Un desert ce te scoate oricând din impas! ;) E cel mai simplu și sigur desert, chiar și pentru novicii în ale deserturilor! Un pic de îndemânare și la doua încercare sigur veți spune: Is a piece of cake! ;) Spor si poftă bună! P.S. Anul acesta n-am prea avut timp “Bunătati pentru Crăciun”, clasice, așa că în deplasare, am gătit cât mai rapid și delicios! ;) P.S.1. Nici poze artistice, n-am :D ;) că mno..... ;)
Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul și smântâna pentru frișcă.
Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până atinge punctul de fierbere, amestecând continuu, atenție nu se fierbe!!!!, apoi se lasă la răcorit cca. 5 minute!)
După ce s-a răcorit gelatina se adaugă la crema de mascarpone și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.
Într-un vas se așează un strat de pișcoturi, înmuiate în cafeaua rece aromatizată cu esența de migdale, un strat de cremă, fructe de pădure și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele.
Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi.
Se presară cu cacao, doar înainte de servire.
Spor și poftă bună!