Salata de Boeuf
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam legumele, le taiem in bucati mai mari. Spalam pieptul de pui si-l punem la fiert impreuna cu legumele si mazarea. Se pot fierbe in apa cu putina sare sau in aburi. Timp de...Citeste continuarea
Salata Boeuf
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriIncepem cu curatatul si spalatul legumelor. Intr-o oala incapatoare punem la fiert legumele si carnea. Dupa cam 30 minute adaugam sare. Lasam la fiert pana sunt gata legumele pe care le...Citeste continuarea
Supa crema de legume cu zdrente de ou
Postat de: medioto59 in SupeSe curata legumele ,se spala ,se taie bucati mai mari iar apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa in care am pus un strop de sare si putin ulei de masline.Apa trebuie sa acopere legumele. Cand...Citeste continuarea
Spaghete cu zucchini si pui
Postat de: gurita_ta2005 in SpaghetePastele se pun la fiert in apa clocotita si sarata. Pieptul de pui il taiem cuburi si il punem la calit in unt.Adaugam si dovlecelul spalat si taiat in patru si feliute subtiri.Se...Citeste continuarea
Salata de naut cu sfecla rosie si...
Postat de: gurita_ta2005 in SalateNautul se clateste sub jet de apa si se lasa sa se scurga zeama. Rosia o taiem cuburi,ceapa julien,iar castravetele rondele. Amestecam toate ingredientele,adaugam si sfecla rosia taiata...Citeste continuarea
Supa coreana cu coltunasi si kimchi
Postat de: mitinita in SupeMod de preparare kimchi: Varza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza...Citeste continuarea
Salata de ciuperci cu maioneza
Postat de: merisor67 in SalateSeparam palariutele ciupercilor de codite si curatam palariutele de pelicula protectoare(daca se curata, la mine s-au curatat imediat). Spalam ciupercile si coditele bine, sa nu ramana nisip...Citeste continuarea
Snickers
Postat de: Creatsa in PrajituriPentru blat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat cate o lingura de zahar si mixeaza bine pana obtii o bezea tare si lucioasa. Amesteca faina cu praful de copt si...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu cocos
Postat de: xana in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă cu cocos Frisca lichida, laptele si zaharul se pun la foc. Cand incep sa fiarba se dau deoparte si se adauga margarina, ciocolata, cocosul si cacaua si se amesteca...Citeste continuarea
Sarmale
Postat de: nadea68 in PorcScoatem varza murata si alegem frunzele .Le potrivim de marime,le trecem sub un jet de apa si le punem deoparte. Preparam umplutura Taiem marunt ceapa si o punem la calit in ulei.Dupa 2...Citeste continuarea
Sărăţele cu untură
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe pun într-un vas încăpător untul/margarina şi untura topite şi uşor răcite, ouăle bătute, laptele, iaurtul, brânza rasă şi drojdia. Se amesteca totul foarte...Citeste continuarea
Salata Boeuf
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriLegumele( fara cartofi) impreuna cu pieptul de pui, sare si piper se fierb pentru aproximativ 45-60 minute. Cartofii si ouale intregi se fierb separat. Cand sunt fierte se taie cubulete....Citeste continuarea
Salata de ciuperci cu castraveti si...
Postat de: gurita_ta2005 in SalateCiuperciile se curata de pielita de deasupra,se clatesc in apa rece si se pun la fiert intregi. Castravetii se taie cubulete si se pun intr-o sita sa se scurga zeama. Intre timp se prepara...Citeste continuarea
Saratele cu branza telemea si...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriBranza telemea si branza de burduf se dau pe razatoare. Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei. Acelasi lucru e valabil si in cazulin care hotaram sa folosim untura...Citeste continuarea
Stollen cu branza de vaci si parfum...
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Prajituri1. Faina se cerne si se amesteca cu praf de copt si sare. 2. Se adauga scortisoara si se amesteca. 3. Branza de vaci se scurge de surplusul de lichid si se amesteca cu stafidele si prunele...Citeste continuarea
Salata boeuf
Postat de: rena in SalateCuratam cartofii,telina si morcovii si ii punem la fiert cu pieptul de pui si sare. Dupa ce s-au fiert ii scoatem la racit. Incepem sa taiem cubulete toate legumele si carnea,taiem si...Citeste continuarea
Sarmale in dovleac
Postat de: ralu_ca in PorcIntr-un vas se amesteca carnea cu orezul spalat, ceapa tocata fin, piper, 1 pahar bulion, putin cimbru si sare. Varza am facut-o foi si am si tocat. Intr-o oala am pus putina untura si primul...Citeste continuarea
Stelute si braduti de Craciun
Postat de: cris2711 in DulciuriIntr-un castron mare se adauga faina cu restul ingredientelor pentru aluat,se framanta bine ,apoi se impacheteaza in folie si se da la rece. Am lasat la rece 2 ore,se intinde mult mai...Citeste continuarea
Stelute de Craciun
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe amesteca drojdia cu zaharul, putin lapte caldut si putina faina si se lasa la dospit cateva minute. Faina amestecata cu sarea se framanta bine cu margarina pana devine...Citeste continuarea
Stelute sarate cu branza si nuca
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriBranza telemea se da pe razatoare. Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam untul (margarina) cu branza, 1 ou intreg+2 albusuri (pastram cele doua galbenusuri...Citeste continuarea
Salata boeuf
Postat de: babi5 in SalatePunem carnea la fiert, lasam sa dea un clocot,spumam bine apoi adaugam zarzavatul curatat si bine spalat . Punem la fiert cartofii bine spalati cu tot cu coaja si putina sare . Punem la...Citeste continuarea
Salata cu carne de gasca
Postat de: ralu_ca in SalateAm pus la fiert pieptul de gasca, se spumeaza, dupa care am adaugat morcovii, ugat si pastarnacul si cartorii curatati. Cand sunt gata fierte le las la racit. Toate ingredientle le-am taiat...Citeste continuarea
Salata orientala
Postat de: babi5 in SalateSpalam bine cartofii si-i punem intr-o oala la fiert cu tot cu coaja si putina sare. Acelasi lucru facem si cu oule. Pana cand fierb ouale si cartofii tocam prazul fasiute subtiri si ceapa si...Citeste continuarea
Salata de cartofi-De Craciun- a la...
Postat de: cris2711 in SalateSe fierb cartofii ,in coaja ,cand sunt gata fierti se curata de coaja. Se taie cartofii pe jumatate,apoi jumatatile se taie in rondele mai groase. Apoi se taie marunt castravetii murati si...Citeste continuarea
Supa de taitei
Postat de: cristi1980 in SupeCuratam morcovii, telina, spalam carnea de pui. Intr-o oala punem apa la fiert. Adaugam puiul, morcovii, telina, patrunjel. In alta oala fierbem fideaua cu sare 15 minute. Fideaua o adaugam in...Citeste continuarea
Salata de piept de pui cu cartofi
Postat de: krysty in SalateCuratam legumele de coaja,apoi le spalam si le punem in apa cu sare la fiert. Pieptul de pui se spala si se pune langa legume sa fiarba. Cand totul este fiert ,se scot legumele...Citeste continuarea
Stelute sarate
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriPunem drojdia intr-o cana si amestecam cu o jumatate de lingurita zahar si o lingurita de faina. Turnam treptat laptele caldut si lasam la dospit. Frecam margarina cu untura, adaugam oul...Citeste continuarea
Salata Boeuf
Postat de: ione21 in Aperitive / GarnituriSe pun la fiert cartofii cu coajă şi spălaţi bine, morcovii şi carnea. După ce au fiert, cartofii se curăţă şi se dau pe răzătoare, iar carnea se taie mărunt cu cuţitul. Se dau...Citeste continuarea
Salată de iarnă (de criză)
Postat de: portiadelumina in SalateAm curăţat legumele şi le-am răzuit pe răzătoarea mică. Mărul l-am răzuit pe răzătoarea mare şi le-am amestecat rapid. Dressing-ul l-am făcut rapid din ulei, suc de lămâie şi...Citeste continuarea
Sunca afumata
Postat de: Constelatialeu in Mezel de casaDupa ce porcul a fost sacrificat,parlit si ciobanit se trece la formarea suncilor.Se inlatura surplusul de grasime,se portioneaza si se aseaza intr-un vas incapator.Se toarna saramura peste sunci...Citeste continuarea
Somn pitic crocant
Postat de: krysty in PesteCuratam pestele ,il spalam cu apa rece. Stergem fiecare bucata cu un prosop de hartie. Adaugam sare . Pe o farfurie intinsa punem 200 g faina . Punem tigaia cu ulei pe aragaz ,ca...Citeste continuarea
Sunca cu boia
Postat de: Constelatialeu in Mezel de casaGusa de porc afumata se pune intr-o cratita, se acopera cu zeama de varza, se adauga boabe de piper, de mustar, cimbru, foi de dafin si se pune cratita pe foc, la fiert, cca 2 ore la foc domol....Citeste continuarea
Sabayon pasional cu capsune si...
Postat de: Bucataras in DulciuriSe bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o spuma alba. Se pun intr-un recipient care merge la bain-marie. Se adauga faina, apoi spumantul si se amesteca in continuu. Se ia de pe foc cand...Citeste continuarea
Somon la cuptor cu sos de spumant...
Postat de: Bucataras in SomonSe condimenteaza fileurile cu sare si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline.Se presara pe deasupra coaja rasa de portocala si lamaie. Se dau la cuptor intr-un vas in...Citeste continuarea
Saratele de post
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriMargarina se topeste putin la microunde, cat sa se poata framanta. Adaugam faina,uleiul si apa calduta, amestecam pana obtinem un aluat elastic. Adaugam condimentele dupa gust. Rupem...Citeste continuarea
Sufleu de branza cu sos de mure
Postat de: simona72 in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, branza, coaja de limeta sau lamaie, smanatana, iar pt a adauga semintele de la...Citeste continuarea
Salata cu pastrav afumat si ou fiert
Postat de: danakarin in PastravSpalam si scurgem bine frunzele de salata. Eu folosesc cu drag centrifuga pentru salata. Fierbem ouale, le curatam si le taiem in sferturi. curatam morcovii, ceapa si le taiem felii...Citeste continuarea
Stelute cu marmelada [ de post]
Postat de: mihaelar63 in DulciuriDesfaceti o foaie . Ungeti cu marmelada. Suprapuneti cealalta foaie pentru foietaj . Ungeti cu zeama de portocale deasupra si presarati nuca de cocos . Taiati stelute cu forma...Citeste continuarea
Salata ruseasca"SHUBA"
Postat de: mishacki81 in SalateMod de preparare reteta salata ruseasca"SHUBA" Pestele se curata de oase, se taie cubulete(pieptul se pune la fiert si se taie si el cubulete cand e racit) ouale se fierb...Citeste continuarea
Snitele de curcan
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanPieptul de curcan se feliaza,se pune in folie alimentara si se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Se condimenteaza fiecare bucata. Ouala se amesteca bine,se toarna faina pana...Citeste continuarea
Souffle de broccoli cu piept de pui
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se taie fasiute si se pune la fiert in apa cu sare. Lasam pana cand carnea este bine fiarta avand grija ca din cand in cand sa indepartam spuma. Cand carnea este fiarta o scoatem pe...Citeste continuarea
Supa cu pui, naut si curry
Postat de: Lia1 in Pui1. Cu o seara inainte de ziua prepararii, se spala nautul din mai multe ape si se pune la inmuiat pana a doua zi cand urmeaza sa preparam supa. Volumul apei si al castronului/oalei sa fie de vreo...Citeste continuarea
Sarmale cu păsat și ciuperci
Postat de: CulinaryRainbow in Mancaruri de postFrunzele de varză se opăresc în apă cu oțet și sare. Li se taie nervura principală sau se bat ușor cu un ciocan pentru carne. Ceapa se călește, se...Citeste continuarea
Specialități - pâine cu măsline...
Postat de: CulinaryRainbow in PiineCernem făina într-un bol generos. Facem un cuib unde adăugăm drojdia dizolvată în apă, untul topit dar nu fierbinte, și laptele. Sarea o presărăm pe margine având grijă...Citeste continuarea
Supa crema de ciuperci
Postat de: krysty in Mancaruri de postPunem ciupercutele intr-o strecuratoare si le dam sub un jet de apare rece . Apoi dam ciupercutele prin masina de tocat. Intr-o cratita cu apa, adaugam ciupercutele tocate si sare....Citeste continuarea
Salata de brocoli
Postat de: rena in SalateSe spala brocoli,ii punem intr-o oala cu o lingura de sare si pe deasupra lor turnam apa fierbinte (daca ii bagam in apa deja fierbinte raman verzi la fierbere si dupa fierbere). Lasam sa...Citeste continuarea
Sarmalute de post
Postat de: krysty in Mancaruri de postSe curata ceapa ,se spala,se toaca marunt .Orezul se alege,apoi se spala . Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga...Citeste continuarea
Stiuca cu legume
Postat de: mihaelar63 in PesteRondelele de stiuca se sareaza , se pipareaza si se pun intr-o tava . Legumele se spala , se curata , se taie marunt si se pun deasupra pestelui. Se pune un pahar de apa, vinul si...Citeste continuarea
Supa cu gulii si mucenici
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata, se spala si se taie marunt. Gulia se taie cuburi mai mari. Se pun la fiert in 3 l apa sarata si putin ulei. Cand morcovul este patruns se adauga pastele fainoase sau...Citeste continuarea
Somn cu ciuperci la cuptor
Postat de: mihaelar63 in PesteRondelele de somn se sareaza , se pipareaza , se presara praf de usturoi . Se da somnul prin faina alba si se prajeste in ulei incins . In uleiul incins se prajesc ciupercile taiate ...Citeste continuarea