Chec bicolor

de miremirc in Prajituri, 22 Mar 2012 | 9419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1/2 cana zahar
  • un praf de sare
  • 100 g unt moale
  • 200 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 lg nuci macinate
  • 1 lg cu varf cacao
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 2 lg dulceata din coji de portocale
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor:

Intr-un castron mixam albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, apoi untul moale si esenta de vanilie. Adaugam si dulceata din coji de portocale. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate, apoi laptele.

Turnam 3/4 din compozitie intr-o forma de chec (30*11 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Restul de compozitie o amestecam cu praful de cacao si o asezam cu lingura deasupra, pe mijlocul checului. Dam la cuptor pentru 25-30 minute. pentru o mai multa siguranta facem testul cu scobitoarea.

Cine doreste poate presara pe chec zahar pudra sau ciocolata topita (100 g ciocolata topita amestecata cu 1 lg de ulei ). Lasam checul sa se raceasca. acoperit cu un prosop de bucatarie curat, apoi feliem .

Va doresc pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos Negruta