Bulgurul se pune in cana cu apa deasupra si se lasa la hidratat pana ce pregatim restul ingredientelor.
Cepele se curata de coaja si se pun in blender pentru se toca cat mai marunt.
Se pune in pasta de rosii, ardeiul iute uscat taiat bucatele foarte mici.
Bulgurul...
Nautul se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se fierbe aproximativ 1 ora, 1 ora jumate.
Se scurge zeama, dar se pastreaza. Se pun boabele de naut in blender, impreuna cu sare, piper, ulei de masline, usturoi, menta si zeama de lamaie si se paseaza. Daca vrem o consistenta mai...
Telina si morcovii se spala si se curata de coaja. Se dau prin razatoarea mica.
Se face maioneza din 2 galbenusuri. punem gabenusurile intr-o farfurie, punem un praf de sare, 2 lingurite mustar, zeama de lamaie si amestecam un picut asa. Turnam in fir subtire uleiul si amestecam cu...
Intr-o tava de cuptor in care am pus folie de aluminiu, am pus vinetele si ardeii la copt in cuptor. Dupa ce s-au copt am lasat la racit si sa se scurga zeama din vinete. Vinetele si ardeii se curata de coaja. Vinetele se toaca cu o lingura in cazul meu, ardeii i-am taiat bucatele. Am pus si...
Bulgurul sfaramat se pune la hidratat intr-o cana de apa pe care in prealabil am incalzit-o la microunde. Intre timp spalam foarte bine patrunjelul, il tocam cat mai marunt. Ceapa verde se curata si se taie foarte mic. Rosiile spalate se taie cubulete foarte mici. Castravetii de asemenea. Se...
Cartofii se fierb in coaja. Ii probam daca sunt fierti cu furculita dupa aproximativ 45 de minute.
Oouale se fierb si ele cam 10 minute. Se lasa la racit, apoi se taie rondele. Cartofii se taie cuburi mai mari. Ceapa verde se toaca marunt. Ceapa uscata se taie julienne, la fel si gogosarii....
Ouale si cartofii se fierb, separat. Se lasa la racit si se taie cubulete surimiul, ouale si cartofii. Toate ingredientele se amesteca cu sare, piper si maioneza.
Asta tot. Pofta buna
Pieptul de pui se fierbe si se taie cubulete.
Muraturile se toaca marunt.
Cartofii se fierb si se taie marunt.
Se face maioneza.
Se amesteca toate ingredientele cu maioneza si o lingura de mustar.
Se orneaza dupa placere. Pofta buna!
Kisir
Bulgurul se pune in cana cu apa deasupra si se lasa la hidratat pana ce pregatim restul ingredientelor. Cepele se curata de coaja si se pun in blender pentru se toca cat mai marunt. Se pune in pasta de rosii, ardeiul iute uscat taiat bucatele foarte mici. Bulgurul...
Pasta de naut
Nautul se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se fierbe aproximativ 1 ora, 1 ora jumate. Se scurge zeama, dar se pastreaza. Se pun boabele de naut in blender, impreuna cu sare, piper, ulei de masline, usturoi, menta si zeama de lamaie si se paseaza. Daca vrem o consistenta mai...
Salata de telina si morcovi
Telina si morcovii se spala si se curata de coaja. Se dau prin razatoarea mica. Se face maioneza din 2 galbenusuri. punem gabenusurile intr-o farfurie, punem un praf de sare, 2 lingurite mustar, zeama de lamaie si amestecam un picut asa. Turnam in fir subtire uleiul si amestecam cu...
Salata de vinete
Intr-o tava de cuptor in care am pus folie de aluminiu, am pus vinetele si ardeii la copt in cuptor. Dupa ce s-au copt am lasat la racit si sa se scurga zeama din vinete. Vinetele si ardeii se curata de coaja. Vinetele se toaca cu o lingura in cazul meu, ardeii i-am taiat bucatele. Am pus si...
Salata tabouleh
Bulgurul sfaramat se pune la hidratat intr-o cana de apa pe care in prealabil am incalzit-o la microunde. Intre timp spalam foarte bine patrunjelul, il tocam cat mai marunt. Ceapa verde se curata si se taie foarte mic. Rosiile spalate se taie cubulete foarte mici. Castravetii de asemenea. Se...
Salata orientala
Cartofii se fierb in coaja. Ii probam daca sunt fierti cu furculita dupa aproximativ 45 de minute. Oouale se fierb si ele cam 10 minute. Se lasa la racit, apoi se taie rondele. Cartofii se taie cuburi mai mari. Ceapa verde se toaca marunt. Ceapa uscata se taie julienne, la fel si gogosarii....
Salata de surimi
Ouale si cartofii se fierb, separat. Se lasa la racit si se taie cubulete surimiul, ouale si cartofii. Toate ingredientele se amesteca cu sare, piper si maioneza. Asta tot. Pofta buna
Salata de boeuf
Pieptul de pui se fierbe si se taie cubulete. Muraturile se toaca marunt. Cartofii se fierb si se taie marunt. Se face maioneza. Se amesteca toate ingredientele cu maioneza si o lingura de mustar. Se orneaza dupa placere. Pofta buna!