Lipie de casa

de -Licurici- in Piine, 13 Dec 2018 | 3568 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 240 g faina;
  • 150 ml apa calduta;
  • 6 g drojdie uscata;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie de casa:

  1. Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.
  2. Se pregateste o maia din drojdie, putina apa calduta si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.
  3. Maiaua se pune in gaura din faina, apoi se adauga apa calda si uleiul de masline.
  4. Toata compozitia se framanta  pentru cateva minute, pana devine elastica.
  5. Din aluat se formeaza o bila si se presara cu faina, apoi se lasa la crescut, acoperit cu un prosop, cel putin 30min, pana isi mareste volumul.
  6. Cand a crescut, se imparte in 4 bucati si se intinde subtire.
  7. Se pune intr-o forma de pizza si se baga in cuptorul preincalzit, la 220-250 grade, pentru 2-3minute fiecare, pana se umfla si se rumeneste.
  8. Eu am vrut lipiile crocante, asa ca le-am intins subtire, cam de 1mm, dar se pot lasa mai groase, de 2-3mm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (21)

Rocsi 1

14.12.2018, 20:21

Cat de buneee!

dantes 1

15.12.2018, 14:12

xana 1

15.12.2018, 14:50

Ce fain arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte cu gem