Iubesc supele care sunt aromate si iuti. Si cum bucataria coreana este in topul preferintelor mele,am combinat unele feluri de mancare si am obtinut aceasta supa perfecta pentru zilele friguroase. Fulgii de ardei iute coreeni nu sunt foarte iuti si chiar au o aroma dulceaga.
Pentru coltunasi aveti nevoie de aluat,ar fi mai usor de preparat daca s-ar gasi si in comert. Aici vedeti pas cu pas prepararea lor http://www.bucataras.ro/retete/mandu-39311.html
Kimchi-ul este un fel de muratura,preparata de obicei din varza care se fermenteaza. Trebuie pregatita din timp si lasata deoparte ca sa fermenteze. Variantele mai rapide sunt cele cu castraveti si ridiche alba,dar nu se potrivesc acestei supe.
Mod de preparare kimchi:
Varza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza mai putin de o ora.
Pregatim pasta pentru kimchi din usturoiul pisat,ghimbirul ras,fulgii de ardei iute gochugaru,zaharul si fish sauce-ul.
Clatim bucatile de varza,le scurgem de apa si le amestecam cu pasta pentru kimchi. Adaugam si ceapa taiata felii subtiri si ceapa verde taiata rondele si amestecam bine.
Se introduc intr-un recipient care se inchide etans.Se poate consuma in aceeasi zi sau se poate lasa la temperatura camerei o zi,ca sa fermenteze,apoi se pastreza in frigider.
Mod de preparare coltunasi:
Mai intai pregatim aluatul. Amestecam ingredientele si lasam aluatul sa se odihneasca o ora.
Acum pregatim coltunasii.
Amestecam bine toate ingredientele.
Intintem aluatul pe suprafata de lucru,peste care am presarat faina.
Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri.
Desprindem rotundul de aluat.
Luam in palma rotundul.
Luam cu varful degetelor aluat si il plasam in mijlocul rotundului de aluat.
Inchidem aluatul,apucam o bucatica din capat si inchidem pana la capat.
Varfurile se prind bine ca sa nu se desfaca in timpul gatirii. Ii pregatim la aburi sau ii prajim in tigaie.
Mod de preparare supa:
Punem supa de pui intr-o oala,adaugam kimchiul si dovlecelul feliat si lasam dea in clocot.
Adaugam ciupercile,sosul de soia si gochugaru si lasam sa fiarba cateva minute.
Punem in supa si mandu si mai lasam sa fiarba inca 5 minute.
Se serveste fierbinte.
1
Reteta de coltunasi pas cu pas http://www.bucataras.ro/retete/mandu-39311.html