mimmi

5

Bucataras
senzational

cluj

Bucataras din 05.07.2010

RETETE496
PRIETENI152
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv cornulete cu branza, Dukan

In Aperitive / Garnituri la 25 Iul 2017

  Framantam un aluat omogen din toate ingredientele pentru aluat. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Cat sta aluatul la frigider, amestecam branza de vaci cu ceapa si mararul tocate marunt si sare dupa gust. Dupa cele 30 de minute, intindem...

Placinta Dobrogeana

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2013

"Imbracam" tava in unt topit. Odata pregatite ingredientele si tava, incepem prin a unge foile cu unt topit, cate 2-3 foi suprapuse, dupa care intindem frumos pe toata suprafata branzica cu smantana, dupa care rulam foile. Asezam pe rand in tava rulourile obtinute, le mai ungem o data...

Drob de pui

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2013

Tocam verdeturile. Ficatul de pui il punem la fiert in apa fara sare. Il lasam la racit dupa care il taiem cubulete. Batem ouale crude pe care le amestecam cu ficatul de pui, verdeturile, sare si piper dupa gust. Turnam compozitia intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt. Pe mijloc, pe...

Omleta cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2013

Taiem ceapa julien si o calim intr-un strop de ulei.  Mixam oul cu laptele,sare si piper. Adaugam ceapa calita si dovlecelul dat pe razatoare. Se toarna compozitia intr-o forma de silicon. Se presara parmesan si optional puteti adauga oua de prepelita deasupra. Se da la cuptor pentru cca 20...

Turtite cu branza Dukan

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2013

Amestecam toate ingredientele iar compozitia rezultata o lasam la dospit intr-un loc caldut pentru 30 de minute. Intr-o tava, pe hartie de copt se formeaza cu lingura cercuri (ies cam 7-8 bucati). Se da tava la cuptor pentru cca 25-30 de minute, pana incep sa se rumeneasca. Pofta Buna!

Omleta dukan

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2013

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Crenwurstii in taiem feliute subtiri. Amestecam galbenusurile cu iaurtul,taratele de ovaz,piper si patrunjel uscat dupa gust. Adaugam albusurile spuma si crenwurstii si amestecam cu o lingura de lemn,de jos in sus,incet pentru a nu se...

Hummus

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2013

Scurgem nautul. Blenduim nautul,cateii de usturoi,pasta tahini si uleiul de masline,pana devine o pasta fina. Adaugam sare si zeama de lamaie dupa gust. La sfarsit puteti adauga 1-2 linguri iaurt ( eu nu l-am mai adaugat). Ornam cu ulei de masline,boia,fulgi de paprika etc. Pofta Buna!

Pizzete din vinete

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2013

Taiem vanata felii potrivit de groase, presaram sare si le lasam deoparte pentru a iesi amareala din ele. Dovleacul curatat il dam pe razatoarea mare. Ceapa o taiem julien. Rosia o taiem cubulete, iar patrunjelul il tocam. Amestecam ingredientele de mai sus intr-un bol si condimentam cu sare si...

Carnaciori in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2013

Taiem carnaciorii in bucati potrivit de mari. Aluatul foietaj,dezghetat la temperatura camerei il taiem fasii. Imbracam bucatile de carnaciori in fasii de aluat. Ungem aperitivele cu ou batut cu putina sare si presaram susan sau mac . Le punem intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor...

Omleta cu mazare la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2013

Taiem ceapa verde marunt,ciupercile si carnatul feliute si le calim intr-o lingura de ulei. Lasam compozitia de mai sus sa se racoreasca usor. Condimentam cu sare,piper si patrunjel uscat dupa gust. Separam ouale,galbenusurile  le amestecam cu compozitia de mai sus impreuna cu mazarea...

Omleta cu ciuperci si spanac

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2013

Calim ceapa taiata julien in putin ulei. Separam ouale,galbenusurile le amestecam cu spanacul si condimentam cu sare si piper dupa gust. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Turnam albusurile peste galbenusuri si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus. Turnam compozitia in...

Placinta coapta pe lespede

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2013

Amestecam drojdia sfarmata cu laptele caldut si zaharul,lasam deoparte 5 minute .Intr-un bol,cernem faina,adaugam maiaua,ouale,sare si ulei.Framantam un aluat elastic pe care il lasam la dospit cca 1 h,intr-un loc cald. Intre timp pregatim umpluturile. Razalim/sfarmam branza si o amestecam cu...

Chiftele cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2013

Eu de aceasta data am folosit carne de porc pe care am tocat-o, insa voi puteti folosi carne tocata amestec sau carne de pui etc. Taiem cascavalul cubulete de marime medie (daca vreti chiftelute mici atunci taiati si cascavalul cubulete mici). Amestecam intr-un bol carnea tocata, ouale,...

Racituri de porc

In Aperitive / Garnituri la 20 Dec 2012

Se spala bine capul de porc si picioarele (care trebuie sa fie parjolite). Se pun intr-o oala: picioarele,capul,soricul,carnea,sare si piper dupa gust. Se adauga apa cat sa le acopere bine,si se lasa la fiert la foc mic. Dupa ce au dat un clocot,se spumeaza,se adauga foile de...

Frittata cu legume

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2012

Legumele se spala,se curata si se taie marunt/cubulete. Daca vreti puteti cali legumele impreuna intr-o lingura de ulei,eu le-am pus direct crude. Batem ouale cu telul,adaugam sare,piper,ierburi provensale dupa gust. Adaugam smantana si faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase. Adaugam...

Pasta de branza dulce cu legume

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2012

Optional se pot adauga alte legume proaspete. Se poate face atat cu branza de vaci,telemea etc. Pentru a avea o consistenta mai cremoasa adaugati 1-2 linguri smantana Spalam legumele si le taiem cubulete mici. Amestecam intr-un bol,branza,legumele,patrunjelul tocat marunt,sare si piper dupa...

Dovlecei crocanti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2012

Am spalat bine dovleceii,iam sters cu un servet de bucatarie si iam taiat baghete. Intr-un bol amestecam iaurtul cu uleiul si sare dupa gust. In alt bol amestecam pesmetul cu cascavalul ras. Intre timp dam drumu la foc,si tapetam o tava(eu am pus in tava de la aragaz) cu hartie de copt....

Pateuri cu telemea si marar

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2012

Prima data pisam telemeaua si o "condimentam" dupa gust cu marar proapat tocat marunt si sare (daca telemeaua este sarata,sariti peste sare) Taiem aluatul foietaj in patratele cam de 3-4 cm. In mijlocul fiecarui patratel se pune cate 1/2 lingurita de branza si se impatureste in doua....

Triunghiuri aperitiv cu mere si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 3 Iun 2012

Taiem ceapa julienne si o calim pana se inmoaie in 50 g unt. Adaugam merele taiate cubulete nu foarte mici si le calim impreuna pentru cca 5 minute,pana se inmoaie si merele. Adaugam putina sare dupa gust. Branza (eu am folosit telemea) o pisam cu o furculita,adaugam marar tocat marunt si sare...

Omleta cu spanac la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2012

Batem ouale si le amestecam cu  laptele,ceapa taiata marunt,spanacul sare si piper dupa gust. In formele individuale de silicon se pune pe fund cate o felie de rosie,se toarna din compozitia pentru omleta,iar pe deasupra se presara cascaval ras. Puteti pune omleta si intr-o forma de...

Minitarte cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2012

Cernem faina intr-un bol,adaugam untul si cu varful degetelor amestecam rapid pana devine un aluat nisipos. In acest moment adaugam 2 linguri apa rece si framantam pana obtinem un aluat "prins". Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute,timp in care...

Placinta cu urzici

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2012

 Drojdia sfarmata se amesteca cu 50 ml apa calduta si 1 lingurita zahar,se lasa deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margine punem sare si framantam un aluat elastic cu restul de apa calduta. Daca mai este nevoie se mai adauga apa in plus. Se lasa aluatul...

Pasta de oua

In Aperitive / Garnituri la 2 Apr 2012

Decojim ouale fierte si le pasam cu o furculita. Punem intr-un bol ouale,mustarul,untul la temperatura camerei,cascavalul ras,sare si frunze de patrunjel tocate marunt dupa gust. Le amestecam pana devine o pasta tartinabila. Servim cu salata de cruditati.  

Omleta cu spaghete

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2012

Prima data punem pastele la fiert intr-un litru de apa cu un praf de sare. Dupa ce s-au fiert le spalam sub un jet de apa rece si le punem la scurs. Taiem ceapa julienne, ardeiul cubulete, kaizerul cubulete, ciupercile felii daca este cazul, usturoiul feliute. Calim intr-o lingura de ulei,...

Chiftelute de dovlecei la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2012

Spalam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare. Presaram peste ei un praf de sare,ii lasam sa lase apa 5 minute dupa care ii scurgem bine. Adaugam restul ingredientelor si framantam cu mana. Formam mingiute pe care le dam prin pesmet si le punem pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 50...

Mic dejun in cuib

In Aperitive / Garnituri la 2 Mar 2012

Ungem o forma de yena sau termorezistenta cu unt. Pe fundul formei punem o clatita . Taiem ardeiul cubulete,usturoiul feliute,ceapa julien,le calim intr-o lingura de ulei sau putin unt Peste clatita,punem un strat cu piept de pui taiat cubulete sau fasii,peste cateva masline. Spanacul il calim si...

Cocorada cu varza sau branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2012

Drojdia sfarmata o amestecam cu zaharul si 150 ml lapte caldut,o lasam deoparte 10 minute. Faina o cernem intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margini punem sare dupa gust si uleiul,framantam un aluat elastic cu restul de apa calduta. Lasam aluatul la loc cald la dospit pana isi dubleaza...

Oua Benedict

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2012

Amestecam galbenusul cu mustarul, smantana, zeama de lamaie si sarea. Topim untul, spuma de la suprafata se indeparteaza iar untul se lasa sa se racoreasca putin. Adaugam treptat untul peste amestecul de galbenus si amestecam pana se incorporeaza. Compozitia obtinuta se pune pe bain-marie si se...

Budinca de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2012

Pregatim ciupercile,pe care le curatam de pielita si le spalam bine in apa,dupa care le taiem cubulete. Incingem 2 linguri de ulei,intr-o tigaie,adaugam ceapa taiata marunt si o lasam la calit. Adaugam si ciupercile si lasam in continuare la foc,adaugand din cand in cand apa calduta pana...

Shaorma homemade

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2012

Se amesteca drojdia cu sarea, apa calduta si zaharul, lasam 5 minute sa se odihneasca. Se cerne faina intr-un bol, pe margine punem sarea si uleiul, iar in mijloc turnam maiaua. Framantam un aluat tare, pe care il lasam sa se odihneasca pana pregatim legumele si carnea de pui. (aluatul nu trebuie...

Afisate 1 - 30 din 71 retete    

Postari recente

publicat la 26.03.2019

Veggie Bowl

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

"Daca te simti bine, nu te ingrijora! Trece!"

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]