
publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun
Carnatul se aseaza intreg in tava pe margini . Carnea se spala si se feliaza in felii de mai grosute de 2-3 cm.Se punein tava . Se adauga usturoiul taiat ,piper ,sare, ulei + apa sa acopere carnea si carnatul. Se da la cuptor pana carnea e patrunsa si carnatul rumenit ,...
Pui cu ciuperci si masline
Spalati pulpele de pui si le punetiin tava. Sarati carnea ,puneti deasupra ciupercile , maslinele si usturoiul taiat. Puneti un pahar cu apa,turnati ketch-up deasupra. Piparati si stropiti cu ulei. Dati tava la cuptor aproximativ o ora .daca e necesar din cand in cand...
Vacuta cu sos septembrie
Spalati carnea sub jet rapid de apa rece . lasati pe servet de hartie sa se absoarba umiditatea..Poirtionati felii . Curatati ceapa , gogosarul si usturoiul. Macinati gogosarul . Asezati carnea intr-o cratita turnati sosul de gogosari deasupra . Garnisiti cu ceaparosie...
Pulpe de pui mediteraneene cu ciuperci
Pulpele inferioare dezosate si fara pelite se spala bine si se pun intr-un vas de copt din lut sau daca nu aveti intr-o tava. Deasupra asezati ciupercile scurse de lichid. Adaugati ceapa rondele , usturoiul si rosiile in sferturi . Condimentati cu sare, piper boabe si oregano. Stropiti...
Rata [ ratza] a la Jamie
Rata curatata si spalata, unsa cu unt , miere si sare se pune intr-o tava ceramica .Se alatura si carnatul . Legumele se curata, se spala si se feliaza , se amesteca cu sare, piper , rozmarin , ulei , piper . Umpleti rata cu amestecul de legume . o stropiti cu ulei...
Ciuperci umplute la tava
Ciupercile se spala si se curata de pelita exterioara si de codite , se sareaza . Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Fiecare ciuperca se umple cu bacon taiat cubulete , se pune putin unt , boia . Se pune capac o feliuta de cascaval afumat . Stropiti fin cu ulei...
Piept de curcan parizian
Spalati pieptul de curca , il taiati felii foarte subtiri. Amestecati iaurtul cu mustar, ulei masline, hrean , sare si piper . Puneti carnea de curcan in aceasta compozitie si dati la rece cateva ore . Din faina oua, lapte si sare dupa gust preparati o maia...
Ciocanele de pui cu ciuperci
Pulpele de pui se curata si se spala . Ceapa se curata si se taie cubulete , se caleste in putin ulei . Se adauga ciocanelele ,sare piper , boia , ciupercile taiate si pasta de rosii .Amestecati si puneti apa calduta cat sa acopere carnea . Fierbeti la foc mic [ 30 min] pana...
Muschiulet pe pat de ciuperci
Muschiuletul se spala si se curata ,se impaneaza cu usturoi , se condimenteazasi se presara cu cimbrisor . Il ungeti cu putin ulei si il infasurati in folie transparenta. Lasati sa se odihneasca 2-3 ore minimum la frigider . Intr-o tigaie cu uleiul de masline caliti usor ardeiul taiat cubur[...
Friptura cu rozmarin si spanac [ la cuptor]
Ceafa de porc se spala , se portioneaza felii si se pune intr-o tava . Legumele se curata , se spala .Ardeiul taiat fasii si ceapa rosie pestisori se aseaza deasupra carnii. Condimentati cu sare, piper si boia si rozmarin verde. Stropiti cu foarte putin ulei [ ceafa are grasime care se...
Mancare de mazare cu carne
Legumele se curata , se spala si se taie cubulete si se calesc in ulei . Adaugati carnea spalata si taiata cuburi mai marisoare . Amestecand puneti pasta de rosii , pasta de ardei, boiaua ,sarea si mazarea. Complectati cu apa cat sa acopere bine totul , puneti...
Mamaliguta cu trei branzeturi si friptura
Din faina de malai+ apa + sare se face o mamaliguta . Intr-o tava teflonata se pune friptura taiata fasii , alternandu-se cu straturi de mamaliguta si branzeturi rase . Nu e nevoie de ulei , grasimea de la friptura e suficienta . Se da tava la cuptorul...
Cina rapida la tigaie
Ciupercile , usturoiul , patrunjelul verde + sare se soteaza usor in unt 2 min. Pieptul de pui se portioneaza , se bate cu bat -snitelul si se prajeste la tigaie pe ambele parti in ulei Olisana [mix din ulei de rapita , orez,porumb, susan si samburi de struguri ]. Se...
Ceafa de porc cu salvie si rosii
Bucatile de ceafa , se spala , se pun intr-o tavasi se amesteca cu o rosie , boabe de piper , salvie si sare . Tava se da la cuptorul bine incins 30 min . Serviti preparatul cald cu cartofi natur stropiti cu sosul format in tava si cu cealalta rosie taiat alaturi .
Pulpe de pui umplute cu hribi de padure si gogosari
Gogosarul taiat se inabusa in unt impreuna cu usturoi,sare si patrunjelul tocat . Pulpele se sareaza, se bat usor si se umple cu umplutura de mai sus . Se pun intr-o cratita [teflonata] , se fixeaza cu scobitori . Pulpele se stropesc cu ulei,i vin alb + busuioc si se...
Tocanita de cartofi cu muschiulet si afumatura
Cartofii se curata se spala si se taie cubulete. Ceapa , ardeiul .ceapa verde se curata se spala si se toaca marunt . Carnea se spala si se portioneaza bucati , se prajeste in ulei pana capata o crusta frumoasa. Se adauga ceapa , ardeiul si ceapa verde si se mai calesc impreuna 2...
Karavan szelet - gustarea beduinului
Pieptul de pui se spala , se portioneza , se bate bine , se condimenteaza cu sare , piper , boia busuioc , , pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Stropit cu ulei [ ce bun ar fi un spray cu ulei de ala ce vad la tv !!! ] se da la cuptorul incalzit 15 minute cat sa fie aproape...
Pui aromat pe sticla
Puiul se curata si se spala bine Se face un sos format din ulei , sare , piper , boia , otet balsamic , mustar si miere . Cu jumatate din sos sos se maseaza puiul care apoi se pune,, in picioare '' pe o sticla [ de preferinta cu gatul mai gros, are stabilitate mai...
Inima cu sos de ceapa
Inima se curata de pelite si zgarciuri , se portioneaza in fasii lunguiete si inguste , se spala foarte bine cu apa rece . Ceapa se curata si se taie solzisori . Se pune uleiul la incins, se adouga ceapa , cand aceasta devine sticloasa se pune inima si se lasa putin la sotat ,se pun sare piper...
Pui cu cartofi si busuioc [ la vas roman]
cartofii se curata, se spala , se taie in jumatati,se sareaza , se pune boia si se stropesc cu ulei , asezati in vasul roman . pulpele de pui se curata si se spalase condimenteaza cubusuioc sare piper boia , stropite cu zeama de la o lamaie si ulei se pun deasupra cartofilor. se da vasul la...
Conopida gratinata
conopida se spala , se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare . rosiile se spala , se taie un capac si se curata de seminte,se sareaza ,apoi se umplu cu bacon feliat , un buchetel de conopida , carnacior taiati rondele . rosiile astfel umplute se stropesc cu putin ulei , se razuieste...
Sarmalute in foi de vita cu flori de fenicul
Se pregatesc frunzele de vita de vie , li se taie coditele si se oparesc prin scufundarea rapida in apa clocotita in care s-a pus sare si otet . Cepele si ardeiul se curata , se toaca marunt si se calesc in 100 ml ulei , se aduga si orezul care se prajeste pana incepe sa devina sticlos .se...
Tocana cu carne de vita si carnati de casa afumati
ceapa si ardeii se curata si se spala . Ceapa taiata cuburi , gogosarii taiati fasii se calesc in putin ulei . se adauga carnea de vita in prealabil spalata si taiata cuburi + boiaua de ardei . Se prajesc impreuna cu grija sa nu se arda . Se pun 2 cani de apa ,sare , cimbru si patrunjel tocat...
Vitel cu morcovi sub capac
carnea se spala si se portioneaza , legumele se curata , se spala se maruntesc ,[ morcovii se taie fasii ] se pun la fiert intr-o cratita cu apa sa acopere compozitia sare , piper si putin ulei .Se lasa la fiert 45 min acoperite cu un capac , se incearca daca carnea e fiarta ....
Muschi de vita la gratar
se feliaza muschiul de vita se condimenteaza si se unge cu ulei se prajeste la gratar cate 3-4 min pe fiecare parte untul se taie in cubulete care se tavalesc prin verdeata tocata serviti rapid muschiuletul, cu untul deasupra se va topi fragezind carnea . am ,, asezonat...
Mazare noua cu carnati
legumele se curata si se spala . ceapa taiata cubulete se caleste usor 1-2 min in ulei , se pune faina , boiaua si se amesteca , se stinge cu sucul de rosii+ un pahar cu apa . in sosul format se fiebe mazarea+ sare + usturoi . cand mazarea e fiarta [ mx. 30 min ]se drege...
Linte rosie cu carnita
lintea se spala din mai multe ape si se lasa la infoiat 2-3 ore in apa calduta. legumele se curata si se spala carnea se taie cuburi , morcovul rondele , ceapa si telina cubulete si se pune la calit in ulei aproximativ 5 min . se adauga lintea , piperul , sare dupa gust si foile de...
Ciuperci umplute
ciupercile se curata de codite , se sareaza si se umplu cu materialul de carne tocata. se pun intr-o tava , se decoreaza cu cas afumat , se stropesc cu ulei si de dau 25 min la cuptor . serviti calde sau reci cu rosii si patrunjel verde .
Tigaie cu piept de pui si ciuperci
pieptul de pui se spala, se portioneaza ,se stropeste cu sos worchester , zeama lamaie , se condimenteaza cu sare piper si boia . ciupercile se curata de codite , se sareaza se stropesc cu ulei de masline si se umplu cu cubulete de sunca si branza burduf , pe deasupra se da boia de...
Mielut cu verdeata
carnea se spala si se portioneaza in bucati mai marisoare , se pune la fiert sub capac in apa putina u sare , adaugand lichid doar cand este necesar . cand carnea este aproape gata patrunsa se arunca o lingura mare de untura si se lasa sa se rumeneasca . se adauga multa ...