publicat la 11.09.2013
publicat la 08.09.2013
publicat la 07.09.2013
Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.
Bucataras.ro
[email protected]
Colacei cu branza si visine
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, eu l-am facut la masina de paine, am topit margarina si am batut putin oule inainte de a le adauga. Am pus laptele, putina sare, zaharul, margarina si ouale, dupa care am adaugat faina si drojdia deasupra. Am setat masina pt framantat si dospit si...
Reteta de preparare a papanasilor prajiti
Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza cu zaharul,oul, coaja de lamaie si vanilia apoi adaugam faina si grisul. Modelam bile, cu mana infainata, le asezam pe o tava tapetata cu faina si apasam pe mijloc pentru a obtine un orificiu. Incingem uleiul in tigaie, rumenim papanasii pe...
Fursecuri fragede
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si zaharul vanilat. Intr-un bol , mixam untul cu zaharul, pana devine crema, adaugam galbenusele, iaurtul si amestecul de faina, omogenizam totul bine. Obtinem un aluat lipicios pe care-l punem intr-o folie si-l dam la rece pentru cel putin...
Trigoane cu dovleac
Punem 50g unt intr-o cratita la topit, adaugam dovleacul , zaharul scortisoara si nucsoara, amestecam si lasam la calit cam 8-10’. Daca dovleacul este inca apos, adaugam grisul si mai lasam 1-2’ pe foc apoi il dam deoparte sa se raceasca. Intindem foile pe masa de lucru,...
Creveti pane cu mazare pe pat de mamaliguta
Crevetii ii prajim in ulei de palmier, la 180˚ timp de 3’ dupa care ii scosatem pe prosop absorbant. Luam farfuria, rasturnam mamaliguta din forma, punem peste ea cate 2 linguri de mazare, asezam 4 bucati de creveti , taiem feliute de lamiesi le asezam peste crevete. Pentru...
Ciorba de dovlecei
Curatam si spalam legumele. Intr-o oala, punem jumatate din ulei, adaugam ceapa pe care o tocam marunt si punem pe flacara, la foc mic. Intre timp dam pe razatoare morcovul, patrunjeii si telina si le punem in oala. Tocam ardeii si frunzele de praz si le adaugam in oala la calit. Taiem...
Mini-tarte fitoase
Amestecam branzeturile cu smantana, pana obtinem o pasta. Spalam ardeii, indepartam semintele si cotorul, ii taiem cubulete si-i punem intr-o cratita cu putin ulei la calit. Intre timp taiem cubulete carnatii si tocam marunt verdeata dupa care le punem in tigaie, amestecam si mai lasam...
Nectar proaspat din fructe
Curatam fructele de coaja, spalam boabele de struguri, le punem pe toate in blender si le mixam. Servim imediat, in pahare ornate cu zahar tos si fructe la alegere. Pofta buna!
Diplomat 200
Am golit compotul intr-o strecuratoare sa se scurga fructele, iar intr-un bol mai mic, am pus gelatina la umflat, in zeama de compot. Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de lamaie si laptele. Am golit crema intr-o cratita, am pus-o la fiert...
Salata de somon
Punem ouale la fiert si intre timp spalam si taiem castravetele si rosiile. Spalam bine frunzele de salata si le rupem in bucati. Feliile de somon le taiem/rupem in fasii. Oule fierte tari si curatate de coaja le taiem in 6 si le adaugam peste celelalte ingrediente. Din mustar, lamaie si ulei,...
Suc de rodie
Punem apa rece(la temperature camerei) intr-un bol, crestam coaja rodiei, in patru, cu grija sa nu ranim semintele si sub apa, despicam rodia si dezlipim semintele de miez. Indepartam toate bucatelele de miez de printre samburi, stoarcem apa de pe ei si-l golim in blender. Mixam 2-3’ pana...
Tort Metru
Albusurile de la oua, se bat spuma, se adauga zaharul, se bat pana se intareste, se pun galbenusurile pe rand, apoi uleiul amestecat cu apa, incetul cu incetul amestecand mereu. La final adaugam faina cu praful de copt si omogenizam totul cu o paleta. Jumatate din compozitie ramane galbena, iar...
Trigoane cu branza
Branza se freaca cu zaharul, smantana,galbenusul si praful de vanilie, pana devine o pasta. Intindem foile de placinta,pe masa de lucru, le stropim cu unt si le suprapunem cate patru. Taiem trei fasii in lungime, adaugam in capatul fiecareia cate o lingura generoasa din crema de branza si...
Friptura de porc la tava
Bucata de carne o tavalim bine , bine prin marinata, o saram, o piperam,o punem intr-o punga, o legam si o lasam la frigider cel putin 3-4h. Eu am pregatit-o seara si am lasat-o la macerat, pana a doua zi. Punem putin ulei intr-o tigaie si prajim carnea pe toate partile pana-si formeaza...
Prajitura cu mere si sos de ciocolata
inspiratie de aici Albusele le batem spuma tare cu zaharul, ca pentru bezea. Incorporam galbenusele pe rand, apoi in, fir usor, uleiul amestecat cu apa si la urma faina cu praful de copt. Merele le curatam, le taiem in felii, presaram zahar si scortisoara peste ele....
Scoverzi umplute
Pregatim un aluat, exact ca la clatite doar ca are in plus bicarbonat si e putin mai grosut. Eu le-am copt in tigaia de gratar si astfel am obtinut scoverzi patrate si dungate. Pentru umplutura , taiem felii ciupercile, tocam marunt ceapa si usturoiul. Dam pe razatoarea mica, cascavalul si...
Muffins cu mandarine
Ouale, zaharul, coaja de portocala si zaharul vanilat, le mixam pana obtinem o crema. Adaugam untul topit, smantana si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Umplem formele cam ¾, punem deasupra, cate o feliuta de mandarina si dam la cuptorul dinainte incalzit, cam...
Salata boeuf cu rodie
Legumele si carnea fara piele, le taiem cubulete, marunt. Castraveciorii, ii taiem si-i stoarcem bine de zeama. 2 oua le taiem cubulete. Rodia, o curatam sub apa rece, pastram doua linguri de seminte pentru ornat, iar restul le amestecam in salata. Adaugam 2 lingurite mustar, 2 linguri maioneza,...
Mancare de mazare
Ceapa o taiem fideluta, ardeiul cubulete si morcovul il dam pe razatoarea mica. Punem intr-o tigaie , uleiul la incins, adaugam ceapa si ardeiul, calim 3-4’, adaugam morcovul ras si mierea, amestecam de cateva ori si punem mazarea si mararul. Turnam 150ml apa, asezonam cu sare si piper si...
Salata de vinete si dovlecei fara coacere
Sursa de inspiratie de aici , dar adaptata dupa gusturile mele. Curatam vinetele si dovleceii de coaja, taiem legumele in cubulete, le stropim cu zeama de lamaie si le pudram cu sare. Le amestecam si le lasam sa-si lase zeama, cam 15-20’. Intre timp...
Cornete crocante si dulci
Luam lipia, o taiem in patru si ajutandu-ne de o scobitoare, formam cate un cornet (vezi poza) din fiecare bucata. Cu o a doua scobitoare, fixata la gura cornetului, vom pastra deschizatura, pentru al putea umple. Incingem uleiul in friteuza, la 190˚. Punem in sita, cateva cornete si le...
Prajitura Lamaita
Pentru blat: Separam albusele de galbenuse. Galbenusele le frecam cu zaharul pana-si dubleaza volumul apoi adaugam uleiul putin cate putin amestecand in continuu. Punem faina amestecata cu praful de copt, omogenizam si lasam la o parte. Batem albusurile spuma tare si ajutandu-ne de o paleta,...
Desert rapid cu fructe
Curatam fructele de coaja, pielite, samburi. Intr-o cratita cu fund dublu, punem zaharul la topit si cand devine auriu, punem mierea, apoi untul, amestecam si adaugam fructele. Lasam pe foc sub capac, cam 5’ sa se patrunda aromele. Dam cratita la o parte si lasam fructele sa se...
Negresa de post cu fructe
Intr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate(inafara de zahar brun si banane), adaugam uleiul, apa si esenta si omogenizam. Tapetam cu hartie de copt, o tava de 23/30cm, golim aluatul si-l nivelam. Curatam si taiem bananele in rondele apoi le punem deasupra pe/in aluat in...
Pernite cu branza
Dam telemeaua pe razatoarea mica, spalam si tocam mararul, le punem intr-un bol, adaugam si branza de vaci si omogenizam. Intindem foetajul, il taiem in patrate maricele pe care le crestam intr-o parte(vezi foto). Punem pe mijlocul fiecaruia, cate o lingura de umplutura, ridicam si acoperim cu...
Prajitura de mere cu branza
Intr-un bol, frecam untul tinut la temperatura camerei, cu zaharul, coaja de lamaie si esenta de rom, pana-si dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand galbenusurile, grisul si amidonul. Separat amestecam branza cu stafidele si smantana . In alt bol batem albusurile spuma, cu un praf de sare....
Cartofi aurii
Curatam cartofii si-i punem la fiert, in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba pana intra furculita in ei, apoi ii scoatem pe o farfurie. Pornim friteuza si incingem uleiul de palmier la 190˚, punem cartofii in sita si-I scufundam. Ii prajim exact 20’, dupa care-i scoatem pe hartie...
Soia marinata si prajita
Punem bucatile de soia la fiert, pentru 30’, conform instructiunilor de pe plic. Tocam marunt ardeiul si usturoiul. Dam pe razatoarea mica, ghimbirul. Le punem pe toate intr-un bol, adaugam uleiul de masline si sosul de soia si omogenizam foarte bine marinata. Feliile de soia...
Salata satioasa de post
Spalam salata, o rupem in bucatele si o punem intr-un bol . Rosalie sherry spalate, le taiem in 4 sau in doua, depinde de marimea lor si le punem peste salata. Adaugam boabele de fasole si branza taiata in cuburi. Separate face un dressing din ulei, otet, piper si sare, la care adaugam si...
Pachetele de vinete
Curatam vinetele de coaja, in fasii si le taiem pe lungime in felii de 8-10mm grosime. Le punem intr-un bol si le presaram cu putina sare.Ceapa curatata si spalata, o taiem marunt iar prazul si ardeiul iute, fideluta. Incingem 1 lingura de ulei intr-o tigaie,adaugam ceapa, prazul si ardeiul...