Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti.
Ii lasam sa fiarba pana cand incep sa se patrunda la testul cu furculita, apoi ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam.
Maslinele, daca sunt prea sarate se vor pune in apa pentru a mai elimina din sare.
Ceapa se...
Reteta Ancutei: http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-mozaic-55972.html
Pentru ca am nimerit niste masline sarate, nu am mai adaugat sare in compozitie.
Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura.
Scurgem ciupercile de zeama si le taiem marunt, sau daca sunt...
Pentru aluat, mixam untul cu untura, tinute la temperatura camerei, cu zaharul si putina sare pana devin spumoase si nu se mai simte zaharul. Eu am rasnit zaharul sa scurtez din timpul de mixare.
Incorporam cele doua oua, apoi adaugam apa si incepem sa adaugam, treptat, faina amestecata cu...
Pentru perisoare, tocam carnea de pui impreuna cu o ceapa si le amestecam cu orezul, patrunjelul tocat si cele doua oua.
Potrivim amestecul de sare, piper si busuioc si formam perisoarele.
Punem apa intr-un vas pe foc cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam...
Cum se prepara Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia:
Pentru blatul de cocos , mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul, nuca de cocos si faina.
Tapetam tava cu hartie de copt si intindem blatul de cocos uniform...
Mai intai pregatim marinata.
Intr-un bol amestecam toate ingredientele, la rece, pana cand se topeste sarea.
Filetam carnea in felii de grosimea degetului mare si le intepam din loc in loc cu o furculita.
Trecem feliile de carne prin marinata, apoi le asezam intr-un recipient cu capac,...
Preparam mai intai cartofii la cuptor si carnatii.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem ceva mai mari, in 4 sau 6, in functie de marimea cartofului.
Ungem o tava cu unt si asezam cartofii taiati in ea. Presaram peste ei sare, condimente si busuioc si ii coacem la 200 de grade pentru 40...
Pentru aluat, frecam untul cu zaharul si putina sare, dar dam deoparte 10-15 gr de unt pentru uns forma.
Adaugam pe rand ouale, bicarbonatul diluat in otet si treptat faina.
Va rezulta un aluat nu foarte tare, nelipicios si sfaramicios.
Lasam aluatul sa se odihneasca si ne ocupam de...
Pentru chiftelute, curatam legumele, le spalam si le grupam pe categorii: ceapa si usturoiul le trecem prin robot impreuna si le amestecam cu carnea tocata si de asemeni, morcovul si cartofii impreuna, ii trecem prin robot si ii amestecam cu carnea tocata dupa ce i-am scurs bine de zeama....
Curatam legumele, le spalam si le tocam marunt.
Punem uleiul intr-un vas pe foc, si calim legumele in el pentru 5-6 minute, amestecandu-le sa nu se lipeasca,
Adaugam ciupercile tocate si scurse, dar nu de tot. Le lasam putin zemoase pentru a ajuta la inabusirea legumelor, sa nu fie...
Tocam varza si o frecam cu putina sare, apoi stoarcem zeama de lamaie peste ea.
O lasam asa la odihnit pana preparam restul ingredientelor.
Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 20 de minute.
Taiem carnatii rondele mici,...
Decojim bananele, le rupem si le punem intr-un blender.
Adaugam peste el smantana, galbenusurile si uleiul si mixam bine totul pana se omogenizeaza.
Albusurile le mixam spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pena se formeaza o bezea tare.
Amestecam cele...
Am facut aceasta placinta de trei ori la rand, odata si la mama mea si tare buna a iesit de fiecare data.
Am gasit la Kaufland foi de placinta necongelate, 18 foi in pachet si tare mult mi-au placut, vi le recomand cu placere.
Ungem peretii interiori ai unei forme termorezistente cu 20 gr...
Pentru prepararea cartofilor, punem untul la topit, apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam uleiul.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem mai mari.
Ii lasam la scurs pe un prosop absorbant, apoi presaram peste ei sare si rozmarin.
Cu ajutorul unei pensule, ungem o tava cu amestecul de...
Mai intai punem apa la fiert cu putina sare.
Fasolea verde, o spalam bine si ii rupem capetele, apoi o adaugam in apa cand aceasta incepe sa fiarba.
O lasam sa fiarba aproximativ 15-20 de minute pana cand se va patrunde bine si se poate manca. Eu o incerc gustand-o.
Strecuram fasolea de...
Spalam bine carnea de curcan in apa calda, o portionam si o punem in vasul multicookerului.
Adaugam apa si putina sare.
Conectam aparatul la sursa de curent si de la butonul MENU, selectam functia FRY pentru 10 minute.
Cand apa incepe sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza.
Dupa...
Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, le spalam si le lasam la scurs, apoi le feliem impreuna cu coditele.
Ceapa si ardeiul, curatate si spalate le taiem julien.
Pieptul de pui, il portionam si presaram peste el piper si sare.
Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam...
Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 25 de minute.
Cand se incinde uleiul adaugam kaizerul taiat felii subtiri si il rumenim timp de 10 minute intorcandu-l pe toate partile.
Apoi cu ajutorul paletei, scoatem kaizerul in alt vas, iar peste ulei adaugam ceapa si...
Mai intai punem cartofii spalati, dar necuratati de coaja, la fiert in apa cat sa ii acopere si i-am lasat doar pana cand au inceput sa se patrunda la testul cu furculita, pana in 15 minute.
Apoi, scurgem apa in care au fiert si ii trecem prin jet de apa rece, pentru a-i curata mai repede....
Reteta pentru branza de iaurt o gasiti aici .
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le amestecam cu branza sfaramata si zaharul, apoi adaugam pe rand, uleiul, smantana, coaja de lamaie si esenta si omogenizam bine compozitia.
Albusurile le mixam spuma cu putina...
Curatam dovlecelul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare sau il trecem prin robot, impreuna cu ceapa, ca in cazul meu.
Amestecam branza cu putin piper si boia de ardei dulce, apoi adaugam dovlecelul si ceapa bine scurse de zeama care se formeaza si omogenizam totul.
Adaugam...
Curatam legumele(mai putin usturoiul), le taiem cubulete si le punem la fiert in apa cu sare.
Le lasam sa fiarba pana se patrund bine, apoi scurgem apa si le trecem prin robot sau blender.
Dupa ce le pasam, le punem din nou la fiert in zeama scursa, la foc incet si adaugam condimentele....
Carnatii i-am pregatit inainte la cuptor pentru a nu-i imbiba in grasime.
Curatam, spalam si tocam legumele(ceapa, morcovul, ardeiul) si le inabusim in ulei cu putina apa.
Cand ceapa devine translucida, adaugam mazarea congelata si lasam totul pe foc pana cand mazarea incepe sa se patrunda,...
Pregatim mai intai orezul cu lapte la multicooker.
Punem orezul in vasul multicookerului, adaugam 2 linguri de zahar, putina sare si laptele, inchidem capacul si conectam aparatul la sursa de curent.
Selectam programul Rice pentru 40 de minute.
Dupa expirarea timpului, transferam orezul...
Punem in vasul multicookerului visinele spalate si scurse si fara samburi.
Adaugam 1 kg zahar peste ele si le amestecam, apoi dam vasul la rece.
Eu am lasat vasul in frigider de seara pana dimineata.
Dimineata deja am gasit zaharul topit si transformat in sirop.
Punem vasul cu visine...
Portionam carnea si o spalam bine.
Punem un vas cu apa si putina sare pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam carnea in el.
Lasam carnea sa fiarba 10-15 minute pana incepe sa se patrunda la testul cu furculita si inlaturam spuma care se formeaza.
Adaugam apoi legumele...
Reteta Inei, dupa care m-am inspirat, este aici: http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-spaghete-cu-branza-si-stafide-37959.html
Mai intai pregatim spaghetele, le rupem in doua si le punem in vasul multicookerului.
Adaugam apa peste ele si o lingurita de sare, introducem vasul in...
Spalam bine fructele si le lasam la scurs, apoi le scoatem samburii.
Nu am mai cantarit fructele dupa scoaterea samburilor, deoarece eu la gem nu pun zaharul in cota parte ci il pun dupa gust, adaugand pe parcursul prepararii, daca mai este cazul.
Taiem fructele in sferturi, le punem direct...
Am folosit ca masura un pahar de 200 ml.
Mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand celelalte, ingrediente, mixand in continuare pana cand se omogenizeaza totul.
Praful de copt il cernem impreuna cu faina si le adaugat la final.
Ungem vasul...
Spalam carnea, o taiem cubulete si o lasam la scurs, apoi o condimentam si o saram si o lasam la rece 30 de minute.
Intr-un vas cu capac, punem uleiul la incins si adaugam carnea.
O amestecam de cateva ori sa se rumeneasca usor, timp de cateva minute, apoi adaugam vinul, foile de dafin,...
Salata de ton cu cartofi si maioneza
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti. Ii lasam sa fiarba pana cand incep sa se patrunda la testul cu furculita, apoi ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam. Maslinele, daca sunt prea sarate se vor pune in apa pentru a mai elimina din sare. Ceapa se...
Chec aperitiv "Mozaic"
Reteta Ancutei: http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-mozaic-55972.html Pentru ca am nimerit niste masline sarate, nu am mai adaugat sare in compozitie. Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura. Scurgem ciupercile de zeama si le taiem marunt, sau daca sunt...
Placinta cu mere si migdale
Pentru aluat, mixam untul cu untura, tinute la temperatura camerei, cu zaharul si putina sare pana devin spumoase si nu se mai simte zaharul. Eu am rasnit zaharul sa scurtez din timpul de mixare. Incorporam cele doua oua, apoi adaugam apa si incepem sa adaugam, treptat, faina amestecata cu...
Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui
Pentru perisoare, tocam carnea de pui impreuna cu o ceapa si le amestecam cu orezul, patrunjelul tocat si cele doua oua. Potrivim amestecul de sare, piper si busuioc si formam perisoarele. Punem apa intr-un vas pe foc cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam...
Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia
Cum se prepara Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia: Pentru blatul de cocos , mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul, nuca de cocos si faina. Tapetam tava cu hartie de copt si intindem blatul de cocos uniform...
Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia
Mai intai pregatim marinata. Intr-un bol amestecam toate ingredientele, la rece, pana cand se topeste sarea. Filetam carnea in felii de grosimea degetului mare si le intepam din loc in loc cu o furculita. Trecem feliile de carne prin marinata, apoi le asezam intr-un recipient cu capac,...
Omleta cu cartofi si carnati, la cuptor
Preparam mai intai cartofii la cuptor si carnatii. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem ceva mai mari, in 4 sau 6, in functie de marimea cartofului. Ungem o tava cu unt si asezam cartofii taiati in ea. Presaram peste ei sare, condimente si busuioc si ii coacem la 200 de grade pentru 40...
Tarta cu prune si alune de padure
Pentru aluat, frecam untul cu zaharul si putina sare, dar dam deoparte 10-15 gr de unt pentru uns forma. Adaugam pe rand ouale, bicarbonatul diluat in otet si treptat faina. Va rezulta un aluat nu foarte tare, nelipicios si sfaramicios. Lasam aluatul sa se odihneasca si ne ocupam de...
Chiftelute si oua in sos de ardei copt
Pentru chiftelute, curatam legumele, le spalam si le grupam pe categorii: ceapa si usturoiul le trecem prin robot impreuna si le amestecam cu carnea tocata si de asemeni, morcovul si cartofii impreuna, ii trecem prin robot si ii amestecam cu carnea tocata dupa ce i-am scurs bine de zeama....
Placinta cu carne tocata si ciuperci
Curatam legumele, le spalam si le tocam marunt. Punem uleiul intr-un vas pe foc, si calim legumele in el pentru 5-6 minute, amestecandu-le sa nu se lipeasca, Adaugam ciupercile tocate si scurse, dar nu de tot. Le lasam putin zemoase pentru a ajuta la inabusirea legumelor, sa nu fie...
Varza cu carnati si rosii cherry
Tocam varza si o frecam cu putina sare, apoi stoarcem zeama de lamaie peste ea. O lasam asa la odihnit pana preparam restul ingredientelor. Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 20 de minute. Taiem carnatii rondele mici,...
Guguluf cu banane
Decojim bananele, le rupem si le punem intr-un blender. Adaugam peste el smantana, galbenusurile si uleiul si mixam bine totul pana se omogenizeaza. Albusurile le mixam spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pena se formeaza o bezea tare. Amestecam cele...
Desert placinta dobrogeana
Am facut aceasta placinta de trei ori la rand, odata si la mama mea si tare buna a iesit de fiecare data. Am gasit la Kaufland foi de placinta necongelate, 18 foi in pachet si tare mult mi-au placut, vi le recomand cu placere. Ungem peretii interiori ai unei forme termorezistente cu 20 gr...
Cartofi la cuptor, cu sos de ardei copt
Pentru prepararea cartofilor, punem untul la topit, apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam uleiul. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem mai mari. Ii lasam la scurs pe un prosop absorbant, apoi presaram peste ei sare si rozmarin. Cu ajutorul unei pensule, ungem o tava cu amestecul de...
Salata de fasole verde cu ardei copt si maioneza
Mai intai punem apa la fiert cu putina sare. Fasolea verde, o spalam bine si ii rupem capetele, apoi o adaugam in apa cand aceasta incepe sa fiarba. O lasam sa fiarba aproximativ 15-20 de minute pana cand se va patrunde bine si se poate manca. Eu o incerc gustand-o. Strecuram fasolea de...
Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan
Spalam bine carnea de curcan in apa calda, o portionam si o punem in vasul multicookerului. Adaugam apa si putina sare. Conectam aparatul la sursa de curent si de la butonul MENU, selectam functia FRY pentru 10 minute. Cand apa incepe sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza. Dupa...
Tocanita de ciuperci cu piept de pui
Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, le spalam si le lasam la scurs, apoi le feliem impreuna cu coditele. Ceapa si ardeiul, curatate si spalate le taiem julien. Pieptul de pui, il portionam si presaram peste el piper si sare. Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam...
Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer
Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 25 de minute. Cand se incinde uleiul adaugam kaizerul taiat felii subtiri si il rumenim timp de 10 minute intorcandu-l pe toate partile. Apoi cu ajutorul paletei, scoatem kaizerul in alt vas, iar peste ulei adaugam ceapa si...
Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumat
Mai intai punem cartofii spalati, dar necuratati de coaja, la fiert in apa cat sa ii acopere si i-am lasat doar pana cand au inceput sa se patrunda la testul cu furculita, pana in 15 minute. Apoi, scurgem apa in care au fiert si ii trecem prin jet de apa rece, pentru a-i curata mai repede....
Prajitura cu piersici si nectarine
Reteta pentru branza de iaurt o gasiti aici . Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu branza sfaramata si zaharul, apoi adaugam pe rand, uleiul, smantana, coaja de lamaie si esenta si omogenizam bine compozitia. Albusurile le mixam spuma cu putina...
Placinta cu branza si dovlecel
Curatam dovlecelul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare sau il trecem prin robot, impreuna cu ceapa, ca in cazul meu. Amestecam branza cu putin piper si boia de ardei dulce, apoi adaugam dovlecelul si ceapa bine scurse de zeama care se formeaza si omogenizam totul. Adaugam...
Supa crema de dovlecel
Curatam legumele(mai putin usturoiul), le taiem cubulete si le punem la fiert in apa cu sare. Le lasam sa fiarba pana se patrund bine, apoi scurgem apa si le trecem prin robot sau blender. Dupa ce le pasam, le punem din nou la fiert in zeama scursa, la foc incet si adaugam condimentele....
Mancare de mazare cu orez si carnati
Carnatii i-am pregatit inainte la cuptor pentru a nu-i imbiba in grasime. Curatam, spalam si tocam legumele(ceapa, morcovul, ardeiul) si le inabusim in ulei cu putina apa. Cand ceapa devine translucida, adaugam mazarea congelata si lasam totul pe foc pana cand mazarea incepe sa se patrunda,...
Budinca de orez cu visine si nuca de cocos
Pregatim mai intai orezul cu lapte la multicooker. Punem orezul in vasul multicookerului, adaugam 2 linguri de zahar, putina sare si laptele, inchidem capacul si conectam aparatul la sursa de curent. Selectam programul Rice pentru 40 de minute. Dupa expirarea timpului, transferam orezul...
Dulceata de visine
Punem in vasul multicookerului visinele spalate si scurse si fara samburi. Adaugam 1 kg zahar peste ele si le amestecam, apoi dam vasul la rece. Eu am lasat vasul in frigider de seara pana dimineata. Dimineata deja am gasit zaharul topit si transformat in sirop. Punem vasul cu visine...
Ciorba de vitel cu legume si tarhon
Portionam carnea si o spalam bine. Punem un vas cu apa si putina sare pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam carnea in el. Lasam carnea sa fiarba 10-15 minute pana incepe sa se patrunda la testul cu furculita si inlaturam spuma care se formeaza. Adaugam apoi legumele...
Budinca de spaghete cu branza si merisoare
Reteta Inei, dupa care m-am inspirat, este aici: http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-spaghete-cu-branza-si-stafide-37959.html Mai intai pregatim spaghetele, le rupem in doua si le punem in vasul multicookerului. Adaugam apa peste ele si o lingurita de sare, introducem vasul in...
Gem asortat (caise, piersici si nectarine)
Spalam bine fructele si le lasam la scurs, apoi le scoatem samburii. Nu am mai cantarit fructele dupa scoaterea samburilor, deoarece eu la gem nu pun zaharul in cota parte ci il pun dupa gust, adaugand pe parcursul prepararii, daca mai este cazul. Taiem fructele in sferturi, le punem direct...
Prajitura aromata
Am folosit ca masura un pahar de 200 ml. Mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand celelalte, ingrediente, mixand in continuare pana cand se omogenizeaza totul. Praful de copt il cernem impreuna cu faina si le adaugat la final. Ungem vasul...
Carne de porc in sos picant de rosii cu ceapa caramelizata
Spalam carnea, o taiem cubulete si o lasam la scurs, apoi o condimentam si o saram si o lasam la rece 30 de minute. Intr-un vas cu capac, punem uleiul la incins si adaugam carnea. O amestecam de cateva ori sa se rumeneasca usor, timp de cateva minute, apoi adaugam vinul, foile de dafin,...