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata si ghimbir