Prajitura cu mere si sos de ciocolata

de lia maria in Prajituri, 20 Dec 2010 | 6225 vizualizari

 

O prajitura pufoasa, aromata si ciocolatoasa, by Miha cu foarte mici modificari. Pup cu drag si multumesc.

La multi ani Bucataras !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100g zahar
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 150g faina
  • 1 praf copt
  • Esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 5 mere
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • Sosul de ciocolata:
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 50g unt
  • 200ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si sos de ciocolata:

inspiratie de aici  

Albusele le batem spuma tare cu zaharul, ca pentru bezea. Incorporam galbenusele pe rand, apoi in, fir usor, uleiul amestecat cu apa si la urma faina cu praful de copt.

Merele le curatam, le taiem in felii, presaram zahar si scortisoara peste ele.

Aluatul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra aranjam feliile de mere.

Dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 35’.

Pentru sos, intr-o craticioara, amestecam cacaoa cu zaharul si desfacem cu apa. Punem la foc si cand incepe sa fiarba, adaugam untul . Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi lasam sosul, la racit.

Prajitura rece, se portioneaza si se serveste cu sos de ciocolata deasupra.

Pofta buna!


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida