miremirc

1

Bucataras
incepator

TIMISOARA

Bucataras din 23.02.2010

RETETE229
PRIETENI261
Retete

Desert tort Preferita

In Torturi la 8 Iun 2012

Blat : Mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi galbenusurile pe rand, uleiul treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (d=35*23 cm) sau intr-o forma rotunda (d=28 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la...

Budinca de conopida

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2012

Punem conopida-buchetele la fiert in apa cu sare, timp de 15 minute. Strecuram si lasam deoparte. Intr-o craticioara cu fund dublu, punem 80 g unt la topit, pe foc mic. Peste faina adaugam treptat laptele rece, amestecand mereu, pentru a nu se forma cocoloase. Acest amestec il turnam in fir...

Cheesecake de ciocolata

In Torturi la 27 Mai 2012

Crusta : macinam biscuitii cu robotul, apoi adaugam untul topit si omogenizam. Rasturnam compozitia intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=26 cm) si o presam cu ajutorul unei linguri. Dam la frigider pana pregatim crema. Crema : mixam putin crema de branza ca sa se inmoaie, apoi...

Prajitura Cabana

In Prajituri la 23 Mai 2012

Blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, iar la final incorporam faina amestecata bine cu praful de copt. Coacem in tava care are aceeasi dimensiune cu tava in care vom coace baghetele de cacao (d=26*39 cm). Dupa ce blatul s-a racit il taiem pe lungime, astfel incat sa avem 3...

Cupa de pepene cu fructe si frisca

In Dulciuri la 22 Mai 2012

Taiem pepenele galben in jumatate, scoatem samburii, apoi cu o lingurita rotunda decupam mici globulete de pepene, pana ajungem aproape de coaja In jumatatea de pepene asezam caisa taiata bucatele mici, bananele rondele, kiwi taiat si el feliute sau cubulete, capsunile taiate in 4 si cateva...

Piept de pui cu smantana si ciuperci

In Pui la 20 Mai 2012

     Topim untul, apoi adaugam ceapa taiata . Calim cateva minute, apoi adaugam pieptul de pui taiat cubulete mici, sarea, piperul si lasam pe foc, timp de 5 minute, timp in care mai amestecam din cand. Adaugam ciupercile si mai lasam 10 minute pe foc , amestecand din cand in...

Budinca de gris cu branza de vaci

In Prajituri la 19 Mai 2012

Punem laptele la fiert cu sarea, apoi adaugam grisul presarat in forma de ploaie, amestecand mereu ca sa nu se formeze cocoloase, timp de 5 minute. Lasam grisul sa se raceasca , apoi adaugam untul, branza de vaci, gemul de caise, dulceata din coji de portocale, galbenusurile de ou, faina, esenta...

Desert tort Raffaello

In Torturi la 18 Mai 2012

Blat : Cu ajutorul robotelului de bucatarie macinam biscuitii (sau cu ajutorul sucitorului) si ii amestecam cu untul moale. Framantam pana se omogenizeaza, apoi asezam intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=25 cm), pe care am pus hartie de copt. Apasam pentru uniformizarea crustei, cu...

Pizza de casa

In Pizza la 17 Mai 2012

Aluat pentru pizza de casa : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam putina apa calduta si putina faina. Lasam la dospit 15 minute.   Faina o cernem intr-un bol, punem peste ea sarea, maia-ua si apa calduta treptat. Framantam pana obtinem un aluat omogen....

Tort cu iaurt si capsuni

In Torturi la 15 Mai 2012

Blat : mixam albusurile spuma, adaugam apoi zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile pe rand, uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Dam la cuptor , intr-o forma rotunda (d=25 cm, dar ideal cred ca merge d=28 cm). Crema : iaurtul de capsuni (sau zmeura, caise etc...) il...

Clatite cu urda si marar

In Dulciuri la 14 Mai 2012

Aluat clatite : intr-un bol punem faina, bicarbonatul, sarea, apoi ouale, zaharul, laptele treptat, amestecand mereu ca sa nu se formeze cocoloase. Adaugam apa minerala ca sa subtiem aluatul. Lasam deoparte pentru 30 de minute. Umplutura clatite : amestecam urda cu zaharul, esenta de...

Desert tort Parisul in flacari

In Torturi la 13 Mai 2012

2 Foi : Intr-un bol mixam 2 albusuri spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam 2 linguri zahar, iar la final 2 linguri faina amestecate cu 1 lingura cacao. Omogenizam bine si intindem compozitia intr-o forma de tort (d=24 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor...

Pasca cu ciocolata

In Torturi la 15 Apr 2012

Aluat : mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi galbenusurile pe rand. Incorporam ingredientele uscate : faina, praful de copt si pudra de cacao si laptele. Separat batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si il incorporam in compozitia de...

Prajitura secuiasca

In Prajituri la 13 Apr 2012

Pentru aluat : intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul , apoi oul intreg. Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si intindem aluatul tot cu lingura intr-o forma (d=25*35 cm) . Peste aluatul din tava intindem marmelada...

Chec bicolor

In Prajituri la 22 Mar 2012

Intr-un castron mixam albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, apoi untul moale si esenta de vanilie. Adaugam si dulceata din coji de portocale. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate, apoi laptele. Turnam 3/4 din...

Cozonac cu rahat

In Mancaruri de post la 18 Mar 2012

Pregatim maia-ua : intr-un bol mic amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putin suc. Acest amestec il turnam peste faina asezata intr-un castron mare. Lasam sa dospeasca 10 minute. Adaugam apoi celelalte ingrediente si framantam pana ce aluatul se desprinde...

Desert mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2012

Pregatim maiaua astfel : amestecam drojdia proaspata cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza. Apoi adaugam putina apa calduta. Lasam sa dospeasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina si adaugam sarea, zaharul, coaja rasa de lamaie, maiaua, margarina topita si calduta, apa calduta treptat....

Burek cu varza dulce

In Mancaruri de post la 8 Mar 2012

Taiem ceapa si o calim in cateva linguri de ulei. Punem sarea, piperul, boia-ua si varza taiata . Calim cam 5 minute. Adaugam mararul tocat fin, amestecam si lasam sa se raceasca. Foile le-am taiat in jumatate si le-am impartit in 3. Am asezat cateva foi una peste cealalata, stropite cu...

Briose cu cacao

In Prajituri la 6 Mar 2012

Intr-un bol mixam albusurile cu praful de sare, spuma tare, adaugam zaharul cu zaharul vanilat bourbon, apoi rom-ul . Galbenusurile le adaugam pe rand, untul topit si racit, laptele , gemul din coji de portocale, si faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Compozitia obtinuta...

Tort de mascarpone cu cirese

In Torturi la 4 Mar 2012

  Blat : mixam albusurile spuma tare cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi galbenusurile pe rand, uleiul si apa treptat. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt Turnam compozitia intr-o forma rotunda ( d=25 cm ) cu margini detasabile , unsa cu...

Tocanita de pui cu galuste

In Pui la 3 Mar 2012

Curatam ceapa si o taiem marunt. O calim putin in ulei, apoi adaugam pipetul de pui, spalat si taiat bucatele, boia-ua, sarea, piperul si frunza de dafin. Acoperim cu apa rece si punem sa fiarba 20 de minute. Galuste : amestecam oul cu faina . Lingurita o introducem in apa firebinte de la...

Prajiturele cu ulei

In Prajituri la 2 Mar 2012

Intr-un castron mixam ouale cu un praf de sare si zaharul , apoi adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, zeama de la lamaie si coaja rasa , iar la sfarsit faina amestecata cu bicarbonatul (sau stingem bicarbonatul cu putin otet ). Cu ajutorul unei lingurite, punem din compozitie, intr-o...

Franzela umpluta

In Pui la 29 Feb 2012

Aluat : facem maia-ua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lg de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putina apa calduta si lasam la dospit pentru 10 minute. intr-un castron cernem faina, punem restul de zahar, sarea, untura, maia-ua si apa calduta treptat. Framantam aluatul cam 10-15...

Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos

In Prajituri la 27 Feb 2012

Bilute de branza : amestecam toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci, pe care le asezam intr-o forma de tort (d=25 cm) . Blat : mixam ouale cu praful de sare si zaharul si zaharul vanilat, cam 15 minute (pana se topeste zaharul). adaugam ciocolata topita, si faina...

Turtite simple

In Piine la 26 Feb 2012

Maia : amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte caldut si lasam la dospit 10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, uleiul de masline, maia-ua si laptele caldut (sau apa calduta) treptat . Framantam bine aluatul si lasam la dospit 1 ora....

Prajitura cu crema de cacao si nuci

In Prajituri la 23 Feb 2012

Blat : mixam intr-un castron ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul, adaugam apoi uleiul iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava (22*30 cm) si dam la cuptor pana se coace. Verificam cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit, blatul il taiem in 2...

Cinnamon Rolls

In Dulciuri la 23 Feb 2012

Aluat : Pregatim maiaua : drojdia o frecam cu o lg de zahar, putin lapte caldut; lasam sa creasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare, zaharul, untul topi si racit, esenta de vanilie, oul, mierea si maia-ua . Framantam pana se dezlipeste aluatul de pe maini si...

Tarta cu lamaie si bezea

In Prajituri la 22 Feb 2012

Crusta : Amestecam untul cu faina si sarea, ca si cum ne-am freca palmele; trebuie sa fie sfaramicios aluatul.  Adaugam apa la final si framantam pana formam o bila, pe care o invelim intr-o folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute. Dupa ce au trecut cele 30 de...

Prajitura cu bezea de cocos si cafea

In Prajituri la 18 Feb 2012

Bezea de cocos : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana se topeste tot zaharul. Adaugam nuca de cocos amestecata cu faina. Omogenizam si punem intr-o tava de copt (d=25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Cine doreste,...

Salata de boeuf

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2012

Dupa ce am fiert supa de pui sau de vita, ne raman legume fierte si carne fiarta. Eu fac o salata de boeuf din aceste ingrediente astfel : tai cubulete mici toate legumele, apoi carnea, iar la sfarsit tai si catravetii murati. Adaug sare, piper dupa gust si la final maioneza ....

Afisate 61 - 90 din 229 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2013

Desert prajitura Kinder

publicat la 27.01.2013

Chiftele in aluat

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]