Savarine

de raluka93 in Prajituri, 4 Ian 2014 | 10063 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 130 g zahar
  • 100 g pesmet
  • 4 linguri de faina
  • 1 esenta de rom
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • 100 ml rom
  • Ornat:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom, apoi adaugam galbenusurile, pesmetul si faina. Amestecam cu grija cu o lingura de lemn.

Ungem cu ulei formele de brioase si umplem formele. Dam savarinele la cuptor pt aproximativ 20 de minute, nu deschidem sub nici o forma usa cuptorului, lasam sa se raceasca in forme.

Intre timp pregatim siropul: incalzim apa si topim zaharul ,iar cand le luam de pe foc adaugam romul. Savarinele le taiem la 1/3 cate un capacel, apoi insiropam bine si dam la frigider pentru 3 ore, intre timp pregatim frisca.

Daca mai e cazul mai insiropam savarinele,altfel le umplem cu frisca si ii punem capacul deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine