Tiramisu reţetă originală
Preparam mai intai cafeaua tare, la filtru sau chiar la expresor daca avem.
Eu am fiert-o la filtru din 4 lingurite cafea Lavazza, 1 lingurita zahar, 1 varf cutit sare si 350 ml apa.
Sa nu va sperie sarea adaugata la cafea, dar sa stiti ca intareste gustul....
Desfacem conservele si transferam continutul intr-o sita, pentru a se scurge bine de lichid.
Apoi transferam bucatile de ton intr-un bol si adaugam peste ele ceapa tocata cat de marunt putem, sau chiar data pe razatoare, cele doua oua, piperul, coaja si zeama de lamaie, patrunjelul verde tocat...
Pentru waffe, spargem ouale intr-un bol si presaram sare peste ele, apoi adaugam zaharul pe care il rasnim si le mixam pana cand devin spumoase si se dizolva zaharul.
Adaugam apoi, pe rand, uleiul, laptele, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si faina amestecata cu praful de copt, mixand...
Spalam si curatam bine ficatul de pui, apoi il scufundam in lapte si il lasam asa aproximativ 30 de minute.
Ungem vasul slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital cu ulei si unt, apoi asezam in el, ficatul de pui bine scurs.
Presaram condimente, sarea si zaharul deasupra si amestecam bine ficatul...
Reteta de preparare a papanasilor
Sfaramam branza sarata si o amestecam cu branza proaspata.
Adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si presaram bicarbonatul pe intreaga suprafata a compozitiei, apoi presaram si pesmetul si amestecam bine totul pana se omogenizeaza....
Mai intai aducem toate ingredientele pe masa de lucru si le pregatim.
Rasnim zaharul impreuna cu zaharul vanilat, ca se lucreaza mai rapid cu el pudra si in plus se aromatizeaza tot.
Spalam capsunile si le scurgem bine.
Topim untul si il lasam sa se raceasca usor.
Cernem faina...
Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste ambele.
Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul, pe care l-am rasnit mai intai.
Adaugam pe parcurs si zeama de lamaie, ajuta la intarirea bezelei si mai taie din dulceata zaharului.
Dupa ce...
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii lungi, mi se pare mie ca arata mai bine asa, dar se pot taia dupa imaginatia fiecaruia.
De data aceasta am folosit cartofi albi, ca se prepara mai rapid decat cei rosii.
Intr-o tava, punem 100-110 ml ulei si rasturnam cartofii feliati in...
Pentru aluat am prezentat reteta aici :
Dupa ce am tinut aluatul la frigider, cam doua ore, l-am impartit in doua si am copt doua foi pe dosul unei tavi de 27/35 cm, aproximativ cate 25 minute fiecare, la 180 de grade.
Pentru crema, mixam galbenusurile cu sarea si zaharul pana devin...
Punem untul intr-un vas, la foc mic si il lasam sa se topeasca, apoi luam din el 9 linguri si le punem in bolul in care vom lucra aluatul.
Peste untul ramas pe foc adaugam cele 9 linguri de ulei, iar cand incepe sa fiarba pe margini, adaugam o mana de faina si amestecam energic pana se...
Incepem cu cartoful si dovlecelul pe care le preparam separat.
Curatam cartoful de coaja, il spalam si il feliem in rondele, apoi prajim rondelele in ulei de masline cateva minute, pe o parte si pe cealalta.
Nu trebuie prajite definitiv, doar sa fie patrunse putin.
La fel procedam si cu...
Inlaturam coaja de la feliile de paine si scufundam miezul in lapte.
Eu am folosit paine obisnuita, iar feliile le-am taiat cam de 1,5-2 cm.
Scurgem bine de tot miezul de paine si il sfaramam intr-un bol.
Adaugam icrele peste el si amestecam bine pana obtinem o pasta omogena, apoi...
Mai intai pregatim ingredientele pentru umplutura, pe care le sotam rapid intr-o tigaie antiaderenta, pe aragaz.
Deci, curatam toate legumele, le spalam si le tocam cubulete.
Tocam cubulete si coditele de la ciuperci, dup ace le indepartam capetele.
Punem uleiul la incins si adaugam mai...
Ingredientele sunt aceleasi ca in reteta Margaretei, dar cantitatile difera pe alocuri.
Mi-a lipsit coaja rasa de lamaie si portocala, am consumat tot, la cozonacii de la sarbatori si nu m-am mai aprovizionat, dar am pus esente si au iesit destul de aromate.
Deci, sa trecem la lucru!...
Spargem ouale intr-un vas si adaugam peste ele, condimentele, sarea si untul moale.
Mixam totul bine, pana se omogenizeaza cat de cat, apoi adaugam cascavalul ras si sunca presata, de asemeni rasa.
Incepem sa incorporam faina, amestecand la inceput cu o spatula, apoi cu mana si framantam un...
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste ele.
Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie.
Trebuie sa obtinem o bezea tare care va ramane fixata pe peretii bolului, daca incercam sa-l intoarcem cu susul in jos.
Scoatem...
Lasam foietajul sa se dezgete la temperatura camerei si preparam intre timp umplutura.
Tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul incins pana devine sticloasa, apoi adaugam peste ea, ciupercile scurse si dupa cateva minute baconul taiat julien.
Lasam vasul pe foc pana se prepara bine...
Cartofii ar fi bine sa fie mai micuti, ai mei au fost potriviti.
Spalam cartofii bine sub jet de apa, cu ajutorul unui burete nou de vase, dar cu partea aspra, un pont bun invatat de la bucataresele vesele.
Scurgem cartofii bine de apa, eventual ii uscam cu prosoape absorbante de hartie....
Tin sa specific despre ingredientele folosite ca sunt achizitionate de la LIDL, mai putin puiul care este de curte.
Aluatul de foietaj il vom lasa sa se dezghete natural, la temperatura camerei.
Punem apa la fiert cu 1/2 lingurita sare si adaugam legumele mexicane, cand apa incepe sa...
Pentru aluat, intr-un bol, mixam ouale, untul, uleiul, zaharul si sarea, pana la omogenizare.
Untul trebuie sa fie usor moale, tinut la temperatura camerei.
Adaugam apoi o parte din faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite si diluam cu laptele cald, dupa care incorporam treptat...
Clatim muschiuletul de porc cu putina apa si il uscam bine tamponandu-l cu prosoape absorbante de hartie, apoi feliem fiecare bucata in trei, lasand un capat intreg.
Curatam usturoiul, il spalam si il pisam bine, adaugand peste el si sarea, apoi il frecam cu ulei de masline ca la mujdei si...
Pentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am rasnit zaharul, ca sa lucrez mai repede.
Mixam energic ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, coaja rasa de lamaie, iar la final, faina cernuta impreuna cu...
Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare.
Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si absoarbe toata apa.
Dam vasul deoparte de pe foc si il lasam la rece, apoi mixam un albus de ou spuma si...
Nu am trecut cantitati la condimente, acestea se pun in functie de gustul fiecaruia.
Eu obisnuiesc sa pun cate putin, pe parcursul prepararii si gust mancarea din cand in cand sa vad daca mai necesita.
Pregatim intai umplutura.
Asezonam carnea tocata cu cate un praf din...
Intr-un bol, sfaramam drojdia, adaugam o lingura de zahar peste ea si le frecam cu ajutorul unei linguri de lemn, pana se dilueaza.
Incalzim jumatate din cantitatea de lapte, si il adaugam peste ingredientele din bol, apoi punem si o mana de faina si le amestecam pana obtinem o maia omogena....
Punem laptele la incalzit si diluam in el zaharul si drojdia uscata.
Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc, unde turnam laptele caldut si uleiul.
Omogenizam bine totul, apoi incorporam ouale peste care am presarat un praf de sare.
Va rezulta un aluat moale, pe care il...
Punem laptele la incalzit, doar o idee, sa nu fie fierbinte.
Frecam drojdia cu zaharul, intr-un bol, iar cand se dilueaza, adaugam laptele caldut si o mana de faina si omogenizam bine totul.
Lasam vasul acoperit la loc caldut 10-15 minute pana cand maiaua isi dubleaza volumul.
Cernem o...
Trebuie sa preparam pentru aceasta omleta, doar cartofii inainte, pe care fie ii prajim in baie de ulei, pe aragaz, fie ii dam la cuptor intr-un vas uns cu unt, asa cum am procedat eu.
Se unge vasul cu unt din abundenta si se adauga cartofii curatati si feliati.
Se presara peste ei, sare si...
Separam frunzele de spanac de lujeri.
Lujerii ii aruncam daca spanacul este matur, daca este mai tanar putem sa ii folosim si pe acestia.
Spalam bine frunzele de spanac in mai multe ape, punandu-le in chiuveta si turnand apa peste ele, sau le putem pune intr-un vas adanc si turnam apa peste...
Chiar daca am tigai antiaderente, mie nu imi place cum ies clatitele daca nu le ung cu putin ulei, asa doar cu cativa stropi.
Uleiul de masline este mai bun, ies clatitele mai pufoase si mai frumos colorate, mai deschise la culoare, am constatat eu.
Mai nou am vazut ca se adauga ulei...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Preparam mai intai cafeaua tare, la filtru sau chiar la expresor daca avem. Eu am fiert-o la filtru din 4 lingurite cafea Lavazza, 1 lingurita zahar, 1 varf cutit sare si 350 ml apa. Sa nu va sperie sarea adaugata la cafea, dar sa stiti ca intareste gustul....
Chiftele de ton cu sos de iaurt
Desfacem conservele si transferam continutul intr-o sita, pentru a se scurge bine de lichid. Apoi transferam bucatile de ton intr-un bol si adaugam peste ele ceapa tocata cat de marunt putem, sau chiar data pe razatoare, cele doua oua, piperul, coaja si zeama de lamaie, patrunjelul verde tocat...
Tortulete din waffe si crema de capsuni cu green sugar
Pentru waffe, spargem ouale intr-un bol si presaram sare peste ele, apoi adaugam zaharul pe care il rasnim si le mixam pana cand devin spumoase si se dizolva zaharul. Adaugam apoi, pe rand, uleiul, laptele, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si faina amestecata cu praful de copt, mixand...
Pate din ficat de pui preparat la slow cooker Crock-Pot
Spalam si curatam bine ficatul de pui, apoi il scufundam in lapte si il lasam asa aproximativ 30 de minute. Ungem vasul slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital cu ulei si unt, apoi asezam in el, ficatul de pui bine scurs. Presaram condimente, sarea si zaharul deasupra si amestecam bine ficatul...
Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet
Reteta de preparare a papanasilor Sfaramam branza sarata si o amestecam cu branza proaspata. Adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si presaram bicarbonatul pe intreaga suprafata a compozitiei, apoi presaram si pesmetul si amestecam bine totul pana se omogenizeaza....
Briose cu capsuni
Mai intai aducem toate ingredientele pe masa de lucru si le pregatim. Rasnim zaharul impreuna cu zaharul vanilat, ca se lucreaza mai rapid cu el pudra si in plus se aromatizeaza tot. Spalam capsunile si le scurgem bine. Topim untul si il lasam sa se raceasca usor. Cernem faina...
Tort cu crema de ciocolata si capsuni
Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste ambele. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul, pe care l-am rasnit mai intai. Adaugam pe parcurs si zeama de lamaie, ajuta la intarirea bezelei si mai taie din dulceata zaharului. Dupa ce...
Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii lungi, mi se pare mie ca arata mai bine asa, dar se pot taia dupa imaginatia fiecaruia. De data aceasta am folosit cartofi albi, ca se prepara mai rapid decat cei rosii. Intr-o tava, punem 100-110 ml ulei si rasturnam cartofii feliati in...
Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni
Pentru aluat am prezentat reteta aici : Dupa ce am tinut aluatul la frigider, cam doua ore, l-am impartit in doua si am copt doua foi pe dosul unei tavi de 27/35 cm, aproximativ cate 25 minute fiecare, la 180 de grade. Pentru crema, mixam galbenusurile cu sarea si zaharul pana devin...
Aluat de foietaj
Punem untul intr-un vas, la foc mic si il lasam sa se topeasca, apoi luam din el 9 linguri si le punem in bolul in care vom lucra aluatul. Peste untul ramas pe foc adaugam cele 9 linguri de ulei, iar cand incepe sa fiarba pe margini, adaugam o mana de faina si amestecam energic pana se...
Evantai cu legume si branzeturi
Incepem cu cartoful si dovlecelul pe care le preparam separat. Curatam cartoful de coaja, il spalam si il feliem in rondele, apoi prajim rondelele in ulei de masline cateva minute, pe o parte si pe cealalta. Nu trebuie prajite definitiv, doar sa fie patrunse putin. La fel procedam si cu...
Salata din icre de hering
Inlaturam coaja de la feliile de paine si scufundam miezul in lapte. Eu am folosit paine obisnuita, iar feliile le-am taiat cam de 1,5-2 cm. Scurgem bine de tot miezul de paine si il sfaramam intr-un bol. Adaugam icrele peste el si amestecam bine pana obtinem o pasta omogena, apoi...
Ciuperci umplute cu legume si piept de pui la slow cooker Crock-Pot
Mai intai pregatim ingredientele pentru umplutura, pe care le sotam rapid intr-o tigaie antiaderenta, pe aragaz. Deci, curatam toate legumele, le spalam si le tocam cubulete. Tocam cubulete si coditele de la ciuperci, dup ace le indepartam capetele. Punem uleiul la incins si adaugam mai...
Cornuri bicolore
Ingredientele sunt aceleasi ca in reteta Margaretei, dar cantitatile difera pe alocuri. Mi-a lipsit coaja rasa de lamaie si portocala, am consumat tot, la cozonacii de la sarbatori si nu m-am mai aprovizionat, dar am pus esente si au iesit destul de aromate. Deci, sa trecem la lucru!...
Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval
Spargem ouale intr-un vas si adaugam peste ele, condimentele, sarea si untul moale. Mixam totul bine, pana se omogenizeaza cat de cat, apoi adaugam cascavalul ras si sunca presata, de asemeni rasa. Incepem sa incorporam faina, amestecand la inceput cu o spatula, apoi cu mana si framantam un...
Tort cu fructe din compot - reteta cu nr. 600
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste ele. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie. Trebuie sa obtinem o bezea tare care va ramane fixata pe peretii bolului, daca incercam sa-l intoarcem cu susul in jos. Scoatem...
Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci
Lasam foietajul sa se dezgete la temperatura camerei si preparam intre timp umplutura. Tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul incins pana devine sticloasa, apoi adaugam peste ea, ciupercile scurse si dupa cateva minute baconul taiat julien. Lasam vasul pe foc pana se prepara bine...
Cartofi noi cu sos de branza si usturoi la slow cooker Crock-Pot
Cartofii ar fi bine sa fie mai micuti, ai mei au fost potriviti. Spalam cartofii bine sub jet de apa, cu ajutorul unui burete nou de vase, dar cu partea aspra, un pont bun invatat de la bucataresele vesele. Scurgem cartofii bine de apa, eventual ii uscam cu prosoape absorbante de hartie....
Placinta cu foietaj, carne de pui si legume mexicane
Tin sa specific despre ingredientele folosite ca sunt achizitionate de la LIDL, mai putin puiul care este de curte. Aluatul de foietaj il vom lasa sa se dezghete natural, la temperatura camerei. Punem apa la fiert cu 1/2 lingurita sare si adaugam legumele mexicane, cand apa incepe sa...
Rulouri aperitiv, cu crema de branza
Pentru aluat, intr-un bol, mixam ouale, untul, uleiul, zaharul si sarea, pana la omogenizare. Untul trebuie sa fie usor moale, tinut la temperatura camerei. Adaugam apoi o parte din faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite si diluam cu laptele cald, dupa care incorporam treptat...
Muschiulet de porc impletit, preparat la slow cooker Crock-Pot
Clatim muschiuletul de porc cu putina apa si il uscam bine tamponandu-l cu prosoape absorbante de hartie, apoi feliem fiecare bucata in trei, lasand un capat intreg. Curatam usturoiul, il spalam si il pisam bine, adaugand peste el si sarea, apoi il frecam cu ulei de masline ca la mujdei si...
Briose cu visine si dulceata de trandafiri
Pentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am rasnit zaharul, ca sa lucrez mai repede. Mixam energic ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, coaja rasa de lamaie, iar la final, faina cernuta impreuna cu...
Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus
Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si absoarbe toata apa. Dam vasul deoparte de pe foc si il lasam la rece, apoi mixam un albus de ou spuma si...
Ardei umpluti, in sos de rosii cu leurda
Nu am trecut cantitati la condimente, acestea se pun in functie de gustul fiecaruia. Eu obisnuiesc sa pun cate putin, pe parcursul prepararii si gust mancarea din cand in cand sa vad daca mai necesita. Pregatim intai umplutura. Asezonam carnea tocata cu cate un praf din...
Rulouri cu scortisoara
Intr-un bol, sfaramam drojdia, adaugam o lingura de zahar peste ea si le frecam cu ajutorul unei linguri de lemn, pana se dilueaza. Incalzim jumatate din cantitatea de lapte, si il adaugam peste ingredientele din bol, apoi punem si o mana de faina si le amestecam pana obtinem o maia omogena....
Savarine din aluat dospit
Punem laptele la incalzit si diluam in el zaharul si drojdia uscata. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc, unde turnam laptele caldut si uleiul. Omogenizam bine totul, apoi incorporam ouale peste care am presarat un praf de sare. Va rezulta un aluat moale, pe care il...
Pizza la tigaie
Punem laptele la incalzit, doar o idee, sa nu fie fierbinte. Frecam drojdia cu zaharul, intr-un bol, iar cand se dilueaza, adaugam laptele caldut si o mana de faina si omogenizam bine totul. Lasam vasul acoperit la loc caldut 10-15 minute pana cand maiaua isi dubleaza volumul. Cernem o...
Omleta la cuptor, cu cartofi si preparate din carne
Trebuie sa preparam pentru aceasta omleta, doar cartofii inainte, pe care fie ii prajim in baie de ulei, pe aragaz, fie ii dam la cuptor intr-un vas uns cu unt, asa cum am procedat eu. Se unge vasul cu unt din abundenta si se adauga cartofii curatati si feliati. Se presara peste ei, sare si...
Mancare de spanac, cu leurda
Separam frunzele de spanac de lujeri. Lujerii ii aruncam daca spanacul este matur, daca este mai tanar putem sa ii folosim si pe acestia. Spalam bine frunzele de spanac in mai multe ape, punandu-le in chiuveta si turnand apa peste ele, sau le putem pune intr-un vas adanc si turnam apa peste...
Clatite, reteta clasica
Chiar daca am tigai antiaderente, mie nu imi place cum ies clatitele daca nu le ung cu putin ulei, asa doar cu cativa stropi. Uleiul de masline este mai bun, ies clatitele mai pufoase si mai frumos colorate, mai deschise la culoare, am constatat eu. Mai nou am vazut ca se adauga ulei...