A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tort cu biscuiti si agrise

Postat de: antici_gabytza in Torturi

Pregatim un bol mai mare si adaugam frisca lichida. O mixam pana se intareste foarte bine. Separat mixam cutiile de mascarpone cu zaharul pudra apoi le adaugam peste frisca. Un pachet de...Citeste continuarea

Desert tort cu fructe si mascarpone

Postat de: antici_gabytza in Torturi

Prima data pregatim cafeaua. Punem 400 ml apa la fiert dupa care adaugam 5 lingurite cafea si 3 lingurite zahar. Lasam sa fiarba, oprim focul si lasam sa se limpezeasca Pregatim un bol mai mare...Citeste continuarea

Compot de struguri

Postat de: antici_gabytza in Sirop / Compot

Eu am avut struguri de masa dar se poate face si din struguri normali. Spalam struguri foarte bine si ii punem la scurs.Luam fiecare strugure in parte si il curatam de ciorchini.eu am luat...Citeste continuarea

Reteta de salau de Nil la cuptor,...

Postat de: lucy2002 in Salau

Preparare Reteta de salau de Nil la cuptor, rapida de delicioasa Pornim cuptorul si-l setam la o temperatura de 200 grade C. Cartofii curtati si spalati ii taiem in patru. Fileul il...Citeste continuarea

Vegeta de casa

Postat de: antici_gabytza in Conserve

Incepem prin a le spala pe fiecare.Le lasam un pic la scurs de apa si intre timp pregatim o perdeaua pe care vom pune legumele la uscat sau zvantat. Legatura de telina verde nu am tocato doar...Citeste continuarea

Desert tort de mere cu caramel si...

Postat de: claudiaO in Torturi

Incepem tortuletul nostru cu merele, care se curata de coaja si de cotor. Ungem cu putin unt o forma de yenna si dam merele la cuptor cu scobitura in jos, vreo 10 minute. Apoi le intoarcem cu...Citeste continuarea

Pandispan cu fructe de padure -...

Postat de: susu in Prajituri

Cum se prepara Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe Incalzim cuptorul la 180° si topim la microunde cei 75 gr de unt. Punem praful de copt in faina...Citeste continuarea

Salata cu sunca si ciuperci

Postat de: claudiaO in Salate

Curatam ciupercile, le spalam intr-un jet rapid de apa, apoi le punem intregi in tigaia incinsa cu cele 2 linguri de ulei si un praf de sare. Amestecam cu grija si le intoarcem pe toate partile ca...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si crema...

Postat de: merisor67 in Torturi

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Topim la bain marie, ciocolata ruptă în bucăți, împreună cu untul. Amestecăm până omogenizăm bine compoziția, apoi o lăsăm să se...Citeste continuarea

Ostropel de pui ca la mama acasa

Postat de: claudiaO in Pui

Pulpele de pui si curatam si le portionam in 2 pe fiecare. Incingem uleiul si punem la rumenit puiul. Saram si piperam putin. Cand puiul s-a rumenit, adaugam rosiile, foaia de dafin, cimbru si...Citeste continuarea

Vitel in stil asiatic

Postat de: claudiaO in Vita

  Carnea de vitel o taiem fasii subtiri, ca sa se marineze si sa se gateasca rapid. O amestecam cu sosul de soia si o lasam sa se macereze vreo juma de ora la rece. Legumele le curatam,...Citeste continuarea

Ardei iuti cu stafide - marinati in...

Postat de: mihaelar63 in Conserve

 Pregatiti  borcane curate , spalate si sterilizate la cuptor sau la microunde . Ardeii se spala si se curata de eventuala codita uscata . Se introduc ardeii in borcan in...Citeste continuarea

Foccacia cu faina graham

Postat de: mihaelar63 in Piine

Aluatul se intinde intr-o tava unsa cu ulei de masline . Aceasta operatiune se ace usor cu ajutorul degetelor . Presarati deasupra aluatului rozmarin maruntit si sare ....Citeste continuarea

Painici cu seminte, ayran si faina...

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Pregatiti si cantariti ingredientele. Eu am framantat aluatul cu ajutorul masinii de paine. Intai am pus apa, ayranul, uleiul si drojdia. Am adaugat faina graham...Citeste continuarea

Confit de canard -pulpe de rata...

Postat de: mihaelar63 in Rata

Pulpele de rata se curata si se spala bine. Carnea tebuie sa fie dfara umiditate, stergeti bine de excesul de apa. Sarati pulpele de rata si le puneti la prajit in untura, la...Citeste continuarea

Chili con carne si orez

Postat de: cristina1985 in Porc

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,apoi se adauga usturoiul,ardeiul tocat.In alt vas ,se caleste carnea ,iar cand devine alba si nu se mai vede sangele, se adauga legumele calite (ceapa,...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu menta

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Pentru aluat : Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra, zaharul vanilinat, sare si ouale. Se adauga praful de copt si cacaua, iar la sfarsit faina (treptat, pana rezulta un...Citeste continuarea

Salau in crusta de malai

Postat de: mihaelar63 in Salau

Pestele portionat si bine spalat, se sareaza si se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie. Condimentati cu piper cu coaja de lamaie si presarati pudra de usturoi. Lasati...Citeste continuarea

Scoici cu taitei de orez si oregano

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Se soteaza usor ceapa si usturoiul care au fost maruntite in uleiul de susan. Puneti rosiile cherry. Sarati. Adaugati scoicile care au fost decongelate. Imediat se pune...Citeste continuarea

Desert tort cos de toamna cu fructe

Postat de: ancutsa in Torturi

  Biscuitul cu urare: se topesc pe baie de abur, 20 g ciocolată albă. Se toarnă ciocolata albă pe o bucată de hârtie de copt, se dă la congelator 30 de minute cât să se...Citeste continuarea

Paste scoici cu branzeturi

Postat de: ancutsa in Paste

  Se pun la fiert pastele într-o oală cu 1 l apă clocotită, o lingură de ulei și o linguriță de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc și se scurg de apă....Citeste continuarea

Pizza cu branzeturi

Postat de: ancutsa in Pizza

  Pentru aluat:  înntr-un castron încăpător se amestecă drojdia uscată cu făina 650, se toarnă apă călduță, apoi uleiul, sarea și făină albă în ploaie,...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci (de post)

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

  Se curăță ciupercile brune de pieliță și se spală delicat (pentru a scăpa de firele de pământ), apoi se feliază ciupercile cu tot cu piciorușe. Se curăță cepele,...Citeste continuarea

Friptura de vita cu ghebe la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Vita

Spalati carnea, o stregeti cu niste servetele si o taiati felii mai groase. O presarati cu sare, piper, boia dulce si ierburi aromatice, pe ambele parti si masati putin. Morcovul il curatati, il...Citeste continuarea

Varza rosie in otet

Postat de: Bucataras in Muraturi

Pentru inceput spala varza, curata frunzele exterioare si scoate-i cotorul.  Taie varza rosie fideluta si pune-o in borcane sterilizate, indesand-o bine.  Pregateste solutia de...Citeste continuarea

Desert cheesecake, cu ciocolata si...

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Blat Biscuitii se maruntesc in robot sau cu sucitorul pe masa de lucru. Topim untul la cuptorul cu microunde si-l amestecam cu biscuitii, mai adaugam 30-40ml lapte dulce si in functie de...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul:  Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa ca pentru bezea. Se adauga apa si se mai...Citeste continuarea

Reteta de palanet cu aluat de casa,...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Preparare Reteta de palanet cu aluat de casa, cu branza si sunca  Se pun 100 ml lapte sa se incalzeasca usor. Se amesteca apoi cu 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca...Citeste continuarea

Pizza cu sunca, ardei si ciuperci

Postat de: RODIMUR in Pizza

Se face un aluat potrivit de moale și elastic din: făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, apă caldă și ulei, la urmă, pentru definitivare. Se lasă aluatul la dospit, acoperit cu un...Citeste continuarea

Musaca de vinete, cu carne de porc

Postat de: vasimur in Mancaruri cu carne

Pasul 1 . Spălăm vinetele și le tăiem felii mai groase, cam de 1 cm. Le presărăm cu sare și le lăsăm la scurs cca jumătate de oră. Pasul 2. Între timp curățăm și...Citeste continuarea

Mousse de ciocolata neagra Kandia...

Postat de: Bucataras in Dulciuri

 Cand ai pofta de ceva dulce, poti face rapid un mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, simplu! Mai intai, taie ciocolata si pune peste ea frisca fierbinte, omogenizeaza cu o spatula....Citeste continuarea

Desert foitaj cu mere

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Foitajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Merele spalate, curatate, se taie cubulete si se pun intr-o cratita pe foc peste care adaugam zaharul si apa. Lasam pe foc pana se inmoaie...Citeste continuarea

Creveti pane

Postat de: Criss in Fructe de mare

Crevetii i-am curatat si am scos si ultimul inel si codita. Am scos si vena. (Acest procedeu e obligatoriu!) Se despica putin, cu un cutit subtire si ascutit "burta" crevetilor si...Citeste continuarea

Pizza de casa

Postat de: RODIMUR in Pizza

Se face mai întâi aluatul din: făină, drojdie, zahăr, sare și apă călduță. După ce se încorporează toate ingredientele, se adaugă uleiul și se frământă timp...Citeste continuarea

Piure de cartofi cu busuioc,...

Postat de: mihaelar63 in Mancare copii

Cartofii se curata de coja si se fierb bine in apa cu sare impreuna cu cateii de usturoi. Nu am dorit un gust prea puternic de usturoi asa incat l-am pus la fierbere. Scurgeti...Citeste continuarea

Desert prajitura cu migdale si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se toarna uleiul si se amesteca sa se omogenizeze. Faina si pudra de...Citeste continuarea

Pulpe de rata cu ciuperci brune si...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Parliti pulpele pe flacara aragazului, le spalati bine. Morcovul il decojiti si il taiati rondele. Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul curatat in patru. Ciupercile spalate le taiati felii....Citeste continuarea

Tigaie rapida cu cartofi si carnati

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

 Carnatul taiat rondele se prajeste pana devine usor crocant in ulei . Uleiul va ca[ata un gust foarte bun pe care il va da si cartofilor . Se trage carnatul pe marginea...Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc invelite...

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza. Painea se inmoaie in apa si se stoarce. Ceapa, usturoiul si painea se dau prin robotul...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza, pere si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se intinde usor cu sucitorul si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Branza, zaharul pudra si oul se mixeaza bine...Citeste continuarea

Desert minibudinci cu zahar brun

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Prima data, se face sosul :se pun pe foc zaharul brun si untul, iar cand acesta s-a topit, se adauga frisca lichida si se fierbe 1 minut. Se lasa la racit 30 minute, apoi se toarna in fiecare...Citeste continuarea

Desert cornulete cu gem si nuca

Postat de: ancutsa in Dulciuri

    Se dă margarina rece pe răzătoare, se adaugă bicarbonatul stins in 2 lingurițe de cidru, praful de copt, oul, sarea și restul de cidru. Se amestecă, adăugând...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata, lamaie...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Pentru brioșe: se bat albușurile cu un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat zahărul brut, gălbenușurile, unul câte unul, uleiul, 30 g ciocolată topită pe baie de...Citeste continuarea

Desert briose cu dovleac

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Pentru brioșe: se curăță dovleacul de coajă, se taie bucăți, se dă la răzătoare, după care se călește într-o crăticioară în care am pus și două linguri de apă și...Citeste continuarea

Salata de ton cu porumb si maioneza

Postat de: lili in Salate

Punem la scurs tonul din conserva. Castravetii ii taiem marunt. Intr-un castron punem tonul, il maruntim cu o furculita, adaugam boabele de porumb, castravetii si amestecam totul cu o lingura. In...Citeste continuarea

Desert negresa cu gem si pudra de...

Postat de: lili in Prajituri

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga laptele, uleiul si gemul  amestecand usor. Se incorporeaza faina, praful de copt,  pudra de roscove ...Citeste continuarea

Mini focaccia

Postat de: lili in Piine

Punem intr-un castron laptele si uleiul, adaugam sarea si zaharul si apoi treptat faina si praful de copt. Framantam bine compozitia obtinuta si lasam sa se odihneasca aproximativ 10 minute. Dupa...Citeste continuarea

Desert chec cu fructe confiate si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Ouale se mixeaza cu zaharul. Se adauga untul topit, sarea, faina, praful de copt si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza rahatul taiat bucatele si fructele confiate (se pot pastra...Citeste continuarea

Desert savarine

Postat de: lili in Prajituri

Drojdia o punem in lapte, impreuna cu lingurita de zahar. Punem faina intr-un bol, adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, uleiul, ouale si sarea si le amestecam bine pana obtinem un aluat...Citeste continuarea

Ciocanele de pui in sos de...

Postat de: violeta30 in Pui

Curățăm ciocănelele de tulei și pielițele de la capătul lor, le spălăm, le condimentam cu sare și le punem la prăjit într-un vas antiaderent cu capac (fără apă și ulei) și...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]