Spalam bine legumele si le scurgem, apoi le taiem in doua pe lungime.
Pastram pentru ornat un castravete si doua rosii.
La ardei indepartam cotoarele, nervurile si semintele.
Curatam si ceapa si o taiem in doua.
Ouale le fierbem tari, apoi le curatam de coaja.
Asezam in spatiul...
Curatam varza de primele foi, o taiem in sferturi, apoi fiecare sfert in doua pentru a incapea in spatiul de taiere al Salad chef-ului.
Nu uitam sa inlaturam cotorul.
Ceapa o curatam si o taiem in doua.
Merele spalate, le taiem in doua si le indepartam cotoarele.
Pentru toate...
Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere si putina sare.
Spalam ficatul si il punem si pe acesta la fiert in apa cat sa-l acopere si putina sare.
Nu le lasam sa fiarba prea mult, decat maxim 5 minute dupa ce au atins punctul de fierbere, apoi le strecuram....
Incepem cu aluatul care trebuie sa se odihneasca 20-30 de minute.
Punem faina intr-un bol si facem o adancitura la mijloc unde vom sparge doua oua.
Adaugam putina sare si incepem sa strangem faina de pe margini peste oua, amestecandu-le si formand astfel un aluat tare.
Daca aluatul...
Curatam si spalam bine legumele si fructele.
Varza o tocam fideluta, dar ceva mai mare decat la o salata obisnuita,
Morcovii si castravetii ii taiem rondele, sfecla si telina, curatate de coaja, le taiem in 4 si le feliem subtire.
Usturoiul il curatam si taiem rondele fiecare catel...
In prima varianta pregatesc gogonelele ca si castraveciorii bulgaresti.
Se aseaza pe fundul borcanelor maciulii de marar, rondele de ceapa si catei de usturoi curatati, apoi incepem sa indesam gogonelele astfel incat sa nu se sparga, dar sa nu ramana spatii goale, prea mari sau prea multe....
Maruntim drojdia proaspata intr-un bol si o frecam cu o lingura de zahar, pana la diluare.
Punem laptele la incalzit si cand atinge o temperatura cat sa o suporte degetul, il amestecam cu drojdia diluata si adaugam o mana de faina.
Omogenizam bine maiaua, o acoperim cu un stergar si o lasam...
Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale.
Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra, pana devine spumos.
Adaugam putina sare si incepem sa punem ouale, unul cate unul, mixand in continuare, plus cele trei galbenusuri separate de albusurile pe...
Spalam cartoful bine si il punem la fiert, cu coaja, in apa cat sa-l acopere.
Nu il lasam sa fiarba definitiv, ci doar sa se patrunda putin.
Cartoful fiert si racit(il trecem prin jet de apa rece), il curatam de coaja si il dam pe razatoare.
De asemeni dam pe razatoare si...
Mai intai punem cartofii spalati bine, la fiert in apa cat sa fie acoperiti.
Ii lasam sa fiarba pana cand se patrund la testul cu furculita, aproximativ 20 de minute la foc mediu.
Intre timp pregatim restul ingredientelor.
Curatam ceapa, o taiem julien, o punem intr-un bol, apoi presaram...
Mai intai curatam ghebele si le spalam in 2-3 ape pentru a indeparta toate impuritatile, apoi le punem la fiert in apa cat sa le acopere, cu putina sare.
Le lasam sa fiarba pana se vor inmuia, aproximativ 30 de minute la foc mediu.
Apoi le vom clati cu apa rece si le vom lasa la scurs....
Punem mai intai pieptul de pui, taiat julien, la fiert in apa cu putina sare, pana cand se formeaza spuma deasupra, apoi o inlaturam.
Ciupercile spalate bine se taie julien si se adauga peste pieptul de pui.
Legumele se dau pe razatoare si se calesc in putin ulei, apoi se adauga la ciorba,...
Pregatim mai intai aluatul oparit.
Punem 100 gr faina intr-un bol.
Untul + 100 ml lapte, le punem pe foc si le lasam pana la atingerea punctului de fierbere si topirea untului, apoi le turnam fierbinti peste faina din bol, mestecand energic.
Dam compozitia la rece, dar nu lasam sa se...
Blat 1: se mixeaza albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga trepat zaharul.
Se mixeaza energic in continuare pana se obtine o bezea tare.
Zaharul, mai intai l-am rasnit amestecat cu zaharul vanilat, pentru a reduce timpul mixarii.
Se adauga apoi, trepatat, faina si se mixeaza...
Nu am urmat intocmai pasii Polianei, am amestecat ingredientele altfel, dar rezultatul a fost unul foarte reusit.
In bolul in care lucram punem iaurtul si cernem peste el bicarbonatul, apoi adaugam sare si zahar si mixam bine totul.
Incepem sa adaugam treptat faina, mixand pana cand aluatul...
Spalam puiul bine si il stergem cu servetele absorbante.
Cu varful degetelor incercamm sa ii indepartam pielea de carne, atat cat se poate, fara a o rupe.
Preparam sosul pentru uns.
Curatam usturoiul si il pisam bine cu sare, apoi il frecam cu ulei de masline si adaugam apa minerala....
Pentru aluat, mixam ouale cu cele 4 linguri de zahar si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, esenta, praful de copt si bicarbonatul, stinse in otet si incepem sa incorporam faina, mixand pana cand se ingroasa aluatul.
Scoatem mixerul din aluat, infainam masa...
Lasam foile de placinta sa se decongeleze la temperatura camerei.
Spargem prunele si le indepartam samburii.
Daca sunt mari le taiem in patru, iar pe cele mai mici in doua.
Rasnim zaharul si il presaram peste prune.
De asemeni presaram si scortisoara si le amestecam bine sa se pudreze...
Punem intr-un vas pe foc, uleiul la incins si rumenim in el maruntaiele de pui, spalate, scurse si usor sarate si condimentate, invartimdu-le de pe o parte pe alta, aproximativ 10 minute.
Nu trebuie preparate definitiv, ca se vor mai prepara si pe parcurs.
Curatam ceapa, o spalam si o tocam...
Punem un vas cu 3 l apa si putina sare, pe foc.
Curatam legumele si le spalam.
Ceapa o tocam solzisori, morcovul rondele si ardeiul cubulete.
Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam legumele si acoperim vasul.
Pregatim perisoarele astfel: trecem pieptul de pui prin robot, la fel...
Spalam merele si le indepartam stricaciunile, cotoarele si coaja.
Se poate lasa si coaja, dar trebuiesc preparate mai mult timp.
Dam merele pe razatoarea mare sau le trecem prin robot si le punem in vasul in care le vom prepara.
Presaram zahar peste ele.
Punem zahar dupa gust si nu...
Pregatim intai ardeiul pe care il coacem si il punem intr-un vas pe care il acoperim cu folie de plastic.
Il lasam asa 15-20 de minute dupa care il vom curata.
Se va curata foarte bine, deoarece se va inabusi sub folie si se va desprinde rapid chiar si pelicula necoapta.
Il spalam si il...
Pentru aluat, frecam drojdia cu zaharul, intr-un bol si le diluam cu lapte caldut, apoi adaugam o mana de faina si omogenizam.
Acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pentru 10 minute, pentru a creste maiaua.
Daca drojdia este buna, maiaua isi va dubla volumul in nici 10...
Punem apa la incalzit.
Itr-un bol, frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi o diluam cu apa calda si adaugam o mana de faina.
Omogenizam bine maiaua, acoperim bolul si o lasam sa-si dubleze volumul 10-15 minute.
Smantana trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si uleiul....
Pregatim mai intai umplutura.
Merele curatate de cotoare le dam pe razatoare cu coaja cu tot.
Le punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si amestecam in ele pana isi schimba culoarea si se formeaza sirop.
Ridicam vasul de pe foc, adaugam peste mere, scortisoara, zaharul vanilat si...
Spargem cele doua oua intr-un bol
Presaram peste ele sare si biper si le amestecam bine cu furculita.
Pune si apa minerala care le face mai pufoase si omogenizam.
Ungem vasul multicookerului cu putin unt, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 20 de minute( 10...
Pregatim intai aluatul.
Pe pachetul de garant pentru aluaturi dospite se recomanda a se folosi continutul la 375 gr faina, dar eu am pus 400 gr.
Amestecam intr-un bol faina cu garantul.
Intr-un pahar punem sarea cu zaharul si turnam apa minerala.
Amestecam bine pana aproape se topesc...
Mai intai pregatim o forma rotunda cu peretii detasabili pe care o captusim pe interior cu folie alimentara.
Blat : Punem untul intr-un vas pe foc, la topit. Maruntim biscuitii cu ajutorul unui blender si ii punem intr-un bol.
Turnam peste ei untul topit si ii amestecam bine sa rezulte o...
Intr-un recipient amestecam uleiul cu otetul balsamic.
Rosiile spalate le vom felia si le vom aseza intr-o salatiera.
Peste ele adaugam castravetele spalat si taiat cubulete.
Ceapa se taie solzisori, dar eu am preferat sa o tai pe rotund ca imi plac cerculetele care se formeaza....
Preparam mai intai varza, eu am avut-o preparata cu o zi inainte.
Tocam varza si o frecam cu putina sare si piper.
Punem uleiul la incins si prajima carnatii in el, intorcandu-i de pe o parte pe alta.
Cand sunt bine rumeniti ii inlaturam si adaugam ceapa in uleiul incins.
Avem...
Salata bulgareasca
Spalam bine legumele si le scurgem, apoi le taiem in doua pe lungime. Pastram pentru ornat un castravete si doua rosii. La ardei indepartam cotoarele, nervurile si semintele. Curatam si ceapa si o taiem in doua. Ouale le fierbem tari, apoi le curatam de coaja. Asezam in spatiul...
Varza rosie in stil nemtesc
Curatam varza de primele foi, o taiem in sferturi, apoi fiecare sfert in doua pentru a incapea in spatiul de taiere al Salad chef-ului. Nu uitam sa inlaturam cotorul. Ceapa o curatam si o taiem in doua. Merele spalate, le taiem in doua si le indepartam cotoarele. Pentru toate...
Cartofi si ficat de pui la cuptor, cu diverse sosuri
Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere si putina sare. Spalam ficatul si il punem si pe acesta la fiert in apa cat sa-l acopere si putina sare. Nu le lasam sa fiarba prea mult, decat maxim 5 minute dupa ce au atins punctul de fierbere, apoi le strecuram....
Ciorba de burechite
Incepem cu aluatul care trebuie sa se odihneasca 20-30 de minute. Punem faina intr-un bol si facem o adancitura la mijloc unde vom sparge doua oua. Adaugam putina sare si incepem sa strangem faina de pe margini peste oua, amestecandu-le si formand astfel un aluat tare. Daca aluatul...
Salata asortata de legume si fructe
Curatam si spalam bine legumele si fructele. Varza o tocam fideluta, dar ceva mai mare decat la o salata obisnuita, Morcovii si castravetii ii taiem rondele, sfecla si telina, curatate de coaja, le taiem in 4 si le feliem subtire. Usturoiul il curatam si taiem rondele fiecare catel...
Gogonele in otet
In prima varianta pregatesc gogonelele ca si castraveciorii bulgaresti. Se aseaza pe fundul borcanelor maciulii de marar, rondele de ceapa si catei de usturoi curatati, apoi incepem sa indesam gogonelele astfel incat sa nu se sparga, dar sa nu ramana spatii goale, prea mari sau prea multe....
Paine cu amestec de seminte
Maruntim drojdia proaspata intr-un bol si o frecam cu o lingura de zahar, pana la diluare. Punem laptele la incalzit si cand atinge o temperatura cat sa o suporte degetul, il amestecam cu drojdia diluata si adaugam o mana de faina. Omogenizam bine maiaua, o acoperim cu un stergar si o lasam...
Negresa cu bezea, ciocolata si migdale
Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale. Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra, pana devine spumos. Adaugam putina sare si incepem sa punem ouale, unul cate unul, mixand in continuare, plus cele trei galbenusuri separate de albusurile pe...
Bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata
Spalam cartoful bine si il punem la fiert, cu coaja, in apa cat sa-l acopere. Nu il lasam sa fiarba definitiv, ci doar sa se patrunda putin. Cartoful fiert si racit(il trecem prin jet de apa rece), il curatam de coaja si il dam pe razatoare. De asemeni dam pe razatoare si...
Salata de cartofi cu sprot afumat
Mai intai punem cartofii spalati bine, la fiert in apa cat sa fie acoperiti. Ii lasam sa fiarba pana cand se patrund la testul cu furculita, aproximativ 20 de minute la foc mediu. Intre timp pregatim restul ingredientelor. Curatam ceapa, o taiem julien, o punem intr-un bol, apoi presaram...
Zacusca de ghebe
Mai intai curatam ghebele si le spalam in 2-3 ape pentru a indeparta toate impuritatile, apoi le punem la fiert in apa cat sa le acopere, cu putina sare. Le lasam sa fiarba pana se vor inmuia, aproximativ 30 de minute la foc mediu. Apoi le vom clati cu apa rece si le vom lasa la scurs....
Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui
Punem mai intai pieptul de pui, taiat julien, la fiert in apa cu putina sare, pana cand se formeaza spuma deasupra, apoi o inlaturam. Ciupercile spalate bine se taie julien si se adauga peste pieptul de pui. Legumele se dau pe razatoare si se calesc in putin ulei, apoi se adauga la ciorba,...
Clatite cu aluat oparit
Pregatim mai intai aluatul oparit. Punem 100 gr faina intr-un bol. Untul + 100 ml lapte, le punem pe foc si le lasam pana la atingerea punctului de fierbere si topirea untului, apoi le turnam fierbinti peste faina din bol, mestecand energic. Dam compozitia la rece, dar nu lasam sa se...
Prajitura bicolora cu prune
Blat 1: se mixeaza albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga trepat zaharul. Se mixeaza energic in continuare pana se obtine o bezea tare. Zaharul, mai intai l-am rasnit amestecat cu zaharul vanilat, pentru a reduce timpul mixarii. Se adauga apoi, trepatat, faina si se mixeaza...
Paine cu bicarbonat
Nu am urmat intocmai pasii Polianei, am amestecat ingredientele altfel, dar rezultatul a fost unul foarte reusit. In bolul in care lucram punem iaurtul si cernem peste el bicarbonatul, apoi adaugam sare si zahar si mixam bine totul. Incepem sa adaugam treptat faina, mixand pana cand aluatul...
Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti
Spalam puiul bine si il stergem cu servetele absorbante. Cu varful degetelor incercamm sa ii indepartam pielea de carne, atat cat se poate, fara a o rupe. Preparam sosul pentru uns. Curatam usturoiul si il pisam bine cu sare, apoi il frecam cu ulei de masline si adaugam apa minerala....
Nuci umplute(varianta I )
Pentru aluat, mixam ouale cu cele 4 linguri de zahar si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, esenta, praful de copt si bicarbonatul, stinse in otet si incepem sa incorporam faina, mixand pana cand se ingroasa aluatul. Scoatem mixerul din aluat, infainam masa...
Strudel cu prune
Lasam foile de placinta sa se decongeleze la temperatura camerei. Spargem prunele si le indepartam samburii. Daca sunt mari le taiem in patru, iar pe cele mai mici in doua. Rasnim zaharul si il presaram peste prune. De asemeni presaram si scortisoara si le amestecam bine sa se pudreze...
Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui
Punem intr-un vas pe foc, uleiul la incins si rumenim in el maruntaiele de pui, spalate, scurse si usor sarate si condimentate, invartimdu-le de pe o parte pe alta, aproximativ 10 minute. Nu trebuie preparate definitiv, ca se vor mai prepara si pe parcurs. Curatam ceapa, o spalam si o tocam...
Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie
Punem un vas cu 3 l apa si putina sare, pe foc. Curatam legumele si le spalam. Ceapa o tocam solzisori, morcovul rondele si ardeiul cubulete. Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam legumele si acoperim vasul. Pregatim perisoarele astfel: trecem pieptul de pui prin robot, la fel...
Mere la borcan pentru placinta
Spalam merele si le indepartam stricaciunile, cotoarele si coaja. Se poate lasa si coaja, dar trebuiesc preparate mai mult timp. Dam merele pe razatoarea mare sau le trecem prin robot si le punem in vasul in care le vom prepara. Presaram zahar peste ele. Punem zahar dupa gust si nu...
Tocana de ardei copt cu piept de pui
Pregatim intai ardeiul pe care il coacem si il punem intr-un vas pe care il acoperim cu folie de plastic. Il lasam asa 15-20 de minute dupa care il vom curata. Se va curata foarte bine, deoarece se va inabusi sub folie si se va desprinde rapid chiar si pelicula necoapta. Il spalam si il...
Sandwich-uri coapte, din aluat de paine si omleta cu de toate
Pentru aluat, frecam drojdia cu zaharul, intr-un bol si le diluam cu lapte caldut, apoi adaugam o mana de faina si omogenizam. Acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pentru 10 minute, pentru a creste maiaua. Daca drojdia este buna, maiaua isi va dubla volumul in nici 10...
Paine pufoasa, cu smantana in aluat
Punem apa la incalzit. Itr-un bol, frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi o diluam cu apa calda si adaugam o mana de faina. Omogenizam bine maiaua, acoperim bolul si o lasam sa-si dubleze volumul 10-15 minute. Smantana trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si uleiul....
Cozonac trandafir cu mere
Pregatim mai intai umplutura. Merele curatate de cotoare le dam pe razatoare cu coaja cu tot. Le punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si amestecam in ele pana isi schimba culoarea si se formeaza sirop. Ridicam vasul de pe foc, adaugam peste mere, scortisoara, zaharul vanilat si...
Friganele
Spargem cele doua oua intr-un bol Presaram peste ele sare si biper si le amestecam bine cu furculita. Pune si apa minerala care le face mai pufoase si omogenizam. Ungem vasul multicookerului cu putin unt, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 20 de minute( 10...
Chiftelute de pui in aluat, preparate la multicooker
Pregatim intai aluatul. Pe pachetul de garant pentru aluaturi dospite se recomanda a se folosi continutul la 375 gr faina, dar eu am pus 400 gr. Amestecam intr-un bol faina cu garantul. Intr-un pahar punem sarea cu zaharul si turnam apa minerala. Amestecam bine pana aproape se topesc...
Desert cheesecake cu capsuni
Mai intai pregatim o forma rotunda cu peretii detasabili pe care o captusim pe interior cu folie alimentara. Blat : Punem untul intr-un vas pe foc, la topit. Maruntim biscuitii cu ajutorul unui blender si ii punem intr-un bol. Turnam peste ei untul topit si ii amestecam bine sa rezulte o...
Salata greceasca
Intr-un recipient amestecam uleiul cu otetul balsamic. Rosiile spalate le vom felia si le vom aseza intr-o salatiera. Peste ele adaugam castravetele spalat si taiat cubulete. Ceapa se taie solzisori, dar eu am preferat sa o tai pe rotund ca imi plac cerculetele care se formeaza....
Placinte cu varza si carnati
Preparam mai intai varza, eu am avut-o preparata cu o zi inainte. Tocam varza si o frecam cu putina sare si piper. Punem uleiul la incins si prajima carnatii in el, intorcandu-i de pe o parte pe alta. Cand sunt bine rumeniti ii inlaturam si adaugam ceapa in uleiul incins. Avem...