publicat la 11.09.2013
publicat la 08.09.2013
publicat la 07.09.2013
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Ravioli cu carne si sos de rosii
Framantam un aluat bine lucrat pe care-l intindem cat mai subtire.Taiem dreptunghiuri, pudram forma cu faina, asezam aluatul, apasam putin cu degetul , adaugam in fiecare gropita cate putina carnita pana le umplem pe toate. Deasupra intindem alt dreptunghi de aluat si cu sucitorul rulam, apasat...
Macaroane fripte
Punem intr-o oala incapatoare, 2L de apa la fiert. Adaugam o lingurita de ulei si jumatate de lingurita de saresi cand da in clocot, punem macaroanele. Amestecam si lasam cam 10’ la fiert, apoi ii rasturnam intr-o strecuratoare, ii trecem pe sub 2-3 jeturi de apa rece, ii scuturam bine si...
Ravioli - desert
Framantam un aluat bine lucrat pe care-l intindem cat mai subtire.Taiem dreptunghiuri, pudram forma cu faina, asezam aluatul, apasam putin cu degetul , adaugam in fiecare gropita cate putina dulceata, sau chiar o capsunica, pana le umplem pe toate. Deasupra intindem alt dreptunghi de aluat si cu...
Mucenici
Punem la fiert mucenicii, conform instructiunilor de pe plic. Pesmetul il prajim in unt, pana devine auriu, adaugam mucenicii, zaharul si scortisoara. Servim stropiti deasupra cu sirop de menta. Pofta buna!
Paste cu sos aromat
Fierbem pastele in apa cu sare +1 lingura ulei conform instructiunilor de pe ambalaj. Curatam ceapa si o maruntim, indepartam semintele si maruntim si kapia. Curatam si dam pe razatoarea mare, morcovul. Prazul il feliem, iar frunzele le maruntim. Punem intr-o tigaie, la incins, uleiul...
Paste cu dovlecei zucchini
Punem o oala cu apa,la fiert, adaugam putina sare si 1 lingura de ulei. Cand da in clocot, punem pastelele si le lasam sa fiarba cam15’. Le strecuram, le trecem pe sub un jet de apa rece si le lasam deoparte. Curatam dovlecelul de seminte(daca e nevoie) si-I taiem fasii pe lungime,...
Paste cu nuca
Se fierb pastele, se trec sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Se impart in 4 boluri, se adauga cate doua linguri de miere, doua de nuca, se amesteca si se orneaza cu bombonele. Pofta buna!
Paste cu legume, la cuptor
Fierbem pastele aprox.20’, le trecem pe sub un jet de apa rece, dupa care le punem la scurs. Dam toate legumele si cascavalul pe razatoare si tocam frunzele. Intr-o tigaie pune 50gr unt la topit, adaugam legumele si frunzele, sare , piper si dinstuim totul 15’, la foc...