Turtite simple

de miremirc in Piine, 26 Feb 2012 | 26033 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt rasa sare
  • 1 lgt zahar
  • 6 lg ulei de masline
  • 300 ml lapte caldut (sau apa calduta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite simple:

Maia: amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte caldut si lasam la dospit 10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, uleiul de masline, maia-ua si laptele caldut (sau apa calduta) treptat. Framantam bine aluatul si lasam la dospit 1 ora.

Rasturnam aluatul pe masa pe care am presarat faina si il impartim in 2. Fiecare parte o facem sul si din el taiem, cu ajutorul unui cutit trecut prin faina, rondele, pe care le intindem cu mainile si le asezam intr-o tigaie antiaderenta pe foc mic. Daca focul e prea mare, riscam sa se arda.

Eu am facut si cateva turtite cu telemea.

Simple, hranitoare si foarte sanatoase. Fiecare le poate servi cum doreste : cu o cana cu lapte, cu miere , cu telemea si castraveti etc.

Trebuie sa le incercati neaparat ! Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite simple" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele din linte de post

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher