Sos picant a la arrabiata pentru paste

de ionix in Pt. paste, 7 Oct 2009 | 14129 vizualizari

 

e foarte picant si bun rau de tot...
se prepara rapid si e satios
in mod normal se folosesc pene dar pentru ca mi-a fost lene sa ma duc sa iau pene am folosit spaghete , le aveam la indemana :D hehe

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov potrivit
  •  1 ceapa mica
  • 1 morcov mic
  • 1/2 ardei capia 
  • circa 200 ml sos de rosii
  • 3 rosii decojite
  • 2 catei usturoi
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri ulei masline
  • chili, piper negru, sare, busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos picant a la arrabiata pentru paste:

Se incinge uleiul intr-o oala mica inalta si se pune peste  ceapa, morcovul si ardeiul capia toate taiate cubulete. Se lasa la foc potrivit  dupa care se adauga apa, sosul de rosii si rosiile taiate cuburi mici. Se lasa sa fiarba un pic si se pune usturoiul taiat feliute subtiri. Se condimenteaza bine si se lasa la fiert 15 minute la foc potrivit.

Se serveste cu paste de orice fel, se poate presara si parmezan deasupra sau langa carnita prajita. 

Oh, si sa nu uitam de paharelul cu vin alb.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

sosul facut l-am folosit pentru doua portii (mari)

2

se foloseste mult busuioc

3

atentie, nu trebuie fiert prea mult pentru ca morcovul sa ramana tare

Daca ti-a placut reteta noastra " Sos picant a la arrabiata pentru paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (4)

victo_53 1

08.10.2009, 09:32

Arata super! Si este si foarte usor de preparat

Bunica 1

08.10.2009, 12:17

M-ai facut sa salivez .Si eu mananc un pic mai condimentat. Multumesc pentru idee . . Oare n-ar merge si un ardei iute ?

ionix 1

08.10.2009, 13:35

@Souayeh... mersic...



@Victor... asa-i... foarte usor de preparat si rapid... mersic


@Bunica... Daaaaa, ar merge mult mai bine cu ardei iute dar eu n-aveam ardei iute proaspat in casa si de aia am folosit pudra de chili si piper.. lenea-i cucoana mare
Cu ardei iute ar fi perfect. Ah, si ar fi mai bine daca-n loc de spaghete s-ar folosi pene. Ma bucur ca ti-a placut.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos pesto