![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.
Bucataras.ro
[email protected]
Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar
Carnea de pui se spala temeinic si se tamponeaza de excesul de umiditate . Fiecare bucata de piept se im parte in 4 felii. Pieptul de pui fiind foarte delicat se bate cu batatarul de snitele , cu grija sa nu se rupa . Nu am folosit tehnica baterii intre doua folii pentru ca...
Carne de vacuta cu cartofi si sos de hrean
Curatati legumele si le spalati. Carnea de vacuta se pune la fiert bucata intreaga impreuna cu morcovii , sarea boabe de piper si foaie de dafin . Cand toate aceste sunt aproape fierte adugati si cartofii intregi . Se scot din zeama , carnea si legumele . Feliati...
Szekelygulyas- gulas secuiesc
Cepele se curata se toaca si se calesc impreuna cu usturoiul feliat usor in untura . Carne de porc se taie cuburi se pune si ea la calit cu ceapa . Semintele de chimen le-am zdrobit in mojar pentru un plus de gust . Varza se taie fasii subtiri -fideluta . Adugati...
Snitele pufoase cu pireu usturoiat si verzisoare de Bruxelles
Cartofii se curata, se spala, se taie bucati si se pun la fiert. Sarati . Spalati si taiati mustatile la capatana de usturoi . Se taie capatana de usturoi in doua si se pune cu cartofii la fiert . Cotletul de porc se feliaza si se bate in felii subtiri, cu batatorul de...
Piept de pui cu mozzarella
Pieptul de pui se spala si se taie feliute . Taiati pieptul de pui perpendicular pe fibra de carne nu pe lungime . Pateti usor bucatile de carne . Intr-un bol puneti ouale , sarea si condimentele si e amestecati . Dati bucatile de pui prin amestecul cu ou si...
Pulpe de pui picante cu bere si stafide
Pulpele de pui se taie in doua, se curata si se spala. Se asaza carnea intr-un vas de ceramica termorezistent. Se condimenteaza cu sare, piper, chilli, ierburi de Provence si boia dulce de ardei. Adaugati stafidele si caciulia de usturoi taiata in doua....
Tocanita cu carnati afumati de casa
Ceapa se curata si se toaca marunt . Problema a fost sa gasesc in casa ceapa mai deschisa la culoare . Este indicata cea galbena. Carnatii se pun la prajit in ulei impreuna cu ceapa . Cand ceapa devine sticloasa si carnatii au inceput sa elibereze gustul lor bun , se...
Muschiulet de porc cu orez
Muschiuletul de porc se feliaza , se condimenteaza cu sare si piper . Initial am dorit sa-l marinez si cu ulei si cimbru verde . Mai apoi mi-am dat seama ca nu o sa termin masa in timp optim . Am scos mazarea verde de la congelat . Am curatat repede o ceapa...
Chiftelutele Nadiei -chiftelute-n covrigei
Preparati o pasta din carnea tocata [ materialul pentru carnati ] in care amestecati ou , pesmet , boia si pudra de chilli . Covrigeii se inmoaie in lapte .Nu trebuie lasati prea mult. Formati mici bile de marimea aproximativa a covrigeilor . Daca este necesar umeziti mainile...
Pui in aluat de bere
Se bat ouale spuma si se amesteca cu bere si putina sare . Adaugati pe rand faina alba si omogenizati . Alegeti carnea de pui de pe oase . Nu o maruntiti .Pe cat posibil o lasati fasii . Se condimenteaza carnea de pui cu sare , piper si oregano uscat maruntit....
Muschiulet de vitel cu piper rosu si salvie
Carnea de vitel se portioneaza in felii nu foarte subtiri . Carnea se pune la prajit in uleiul amestecat cu unt . Usturoiul se curata ,se taie si se pune peste carne . Presarati pe deasupra salvia uscata si boiaua afumata . Prajiti muschiuletul de...
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
Spalati carnea si o stergeti de apa. Pregatiti ingredientele pentru umplere. Feliati in baghete ardeiul si cascavalul. Introduceti in fiecare bucata de carne carnaciori, ardei si cascaval. Ungeti bucatile de carne cu unamestec format din iaurt, mustar, usturoi,...
Sarmalele casei
Se scurge varza murata de zeama .Se desfac frunzele. Fiecare frunza se curata de nervurile mai groase si se imparte in doua . Pasatul se spala bine din mai multe ape si se lasa la hidratat . Pregatiti vasul roman: se pune cu apa in el sa stea macar o ora la hidratare . Ceapa rosie se...
Coaste si spata de batal in foi de varza acra
Costitele de batal si spata se freaca bine cu sare si cu condimentele date mai sus . Ceapa si usturoiul se curata si se feliaza . Distribuiti pe deasupra la carne felii de ceapa , usturoi si slaninuta afumata . BUcatile de carne se invelesc in foi de varza acra . Am...
Costite de vitel marinate in vin rosu
Costita de vitel se spala si se portioneaza in bucati . Se pune intr-o oal acostita , ceapa rosie taiata ,usturoiul ,sare piperul si vinul . Mai turnati apa cat sa acopere costita . Incalziti putin amestecul si apoi il lasati la marinat timp de o zi . Se scot costtele din marinada si...
Pui cu salvie si lamaie, papardelle si spanac
Puiul se curata bine si se spala . Se pune la prajit in uleiul incins amestecat cu unt si cateii de usturoi . Deasupra se presara salvia sfarmata si cimbrul maruntit . Sarati si piparati cu cu piperul cu lamaie . Stoarceti deasupra zeam de lamie si adugati vinul . Puneti capacul si...
Costite si ceafa de porc cu salvie si cartofi zdrobiti
Carnea de porc portionata se pune in tava . Se sareaza .se pipareaza si se pune deasupra pasta de ardei si dulceata de ardei iute . Caciuliile de usturoi se curata de mustati , se spala , se taie in doua si se pun in tava . Presarati salvia uscata , adugati busuiocul si...
Piept de purcel afumat cu fasole verde
Pieptul de porc se portioneaza si se pune la fiert . Fasolea verde se curata se rupe/taie bucati mai mici . Ceapa se curata si se taie marunt . Se scot bucatile de carne din apa in care au fiert si se prajesc in ulei pana devin rumene . Se scoate afumatura rumena...
Snitel de pui si spanac cu pesto
Pieptul de pui se feliaza si se bate usor . Bucatile de carne se sareaza , se pipareaza si se ung cu jumatate din cantitatea de pesto . Dati bucatile de pui prin faina , ou si pesmet . Se aseaza in tava cu hartie de copt. Se pulverizeaza cu ulei si se pun la copt la 200 grade...
Carnaciori cu verdeturi si pireu cu hrean
Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare . Carnatiui se pun la prajit in ulei incins . Cand carnatii s-au rumenit usor pe ambele parti se pune feliuta de slanina , cimbru , rozmarin si se amesteca , Se pudreaza cu boia afumata si chilli , seamesteca si se pune...
Tocana cu costite si gat de batal
Carnea se portioneaza si se opareste cu apa clocotita . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Incepeti sa caliti ceapa si usturoiul in ulei pana devin sticloase . Puneti ingredientele rosii: pasta de rosii, cea de ardei cu kapia , cea...
Jumari extra
Bucata de piept se taie in bucati de marimea unei cutiute de chibrituri . Se pune carnea impreuna cu un jumatate pahar cu apa in vasul aparatului de gatit . Eu prepar jumari in Multicookerul Philips pentru ca nu este nevoie sa le pazesc ,. Setez aparatul si stiu ca nu exista...
Cotlete de porc cu tomate si seminte de pin
Incalziti o tigaie cu ulei in ea . Curatati spalati si taiati rondele cartofii . Spalati si taiati rondele rosiile . Cotletele de porc se sareaza si se prajesc usor cate 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumenesc . Cotletele se vor praji si va rezulta grasime cu gust...
Friptura cu pulpa de porc, cartofi si morcovi
Carnea se feliaza . Cartofii se taie rondele mai grosute , se spala si se aseaza intr-o tava mare . Distribuiti deasupra cartofilor canea si morcovii decongelati . Caciuliile de usturoi se taie in jumatati si se pun din loc in loc in tava . Deasupra distribuiti si...
Tigaie rapida cu piept de curcan si fasole verde
Pieptul de curcan se taie cuburi si se prajeste in tigaia cu ulei pana incepe sa se albeasca. Gogosarul se taie marunt. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Adaugati acum gogosarul si usturoiul curatat. Sarati! Se pune fasolea verde si o jumatate de cana cu...
Tocanita de pui cu lapte
Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt. Puiul se spala, se portioneaza si se pune la prajit in untura. Sarati. O lingura de untura va fi suficienta , puiul gras va mai elibera si el grasime . Cand puiul incepe sa se albeasca se trage intr-o parte a cratitei ....
Costita de vacuta marinata in bere irlandeza
Costita de vita se portioneaza si se pune intr-un vas incapator .Sarati . Curatati ceapa si usturoiul . Taiati rondele , feliati ,ceapa , portocala si usturoiul . Legumele si portocala , astfel feliate se distribuie peste carne . Infierbantati bere rosie si...
Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel
Carnea de vitel se taie cuburi. Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Morcovul se taie rondele . Sotati usor ceapa si usturoiul in uleisi in unt topit .Sarati Adugati cuburile de carne si le lasati sa se rumeneasca . SE aduga morcovul , faiana alba si...
Coniglio al forno -iepure la cuptor
Iepurele se spala foarte bine , se portioneaza bucati si se usuca de excesul de umiditate .Sarati. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare , tip Wok , si se arunca inea cateii de usturoi , foile de dafin si crenguta de rozmarin . Usturoiul nu trebuie curatat , se va scoatedupa...
Confit de canard -pulpe de rata confiate
Pulpele de rata se curata si se spala bine. Carnea tebuie sa fie dfara umiditate, stergeti bine de excesul de apa. Sarati pulpele de rata si le puneti la prajit in untura, la foc mic. Eu le-am prajit cam 90 minute. Conopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu...