In week-endul trecut am participat la picnicul bucatarasilor, desfasurat in parcul Lumea copiilor si unde ne-au facut o minunata surpriza si cei de la Delaco, prin intermediul lui Toni Delaco si al colegului sau de reclama, care ne-au supus unui concurs de sandwich-uri cu produse Delaco.
Iar cand am plecat acasa, surpriza a fost si mai mare cand ne-au daruit cate un pachetel cu minunatele produse Delaco: cascaval si creme de branza.
aaaa si era sa uit, am mai avut surprize si de la Fuchs, care ne-au daruit multe condimente.
Multumesc pe aceasta cale celor de la Delaco, celor de la Fucs, dar in primul rand bucatarasului, care a avut initiativa acestui picnic!
Dintre produsele Delaco, am ales pentru aceste aperitive, crema de branza pufoasa, cu smantana, un deliciu.
Pentru aluat, intr-un bol, mixam ouale, untul, uleiul, zaharul si sarea, pana la omogenizare.
Untul trebuie sa fie usor moale, tinut la temperatura camerei.
Adaugam apoi o parte din faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite si diluam cu laptele cald, dupa care incorporam treptat si restul de faina pana cand obtinem un aluat nelipicios, usor moale si foarte elastic.
De mentionat ca, un plic de garant pentru aluaturi dospite este recomandat pentru 375 gr faina, insa eu pun de cele mai multe ori, cantitate mult mai mare de faina si este ok.
Lasam aluatul la odihnit aproximativ 20 de minute, timp in care el isi va mari volumul.
Impartim aluatul in doua parti, ca sa putem lucra usor cu el si intindem fiecare parte in cate o foaie subtire de 2-3 mm grosime, apoi taiem foile in fasii subtiri pe care le rulam strans pe formele de rulouri(a se vedea pozele).
Asezam rulourile in tava, pe inaltimea lor si le mai lasam asa 10 minute, dupa care, ungem aluatul de pe ele cu galbenus de ou diluat cu lapte si dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.
Primele 15 minute eu am lasat rulourile asezate in picioare, cum s-ar zice, apoi le-am pus pe partile laterale.
Am procedat asa, pentru a nu se mai tesi aluatul, avand experienta altor rulouri pe care le-am preparat anterior.
Un alt amanunt de luat in seama, ar fi, sa lasam capetele formelor libere, adica sa nu rulam aluatul pana in marginile formelor, pentru a putea desprinde usor aluatul de pe ele, dupa coacere.
Aluatul se va desprinde tinand de capetele formelor si rasucindu-l usor stanga-dreapta, dar dupa ce se raceste putin pe forme.
Pentru crema de branza, amestecam telemeaua rasa sau sfaramata, cu branza pufoasa de la Delaco, apoi adaugam ceapa tocata marunt sau chiar data pe razatoare, mararul tocat si condimentele.
Cu ajutorul unui posh sau cu o punga, umplem rulourile racite, cu aceasta crema.
Servim rulourile ca aperitive, alaturi de legume proaspete sau alaturi de diverse salate-aperitiv.
Sunt tare bune si aspectuoase, iar rulourile se pot umple cu fel si fel de creme.
Eu am umplut jumatate din rulouri, adica 12 cu crema de branza, iar restul cu alta crema, pe care probabil o voi prezenta in alta reteta.
Sa aveti spor si pofta buna!
1
Daca nu se foloseste tot aluatul, restul se poate congela, sau se poate folosi la prepararea unor placinte.