publicat la 30.01.2015
publicat la 30.01.2015
publicat la 11.06.2014
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Snitele de porc
Se taie carnea felii si se bate cu ciocanul de snitel. Se amesteca ouale cu sarea piperul,boiaua . Se adauga faina cat sa iasa ca o smantana mai groasa! Se dau bucatile de carne prin compozitia pregatita si se prajesc in ulei incins pana prind o culoare aurie!
Gordon bleu
se taie carnea ca pt snitele, se bate usor, apoi se condimenteaza. se taie cascavalul felii. in fiecare felie de carne se aseaza sunculita si casvalul si se ruleaza frumos, le prindem cu scobitori pt a nu se desface. intr-un caston batem ouale cu putina sare, piper si boia si dam...
Friptura de porc la tigaie
se spala carnea, se taie felii, se cresteaza din loc in loc, se unge cu putin ulei, se condimenteaza si se pune in tigaia de teflon, o lasama pana se rumeneste pe ambele parti, pt inceput lasam focul mic, dupa care dam putin mai mare. se serveste cu garnitura de piure sau ce doreste sufletelul...
Piept de pui la tigaie
se spala puiul, se taie felii, se unge cu putin ulei, se condimenteaza si se pune in tigaia de teflon, lasam pana se rumenste pe ambele parti.
Piept de pui umplut cu cascaval la cuptor
se spala pieptul de pui, se taie felii ca pt sniteke, apoi se bat feliile, condimentatam cu putina sare, piper s boia si punem o filiuta de cascaval, apoi rulam si prindem cu 2 scobitori pt a nu se deschide. Intr-o tava punem putin ulei , am pus bucatile de piept de pui...
Pui la borcan
se spala puiul bine se condimenteaza, se unge cu ulei si se pune pe borcan cu interiorul deasupra borcanului, in care am pus apa pana la jumatate, iar pe dansul pui cu tot cu borcan l-am pus intr-o cratita in care am umplut-o pe jumatate cu apa si dam la cuptor pana se rumeneste.
Tocanita de pipote si inimi cu sos
spalam pipotele si inimile si le punem la fiert in apa cu sare, dupa ce au fiert punem ceapa la inabusit cu morcovul taiat rondele, lasam putin si punem si pipotele si inimile peste care punem din apa in care au fiert. Llasam pana scade apa si se formeaza sosul, punem sare, piper dupa gust si...
Friptura de pui cu legume mexicane
spalam bine pulpele, ,le taiem, le condimentam si le punem in tigaie cu putin ulei si vinul alb, punem capacul peste ele si le lasam sa se inabuseasca bine. intre timp punem legumele la fiert cu sare. cand sunt destul de inabusite punem usturoiul pisat si luam capacul, lasam sa se...
Rasol de vitel
se pune ceapa la calit, impreuna cu morcovul si ardeiul, dupa care punem si rasolul taiat bucati mai mari si usturoiul pisat si lasam sa se inabuse bine, dupa care punem apa cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba bine, dak este nevoie adaugam apa de cate ori va f nevoie,pana fierbe bine carnea,...
Fasole verde cu carnati
Se prajesc putin carnatii taiati rondele, dupa care calim ceapa si morcovul, punem si fasolea si inabusim cateva minute, adaugam apa cat sa acopere fasolea, lasam sa fiarba, iar spre sfarsit punem catweii de usturoi intregi, condimentele si bulionul, cand am luat de pe foc punem si verdeata.
mancarica de mazare cu cartofi si piept de pui
se spala pieptul de pui, se taie cubulete, se pune in ulei si-l inabusim putin, dupa care punem ceapa taiata marunt si morcovul taiat rondele, le calim impreuna, adaugam si cartofii, lasam putin sa se caleasca toate si punem apa cat sa le acopere, cand este aproape gata adaugam condimentele si...
Tocanita cu legume si pui la cuptor
Toate ingredientele se aseaza intr-un vas uns cu ulei. Se toarna o cana cu apa, se mai adauga sare si piper la legume, se mai stropeste cu ulei si se lasa la cuptor pana se rumenesc pulpele
Creier pane
Se spala creierul si se pune in apa cu putina sare sa fiarba la foc mic. Se fierbe in aproximativ 20 de minute. Se formeaza spuma care se indeparteaza cu o spumiera. Se scoate si se lasa sa se raceasca, cat sa puteti sa-l manevrati. Umblati cu atentie, se rupe foarte usor. Se bat...
Tocanita de cartofi
se parjeste scarita, se caleste ceapa cu celelalte legume in uleiul in care am prajit scarita, lasam sa se inabusesca putin dupa care adaugam si cartofii, ma inabusim putin, punem scarita si apa cat sa acopere cartofii, Cand sunt fierti cartofii, se adauga bulionul, se mai lasa putin la foc,se ia...
Snitele de pui
Se taie pieptul de pui si se bate cu ciocanul de snitel. Se amesteca ouale cu sarea piperul, mararul . Se adauga faina cat sa iasa ca o smantana mai groasa! Se dau bucatile de pui prin compozitia pregatita si se prajesc in ulei incins pana prind o culoare aurie!
Tocanita buna
se caleste ceapa cu morcovul taiat rondele, se adauga ciupercile si pieptul de pui taiat cubulete, se lasa putin la innabusit, apoi adaugam si cartofii, unem un pahar cu apa, cand au fiert cartofii adaugam condimentele si luam de pe foc
Pulpe de pui la capac
O cratita se umple pana la jumatate cu apa, apoi se foloseste capacul potrivit ei, decat ca se pune pe dos (deci cu manerul in cratita).Pe capac se pun pulpele, una langa alta, cartofii si morcovul, se stropesc cu o cana de apa, cu vinul si cu putin ulei, se condimenteaza, deasupra pulpelor se...
Mazare cu pipote la cuptor
Cantitatile le alegeti in functie de gust Intr-o cratita fierbeti putin pipotele cu sare, pt k mazarea este deja fiarta( dak puneti mazare congelata le puteti pune fara a le mai fierbe) Am pus sarea, piperul, cimbrul si am amestecat un pic in mazare. Am taiat legumele si le-am pus intr-o...
Orez cu legume si pui la cuptor
Se spala orezul bine, se pune la fiert impreuna cu 3 cani de apa. Separat se pun pulpele la fiert cu sare. Dupa ce s-a fiert orezul se clateste cu apa rece (ca pe spaghete), se strecoara si se aseaza intr-un vas pt cuptor. Ceapa se caleste in uleiul incins, se adauga legumele si se inabusesc, se...
Tocanita rustica
Curatam morcovii si ii taiem rondele, curatam cartofii si ii taiem cubulete. condimentam cu sare si piper si dam la fiert, in apa cat se la acopere, pana cand sunt fierte toate. Intre timp, prajim carnea taiata cubulete mici, in uleiul in care am prajit carnea calim ceapa, punem ciupercile...
Sarmalute
Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare funza se taie cotorul Separat se taie ciolanul bucati, la fel se procedeaza si cu slanina afumata, se taie bucatele subtiri,taiem si cepele, marunt marunt si le calim in ulei, intr-o cratita, peste care adaugam orezul spalat bine,...
Aripioare de pui
Se pun aripioarele intr-un bol si ce condimenteaza. Se dau prin oul batut, apoi prin amestecul de faina, malai, pesmet si sare. Se pun la prajit la foc mediu, de preferat in tigaie de teflon. Dupa ce se rumenesc pe ambele parti, se scot pe o farfurie pe care s-a pus un servetel de hartie, gros.
Ostropel de pui
Incingem uleiul si prajim pulpele de pui. Dupa ce s-au rumenit bine pe toate partile, le scoatem si le tinem la cald. Apoi in uleiul in care s-a prajit carnea, calim morcovul ardeiul si ceapa, taiate foarte marunt. Dupa ce se sticlesc putin, punem faina, amestecam bine fara a lua oala de pe foc,...
Varza a la Cluj ( varianta mea )
Se pune la prajit costita, si carnaciorii, le scoatem dupa ce s-au prajit, iar in uleiul ramas se caleste ceapa pana incepe sa sticleasca, adaugam morcovul dat pe razatoare mica si ardeiul taiat cubulete mici, lelasam sa se inbuseasca cateva minute, dupa care adaugam varza frecata bine cu sare si...
Tochitura
Se caleste ceapa cu morcovul si ardeiul, dupa care se adauga pieptul de pui fasii subtiri, ficateii si pipotele, le lasati sa se inabuseasca. Adaugati usturoiul taiat felii, un pic de sare si piper,mararul tocat si continuati fierberea inca 10 minute. Serviti cu mamaliguta calda si muraturi.
Mancarica de cartofi cu ciuperci
Se pune la prajit costita, intre timp spalam legumele, taiam ceapa si usturoiul marunt, ardeiul feliute subtiri, morcovul rondele, ciupercile felii, iar cartofii cubulete. scoatem costita dupa ce s-a prajit, iar in uleiul in care am prajit costita calim ceapa, dupa care adugam celelalte legume,...
Mazare cu scarita afumata
Se taie scarita cat mai mica, se pune intr-o cratita la prajit, dupa care o scoatem, in uleiul in care am prajit scarita calim ceapa si morcovul taiat rondele, lasam cateva minute, dupa care adaugam si cartofii taiati cubulete si le mai calim un pic pe toate; dupa ce le-am cailt punem costita si...
Iahnie de fasole
Se poate pune fasolea in apa, sa se inmoaie, cu o zi inainte ca sa fiarba mai repede. Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta de 2–3 ori aceasta operatie. Intre timp se caleste ceapa si costita, apoi se adauga morcovul si bulionul si...
Friptura de pui
Pulpele se spala, se scurg si se condimenteaza (piper, boia, sare). Dupa ce au fost condimentate, se aseaza intr-o tava cu ulei, se ung cu ulei si se lasa la cuptor. Spre sfirsit se adauga vinul, stropit pe toata suprafata carnii, impreuna cu usturoiul curatat si taiat marunt, Cand sunt gata...
Pulpe pe pat de cartofi si morcovi
Intr-o tavă se pune ulei. Se curăţă cartofii şi se taie în cubuleţe. Se pun în tavă, apoi se taie şi morcovii şi se pun pe deasupra cartofilor, se adauga si usturoiul intreg. Pulpele se dau cu toate condimentele si se aseaza deasupra legumelor. Se bagă la cuptor timp...