De cum am vazut reteta Polianei pe "Enjoy Dessert", am zis ca trebuie neaparat s-o incerc.
Nici nu va inchipuiti cat e de buna si ce textura are!
Am facut decat o paine, asa de test, dar o voi repeta in cantitate mai mare, cu siguranta.
Nu am urmat intocmai pasii Polianei, am amestecat ingredientele altfel, dar rezultatul a fost unul foarte reusit.
In bolul in care lucram punem iaurtul si cernem peste el bicarbonatul, apoi adaugam sare si zahar si mixam bine totul.
Incepem sa adaugam treptat faina, mixand pana cand aluatul se intareste, apoi il vom rasturna pe masa de lucru, infainata si vom incepe sa framantam, adaugand faina pana cand nu se mai lipeste de maini.
Nu va iesi un aluat prea tare, sau cel putin asa l-am facut eu.
Ungem o forma cu capac, cu ulei( eu am folosit un vas de yena) si transferam aluatul in ea.
Il acoperim si il lasam 10-15 minute la odihnit, dupa care crestam aluatul in forma de cruce si introducem vasul, acoperit cu capacul, in cuptorul preincalzit la 220 grade, pentru 40 de minute.
Dupa 20 de minute eu am inlaturat capacul si am redus temperatura la 190 de grade.
A iesit o paine foarte pufoasa si cu un gust aparte.
Pofta buna!
1
Cantitatea de faina variaza atat in functie de tipul acesteia cat si de tipul de iaurt folosit.