Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul (la temperatura camerei) taiat cubulete, se amesteca bine, apoi se pune laptele.
Praful de copt se amesteca cu faina cernuta si putina sare, apoi se incorporeaza in compozitia cu oua.
La sfarsit, se incorporeaza afinele.
Se...
Ouale se spala bine si se lasa la uscat.
Cojile de ceapa se spala, apoi se pun intr-o cratita cu apa (se opresc cateva, pentru a fi puse deasupra oualelor) si se firb 20 min, apoi se adauga ouale, putina sare si o lingura de otet.
Se lasa pe foc inca 12 min, din momentul cand a inceput apa...
Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se caleste ceapa, tocata marunt.
Se adauga ardeiul (taiat bastonase), dovleceii (cubulete), apoi rosiile cherry (taiate in 2 sau 4).
Separat, se pune apa la fiert cu o lingurita din amestecul de legume.
Legumele se lasa pe foc in jur de 10min,...
Ceapa se toaca marunt, rosiile se curata de pielita si se taie cubulete, la fel si cartofii.
Se pune apa la fiert cu o lingura din amestecul ardelenesc de legume.
Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei si doua de apa, se lasa cateva minute, apoi se adauga cartofii.
Dupa 2 min, se adauga...
Carnea se spala bine, se usuca, apoi se da cu sare si piper si se baga 30 min in frigider.
Intr-un vas termorezistent, se pun 2 linguri de ulei, se adauga carnea, boiaua afumata, chimionul si un pahar mic de apa, apoi se baga in cuptorul preincalzit.
Dupa 35 min, se scoate si se adauga...
Toate legumele si radacinoasele se curata de coaja, se taie mai marunt si se pun la fiert in apa cu sare.
Se lasa in jur de 30-40min.
Legumele se muta intr-un blender (eu am scos ceapa si cateva bucati de radacinoase) si se aduga supa, pana se obtine consistenta dorita.
Se adauga...
Pentru aluat, ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga faina si se framanta.
Aluatul se imparte in 4 parti egale, se rotunjesc in palma si se lasa 30min, apoi se intind subtire.
Prima foaie se unge cu unt rece, iar deasupra se pune a 2-a foaie. Amandoua se intind cu sucitorul...
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.
Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.
Maiaua se pune in gaura din faina,...
Pentru chiftele, carnea tocata se amesteca cu toate condimentele, pesmetul, branza cheddar rasa si oul. Se formeaza, apoi se pun intr-un vas termorezistent.
Rosiile in sos si bulionul se blendeaza, se adauga sare, piper si fulgi de usturoi, apoi se pun peste chiftele.
Se baga la...
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie.
Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.
Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt (cernute). Se pune putin cate putin,...
Se cerne faina si se amesteca cu sare.
Drojdia se amesteca cu laptele caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle.
Se amesteca faina cu drojdia si uleiul de masline, apoi se pune pe o planseta tapetata cu faina si se framanta.
Cand e gata aluatul,...
Aluatul se decongeleaza, apoi se desface, se lasa pe folia cu care este invelit si se mai intinde putin cu sucitorul, sa nu fie prea gros.
Se taie in fasii, se pune branza cheddar rasa pe fiecare bucata, apoi carnaciorii.
Galbenusul se amesteca cu sare, piper si o lingurita de apa, apoi se...
Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.
Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele.
Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min.
Morcovul l-am taiat in cubulete, pentru ca asa am avut ardeii in congelator. Radacinoasele le-am taiat in...
Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul si un praf de sare.
Se adauga ouale, laptele si sucul de rodie (de la o jumatate de rodie) si se mixeaza, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul topit si afinele.
Se incinge o tigaie pentru clatite si se pune din compozitie...
Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.
Faina se incorporeaza incet in spuma de albusuri, apoi se adauga fulgii de cocos.
Compozitia se intinde, in strat subtire, intr-o tava (20cm)...
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.
Se pregateste o maia din drojdie, putina apa calduta si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.
Maiaua se pune in gaura din...
Pentru aluat, drojdia se amesteca cu putin zahar, o lingura de lapte si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute sa creasca.
Laptele se incalzeste cu zaharul, apoi se adauga untul topit. Cand il folosim, nu trebuie sa fie fierbinte, ci caldut.
Faina se cerne intr-un bol, se...
Pentru aluat , se pregateste o maia: drojdia uscata se amesteca cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte cald si o lingura de faina, se amesteca si se lasa cateva minute sa creasca.
Intr-un bol mare, se amesteca faina, sarea, zaharul, uleiul, laptele si maiaua.
Toata compozitia se...
Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare.
Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si foaia de dafin.
Se spumeaza din cand in cand, pana se adauga legumele.
Intre timp, se...
Condimentele (chilli, piper boabe, condimente pentru porc si sare) se zdrobesc impreuna, apoi se amesteca cu uleiul de masline.
Coastele se spala, apoi se ung cu amestecul de condimente si se pun intr-un vas termorezistent.
Sosul barbeque se amesteca cu apa, apoi se pune peste coaste....
Pentru blatul "Joconde" , fisticul se curata de coaja si se marunteste impreuna cu migdalele.
Amestecul de fistic si migdale se mixeaza cu ouale si zaharul pudra, aproximativ 10 min, pana isi dubleaza volumul.
Separat, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga...
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie.
Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.
Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile si laptele, apoi faina amestecata cu cacaua si praful de copt (cernute). Se...
Pieptul de pui se spala, se usuca, se taie felii si se da cu sare si piper.
Intr-o tigaie inalta, se pune uleiul impreuna cu praful de curry.
Dupa 1 min, se adauga ceapa feliata subtire si usturoiul (zdrobit cu lama unui cutit, apoi feliat).
Dupa ce se inmoaie ceapa, se adauga pieptul de...
Carnea se spala bine, se curata de pielita subtire de pe margine, apoi se pune la fiert, intr-o oala cu apa si sare.
Se lasa sa fiarba in jur de 2 ore, se ia spuma din cand in cand si se completeaza cu apa calda.
Intre timp, se curata legumele, iar ceapa se baga in cuptor, cu tot cu coaja,...
Intr-un castron, se amesteca mierea cu sosul teriyaki, sare si chilli.
Aripile de pui se spala, se curata, se sterg cu prosoape de hartie sau se lasa la scurs, apoi se pun peste compozitia cu miere.
Se amesteca bine si se lasa la frigider, acoperite, pentru cel putin 1 ora sau peste noapte....
Pentru coji:
Apa, uleiul si sarea, se pun pe foc si se fierb.
Cand fierbe, se adauga faina cernuta si se amesteca bine, pana nu mai ramane pe peretii vasului.
Compozitia se toarna intr-un alt vas si se lasa la racit.
Cand ajunge la temperatura camerei, se adauga ouale, pe rand, mixand...
Pulpele de pui se sareaza, apoi se pun sa se rumeneasca pe ambele parti, intr-o tigaie cu putin ulei.
Intre timp, se pregatesc legumele. Ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie bastonase, iar rosiile, cubulete.
Cand pulpele sunt gata, se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas se caleste...
Faina si cacaua se cern si se amesteca cu ingrediente uscate (zahar, praf de copt, coaja de lamaie, fulgi de cocos).
Se adauga si restul ingredientelor, apoi se pune intr-o tava cu hartie de copt (25x40cm).
Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 20 min, la 180 grade C.
Cand este gata,...
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza.
Crema se lasa la rece.
Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se adauga cafeaua, apoi se strecoara de...
Se incepe cu sosul bolognez. Ceapa si usturoiul se toaca marut si se calesc in 2 linguri de ulei, impreuna cu carnea tocata. Se adauga cate putina supa, pana isi schimba carnea culoarea, apoi se pune pasta de rosii, sare si restul de supa si se lasa pe foc, pana scade.
Pentru sosul bechamel,...
Desert briose cu afine
Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul (la temperatura camerei) taiat cubulete, se amesteca bine, apoi se pune laptele. Praful de copt se amesteca cu faina cernuta si putina sare, apoi se incorporeaza in compozitia cu oua. La sfarsit, se incorporeaza afinele. Se...
Oua rosii, vopsite in coji de ceapa
Ouale se spala bine si se lasa la uscat. Cojile de ceapa se spala, apoi se pun intr-o cratita cu apa (se opresc cateva, pentru a fi puse deasupra oualelor) si se firb 20 min, apoi se adauga ouale, putina sare si o lingura de otet. Se lasa pe foc inca 12 min, din momentul cand a inceput apa...
Cus cus cu legume
Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se caleste ceapa, tocata marunt. Se adauga ardeiul (taiat bastonase), dovleceii (cubulete), apoi rosiile cherry (taiate in 2 sau 4). Separat, se pune apa la fiert cu o lingurita din amestecul de legume. Legumele se lasa pe foc in jur de 10min,...
Supa crema de rosii
Ceapa se toaca marunt, rosiile se curata de pielita si se taie cubulete, la fel si cartofii. Se pune apa la fiert cu o lingura din amestecul ardelenesc de legume. Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei si doua de apa, se lasa cateva minute, apoi se adauga cartofii. Dupa 2 min, se adauga...
Carne de porc cu sos de bere cu ghimbir
Carnea se spala bine, se usuca, apoi se da cu sare si piper si se baga 30 min in frigider. Intr-un vas termorezistent, se pun 2 linguri de ulei, se adauga carnea, boiaua afumata, chimionul si un pahar mic de apa, apoi se baga in cuptorul preincalzit. Dupa 35 min, se scoate si se adauga...
Supa crema de legume cu parmezan
Toate legumele si radacinoasele se curata de coaja, se taie mai marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa in jur de 30-40min. Legumele se muta intr-un blender (eu am scos ceapa si cateva bucati de radacinoase) si se aduga supa, pana se obtine consistenta dorita. Se adauga...
Desert placinta dobrogeana
Pentru aluat, ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga faina si se framanta. Aluatul se imparte in 4 parti egale, se rotunjesc in palma si se lasa 30min, apoi se intind subtire. Prima foaie se unge cu unt rece, iar deasupra se pune a 2-a foaie. Amandoua se intind cu sucitorul...
Desert mucenici cu aluat de cozonac
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla. Maiaua se pune in gaura din faina,...
Chiftele de vita cu sos
Pentru chiftele, carnea tocata se amesteca cu toate condimentele, pesmetul, branza cheddar rasa si oul. Se formeaza, apoi se pun intr-un vas termorezistent. Rosiile in sos si bulionul se blendeaza, se adauga sare, piper si fulgi de usturoi, apoi se pun peste chiftele. Se baga la...
Desert tort cu ciocolata si mure
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt (cernute). Se pune putin cate putin,...
Pizza
Se cerne faina si se amesteca cu sare. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle. Se amesteca faina cu drojdia si uleiul de masline, apoi se pune pe o planseta tapetata cu faina si se framanta. Cand e gata aluatul,...
Aperitiv carnaciori in aluat
Aluatul se decongeleaza, apoi se desface, se lasa pe folia cu care este invelit si se mai intinde putin cu sucitorul, sa nu fie prea gros. Se taie in fasii, se pune branza cheddar rasa pe fiecare bucata, apoi carnaciorii. Galbenusul se amesteca cu sare, piper si o lingurita de apa, apoi se...
Ciorba de perisoare a la grec
Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore. Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele. Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min. Morcovul l-am taiat in cubulete, pentru ca asa am avut ardeii in congelator. Radacinoasele le-am taiat in...
Desert clatite americane cu afine
Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul si un praf de sare. Se adauga ouale, laptele si sucul de rodie (de la o jumatate de rodie) si se mixeaza, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul topit si afinele. Se incinge o tigaie pentru clatite si se pune din compozitie...
Desert tort entremet cu cocos si fructe tropicale
Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. Faina se incorporeaza incet in spuma de albusuri, apoi se adauga fulgii de cocos. Compozitia se intinde, in strat subtire, intr-o tava (20cm)...
Lipie de casa
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, putina apa calduta si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla. Maiaua se pune in gaura din...
Desert branzoaice
Pentru aluat, drojdia se amesteca cu putin zahar, o lingura de lapte si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute sa creasca. Laptele se incalzeste cu zaharul, apoi se adauga untul topit. Cand il folosim, nu trebuie sa fie fierbinte, ci caldut. Faina se cerne intr-un bol, se...
Desert placinta cu mere
Pentru aluat , se pregateste o maia: drojdia uscata se amesteca cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte cald si o lingura de faina, se amesteca si se lasa cateva minute sa creasca. Intr-un bol mare, se amesteca faina, sarea, zaharul, uleiul, laptele si maiaua. Toata compozitia se...
Ciulama cu pipote si inimi
Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si foaia de dafin. Se spumeaza din cand in cand, pana se adauga legumele. Intre timp, se...
Coaste picante cu cartofi
Condimentele (chilli, piper boabe, condimente pentru porc si sare) se zdrobesc impreuna, apoi se amesteca cu uleiul de masline. Coastele se spala, apoi se ung cu amestecul de condimente si se pun intr-un vas termorezistent. Sosul barbeque se amesteca cu apa, apoi se pune peste coaste....
Desert tort Marius 37
Pentru blatul "Joconde" , fisticul se curata de coaja si se marunteste impreuna cu migdalele. Amestecul de fistic si migdale se mixeaza cu ouale si zaharul pudra, aproximativ 10 min, pana isi dubleaza volumul. Separat, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga...
Desert tort cu ciocolata si zmeura
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile si laptele, apoi faina amestecata cu cacaua si praful de copt (cernute). Se...
Curry de pui
Pieptul de pui se spala, se usuca, se taie felii si se da cu sare si piper. Intr-o tigaie inalta, se pune uleiul impreuna cu praful de curry. Dupa 1 min, se adauga ceapa feliata subtire si usturoiul (zdrobit cu lama unui cutit, apoi feliat). Dupa ce se inmoaie ceapa, se adauga pieptul de...
Supa de vita
Carnea se spala bine, se curata de pielita subtire de pe margine, apoi se pune la fiert, intr-o oala cu apa si sare. Se lasa sa fiarba in jur de 2 ore, se ia spuma din cand in cand si se completeaza cu apa calda. Intre timp, se curata legumele, iar ceapa se baga in cuptor, cu tot cu coaja,...
Aripioare lipicioase cu cartofi
Intr-un castron, se amesteca mierea cu sosul teriyaki, sare si chilli. Aripile de pui se spala, se curata, se sterg cu prosoape de hartie sau se lasa la scurs, apoi se pun peste compozitia cu miere. Se amesteca bine si se lasa la frigider, acoperite, pentru cel putin 1 ora sau peste noapte....
Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura
Pentru coji: Apa, uleiul si sarea, se pun pe foc si se fierb. Cand fierbe, se adauga faina cernuta si se amesteca bine, pana nu mai ramane pe peretii vasului. Compozitia se toarna intr-un alt vas si se lasa la racit. Cand ajunge la temperatura camerei, se adauga ouale, pe rand, mixand...
Pui cu smantana
Pulpele de pui se sareaza, apoi se pun sa se rumeneasca pe ambele parti, intr-o tigaie cu putin ulei. Intre timp, se pregatesc legumele. Ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie bastonase, iar rosiile, cubulete. Cand pulpele sunt gata, se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas se caleste...
Desert negresa cu cirese si cocos
Faina si cacaua se cern si se amesteca cu ingrediente uscate (zahar, praf de copt, coaja de lamaie, fulgi de cocos). Se adauga si restul ingredientelor, apoi se pune intr-o tava cu hartie de copt (25x40cm). Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 20 min, la 180 grade C. Cand este gata,...
Desert Tiramisu
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza. Crema se lasa la rece. Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se adauga cafeaua, apoi se strecoara de...
Lasagna
Se incepe cu sosul bolognez. Ceapa si usturoiul se toaca marut si se calesc in 2 linguri de ulei, impreuna cu carnea tocata. Se adauga cate putina supa, pana isi schimba carnea culoarea, apoi se pune pasta de rosii, sare si restul de supa si se lasa pe foc, pana scade. Pentru sosul bechamel,...