
publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Escalop de vacuta cu legume
Legumele se curata, se spala ,se taie : ceapa julien, ardeiul si telina cubulete Carnea de vacuta se feliaza si se bate cu batatorul de snitele . Fiecare felie se condimenteaza cu sare ,piper , se da prin faina alba si se prajeste in ulei incins pe ambele parti pana devine rumena .[...
,, COZONAC'' DE CARNE SI SUNCA
Carnea tocata se amesteca cu sunca ,ceapa ardeiul si maslinele maruntite . Se amesteca bine cu restul ingredientelor si se pune intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt . Coceti la cuptor 45 min . Simplu ca buna ziua !!!
Snitel crocant de curcan
Pieptul de curcan se portioneaza, se condimenteaza cu sare, piper, oregano si fulgi de usturoi . Se da prin faina alba, apoi prin amestecul de oua batute cu smantana si putina sare . La sfarsit se tavalesc prin fulgi de porumb si se prajesc in ulei incins . Se scot pe servet de hartie,...
Tocanita de cartofi cu carnati afumati
Curatati si spalati legumele . Ceapa si gogosarul se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie si se calesc usor in ulei . Adaugati carnatul afumat taiat bucati si cartofii cuburi .Prajiti totul timp de 10 min . amestecand sa nu se arda [ la foc mic.]. Presarati boiauasi sarea ,...
Frigarui de vitel
Carnea de vitel se taie cuburi , se amesteca cu condimente , ulei si otet balsamic . Se da la rece macar 2 ore . Lasati si tepusele pentru frigarui la infoiat in apa [ astfel nu se vor arde pe gratar ] Insirati pe frigarui , alternativ carnea , ceapa verde,felii de...
Frigarui de pui
Pieptul de pui se taie cuburi se amesteca cu condimente, iaurt , ulei si se lasa la macerat minimum 2 ore la rece . Se insira pe frigarui [ care au fost lasate intr-un vas cu apa 2 ore ] bucati de pui , ardei rosu , ardei galben , ciupercute, slaninuta si ceapa verde...
Vitel la tava cu rozmarin si fettuccine
Carnea de vitel se spala si se portioneaza felii cam a 100 gr . Asezati carnea in o tava teflonata . presarati pe deasupra ardeiul taiat fasii , usturoiul rondele , sare , ulei si rozmarin verde . Turnati si o cana de apa , acoperiti cu hartie de copt decupata dupa forma tavii...
Mazare verde cu carnaciori
Prajiti usor in ulei ceapa curatata si tocata cubulete impreuna cu carnaciorii rondele [ eu am pus ce carnaciori am gasit pe langa casa ] Adaugati mazarea verde curatata si spalata+ rosiile tocate . Turnati apa sa acopere mazarea.Fierbeti la foc mic pana aceasta e...
Fasole rosie cu afumatura (la oala sub presiune)
Spalati fasolea. Spalati afumatura si o portionati .tocati ceapa curatata , rosiile si usturoiul . Puneti totul in oalacu 3 l apa .Adaugati cimbru si marar. Puneti capacul si fierbeti la foc mare pana incepe sa fluiere , acum reduceti flacara la minimum . Dupa o ora...
Snitele rulate
Pieptul de pui se portioneaza , se bate , se sareaza si se unge pe o parte cu mustar si putin ou batut . Pe fiecare felie se pune un bastonas subtire de sunca [ de lungimea feliei de carne], un bastonas de cascaval , un bastonas de castravete murat si o felie de gogosar . Se...
Ardei umpluti in sos de tarhon
Amestecati carnea tocata cu ou , orez , o ceapa tocata , sare , piper si 2 linguri de tarhon tocat. Ardeii spalati curatati de seminte si pudrati pe interior cu faina alba se umplu cu amestecul de mai sus . Prajiti ardeii in ulei incins pe toate partile la foc mic (acest procedeu are dublu...
Chiftelute cu ardei si cimbru
Se amesteca toate ingredientele bine . Cu mana unsa cu ulei se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei incins . Scoateti pe servet de hartie absorbant . Serviti cu legume ca aperitiv sau cu garnitura de cartofi ca fel principal .
Costita de miel cu ceapa si tarhon
Costita de miel bine spalata si portionata o sarati si o prajiti in untura de porc proaspata .Amestecati usor din cand in cand . Daca carnea a facut crusta aruncati ceapa verde tocat si amestecati . Asezonati cu piper si tarhon verde maruntit . Serviti preparatul cald . Eu...
Papricas cu piept de pui si mazare verde
Prajiti in ulei pieptul de pui taiat fasii. Adaugati ceapa taiat marunt , sare , pasta de ardei , boiaua , faina si chimionul . Caliti totul si amestecati 1-2 minute apoi adaugati mazarea verde si apa cat sa fie totul acoperit . Fierbeti 15 minute , incercati daca carnea e...
Tocanita de vitel cu orez
Curatati , spalati , taiati marunt ceapa , usturoiul si ardeiul . Caliti-le usor in ulei si adugati carnea taiata cubulete ,inbusiti cu o cana de apa si sarati . Fierbeti la foc mic 30 minute ,daca e nevoie mai adugati apa . Este gata cand legumele au format un sos ....
Papricas de miel cu smantana
Portionati spalati cotletul de miel Prajiti in untura pana devine rumen . Adaugati sare, ceapa tocata, ardeiul cuburi si pasta de ardei . Inabusiti sub capac adugand o cana cu apa pana carnea e patrunsa . Adaugati smantana, piper si asezonati cu verdeata si sare .
Piept de pui in crusta de malai
Pieptul de pui se portioneaza si se bate cu batsnitelul .Sarati , piparati . Bateti ouale spuma si le amestecati cu verdeata , sare si piper dupa gust . Tavaliti pieptul de pui prin faina alba apoi prin ou batut si la sfarsit prin faina de malai . Prajiti in ulei incinssi scoateti pe...
Rinichi in prosciutto cu ceapa rosie .
- Rinichii se curata de pielite se taie in doua si se curata si in interior . Se spala bine cu apa rece si se oparesc timp de 5 minute in apa clocotita in care am pus otet, sare, piper boabe si o foaie de dafin . - Rinichii se ung cu mustar picant si se infasoara in prosciutto. II prajiti in...
Sarmalute mixte
-Pregatiti frunzele de varza verde :Scobiti varza de cotor si o puneti la oparit intr-o oala cu apa clocotit la care ati adaugat sare si otet . desprindeti pe rand foile si le curatati de nervurile mai grose. -Desprindeti frunzele de varza murat si le curatati de nervuri . -Impartiti in...
Friptura de miel la tava
Pulpa de miel se curata si se spala cu atentie Se amesteca pasta de ardei , boiaua , mierea , otetul balsamic , chimenul , piperul cimbrul si ulei ulei . Cu acest amestec se maseaza bine carnea de miel inclusiv sub pelita albicioasa care este deasupra carnii . Se presara...
Cotlet de porc la cuptor cu salvie, galbenele , usturoi si rosii
Spalati cotletul (stiu, se spune ca isi pierde suculenta, dar altfel nu pot) si il feliati. Asezati intr-o tava teflonata . Spalati legumele. Taiati rosiile rondele, ceapa marunt, caciuliile de usturoi jumatati si le asezati peste carnea de porc . Presarati condimentele , piperul , sarea ,...
Varza a la Turda (la vas roman)
Pentru inceput puneti vasul roman umplut cu apa rece timp de 30 min . Carnea taiata cubulete , prazul maruntit se caleste 3-4 min in jumatate din cantitatea de ulei .Adugati sare dupa gust si pasta de kapia . Taiati varza fasii , sarati , adaugati cimbrul si inabusiti cu o...
Papricas unguresc cu pipote de curcan
Spalati, curatati si taiati mai marunt pipotele pe care le veti praji usor in untura incinsa . Adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul taiate marunt + chimenul [curatate si spalate in prealabil ].Lasati la sotat 2-3 minute .Sarati dupa gust. Adaugati faina , pasta de ardei , boiaua...
Carne de vacuta cu orez
Legumele se curata si se spala . Carnea si morcovii cuburi sarati cu apa cat sa fie acoperiti se fierb in oala sub presiune 30 min . Prajiti usor ceapa tocata impreuna cu orezul . Adaugati carnea si morcovii cu tot cu zeama .fierbeti la foc mic sub capac 15...
Pui la tava
Topiti untul si amestecati cu ierburile verzi sare si piper . Cu aceasta compozitie ungeti bine puiul[ curatat , spalat si transat pe burta] interior si exterior . Dati la cuptor la foc mic dupa ce ati adaugat o cana cu apa . Din cand in cand stropiti puiul cu...
Sote de inima cu legume
Inima se curata si se tine in apa rece o ora - doua ca sa iasa sangele din ea. Legumele se curata si se spala Ceapa , pastarnacul, gogosarul , cuburi ; prazul , morcovul si ardeiul iute rondele se prajesc usor in ulei . Adaugati inima taiata cuburi sarati si acoperiti cu apa...
Pulpe de pui umplute cu sunca si feta
Ceapa , prazul si usturoiul tocate se prajesc usor alaturi de sunca taiata marunt . Piparati compozitia si adaugati cat e calda si cuburi de fetta,amestecand. Cu aceasta compozitie umpleti pulpele de pui dezosate, spalate , sarate , in care ati facut un ,, buzunar '' cu...
Mazare verde cu carne si oregano
Se curata si se spala legumele . Ceapa , gogosarul si rosiile se maruntesc cu ajutorul robotului . Se portioneaza carnea de porc cuburi , se prajeste usor in ulei , se adauga legumele , sarea si boabele de piper .Adaugati apa cat sa acopere carnea si fierbeti inabusit . Dupa 30 min...
Ficatei de pui cu cimbru si nucsoara
Puneti ceapa la prajit intr-o cratita cu ulei .,adaugati boiaua , invartiti cu paleta de doua ori si adugatisi Ficateii spalati si curatati de pelite . Fierbeti 5-10 min inabusit ficatul care a lasat putina zeama .[ verificati sa nu scada prea tare ] Presarati sare , piper...
Ficatei de pui Padurea Neagra
Ficatul de pui se pune spalat intr-o tava + sunca rulata sub forma de trandafir + rosii feliate + busuioc ,mazare , sare , pipe , usturoi . Se pune o cana de apa si se da la cuptor 30 min . Dupa aceasta se pune si smantana lichidasi sa mai lasa la cuptor pana se rumeneste frumos ....