Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tortilla cu bacon la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerCartofii se curata, se spala si se taie cubulete mici. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-un castron batem ouale spuma cu sare si piper. In vasul slow cooker-ului Crock Pot se...Citeste continuarea
Desert rulada cu smochine si unt de...
Postat de: costi7hector in PrajituriSe pregateste blatul pentru rulada astfel: Se sparg ouale in vasul robotului, se adauga apa si se amesteca cca.1 minut, la viteza maxima. Se adauga zaharul si se amesteca pentru inca 3 minute....Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si stafide
Postat de: lucy2002 in PrajituriCuratam merele de coaja, le taiem cubulete si presaram pe ele doua linguri de zahar si scortisoara dupa care amestecam totul cu stafidele. Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana cresc in...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu prune
Postat de: RODIMUR in PrajituriPrunele se spală, se scurg de apă și se taie în jumătăți, aruncându-se sâmburii. Untul se feliază și se pune pe fundul tăvii de copt. Se toarnă peste unt zahărul...Citeste continuarea
Desert galuste cu prune
Postat de: lucy2002 in DulciuriPunem cartofii la fiert intr-o oala cu apa si sare. Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam pesmetul si amestecam continuu pana rumenim pesmetul. Cand pesmetul este rumen, se trage tigaia de pe...Citeste continuarea
Vinete picante la borcan in stil...
Postat de: Ksenya in ConserveVinetele le taiem rondele cu grosimea cam de 1 centimetru si le presaram cu putina sare, amestecam si le dam deoparte pentru 30 min. Intr-o oala adaugam ardeii, rosiile, usturoiul si ardeiul...Citeste continuarea
Desert prajitura Inima cu alune de...
Postat de: ancutsa in PrajituriPentru blat: se bat spumă albușurile cu mixerul, se adaugă treptat zahărul, gălbenușurile, apa, făina, amidonul, cacaoa și praful de copt, omogenizând. Se transferă...Citeste continuarea
Melcisori cu carne si sos cu...
Postat de: ancutsa in PasteSe pun pastele la fiert intr-o oala cu un litru de apa, o lingurita rasa cu sare si o lingura de ulei si se preincalzeste cuptorul. Se caleste carnea tocata intr-o tigaie cu putin...Citeste continuarea
Dulceata de prune la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerPrunele fara samburi se taie in opt si se pun in vasul slow cookerului Crock-Pot . Deasupra se pune zaharul, zeama de lamaie si batoanele de scortisoara. Se amesteca bine si se lasa 15-20...Citeste continuarea
Lamai confiate
Postat de: ctlina in ConservePuneti la fiert o oala cu 1,5 l de apa. Spalati cu o perie bine lamaile si taiati capetele lor. Taiati-le apoi in cruce, nu insa complet. Umpleti fiecare lamaie cu sare marina si...Citeste continuarea
Mancarica de carne de vita cu...
Postat de: ctlina in VitaTaiati carnea bucati. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati si taiati bucati morcovii. Intr-o oala incalziti 3 linguri de ulei de masline. Puneti carnea si colorati-o...Citeste continuarea
Desert prajitura cu cirese
Postat de: ctlina in PrajituriSeparați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand laptele si...Citeste continuarea
Scoici Saint Jacques cu pasta de...
Postat de: ctlina in Fructe de mareCuratati si tocati marunt usturoiul. Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques daca sunt proaspete. Daca sunt congelate, lasati-le sa decongeleze. Uscati-le cu un prosop...Citeste continuarea
Pere la cuptor umplute cu branza...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIncalziti cuptorul la 180°C. Curatati perele, taiati-le in 2 si scoateti cotorul cu samburi din mijlocul lor. Amestecati branza Roquefort cu nucile curatate si maruntite. Umpleti 2...Citeste continuarea
Ghebe la slow cooker Crock-Pot
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerIar treaba cea mai nasola si migaloasa am facut-o eu, ca pe cioroi il doare la basca, el sta in priza si cam atat.....Se curata de impuritati ghebele si se spala bine, cat timp le curatam bagam in...Citeste continuarea
Desert chec cu mere si nuci
Postat de: Bucataras in PrajituriIncalzeste cuptorul la 180 grade C. Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu zahar, adauga apoi smantana, faina si praful de copt. Toaca miezul de nuca cu un...Citeste continuarea
Ciorba de coaste afumate la slow...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerO mare parte din treaba, aia mai usoara, o face slow cookerul Crock-Pot , adica ii dai mura-n gura toate ingredientele si el le imprieteneste, usurel, cu bagare de seama, lundu-i ceva vreme,...Citeste continuarea
Supa crema de cartofi si ceapa...
Postat de: gurita_ta2005 in Slow CookerCartofii se curata de coaja, se spala bine si se taie cubulete, la fel se procedeaza si cu ceapa si se pun in vasul slow cooker-ului Crock-Pot . Se acopera cu apa, se pun condimente, se...Citeste continuarea
Desert strudel cu visine
Postat de: cristina1985 in PrajituriVisinele se lasa la temperatura camerei, pana se dezgheata. Apoi le amestecati cu zaharul si le fierbeti 5 minute,pana isi lasa zeama. In acest moment, amestecati amidonul cu putina apa si turnati...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne de pui la...
Postat de: lucy2002 in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam carnea de pui si o calim impreuna cu ceapa cateva minute. Peste carne se adauga coditile de ciuperci...Citeste continuarea
Mancare de praz cu limba si masline
Postat de: madi_marin in PorcLimba se pune la fiert în apă cu sare. Se ia spuma de câte ori e nevoie. Se lasă să fiarbă cca.1 ora şi jumătate, adăugând apă când scade. Se scoate la...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana este topit. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste albusuri si mixati usor. Puneti...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu unt de arahide...
Postat de: lucy2002 in DulciuriIntr-un bol adaugam: untul cu grasime de 82%, untul de arahide, zaharul si cu un mixer amestecam totul pana devine un amestec cremos. Adaugam oul, esenta de vanilie si amestecam in continuare,...Citeste continuarea
Desert prajitura Snickers
Postat de: Moni_alex in PrajituriSe bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga putin cate putin zeama de lamaie. Se adauga 250 g zahar putin cate putin, apoi 300 g nuca macinata si 5 linguri de faina amestecata cu un praf...Citeste continuarea
Shake cu avocado si banana
Postat de: ctlina in Love SmoothiesCuratati banana si avocado-ul si puneti-le in mixer taiate bucati. Adaugati laptele si mierea. Mixati. Dati la rece 1 ora. Varsati in pahare sau verine si decorati cu lamaie verde,...Citeste continuarea
Varza la borcan ca-n El Salvador
Postat de: ctlina in ConserveSterilizati un borcan de 1 kg si capacul lui. Dati pe razatoare morcovii si varza. Eu am folosit un cutit de curatat legume la-nceput si apoi am terminat cu razatoarea cea mare....Citeste continuarea
Carne de vita inabusita reteta...
Postat de: ctlina in VitaCum se prepara Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana Puneti cuburile de carne intr-o cocota, oala. Asezonati de sare si piper, acoperiti cu apa carnea, puneti foaia de...Citeste continuarea
Verine cu pere si mascarpone
Postat de: ctlina in DulciuriSpalati perele. Curatati-le de piele si de samburi ( am pastrat varful perelor pentru decorul final) si taiati-le cubulete. Separati galbenusul de albus. Bateti albusul spuma....Citeste continuarea
Cocosel cu andive la cuptor
Postat de: ctlina in PuiCuratati si tocati marunt usturoiul. Amestecati uleiul cu concentratul de rosii si usturoiul. Ungeti bine cocoselul cu pasta obtinuta. Puneti-l intr-un vas pentru cuptor. Se...Citeste continuarea
Desert tarta exotica
Postat de: ladydi in DulciuriIntr-un bol amestecam faina, praful de copt, cacaua si amidonul. Separam albusurile si le batem impreuna cu zaharul pana devin spuma. Adaugam galbenusurile, apa si esenta de vanilie peste...Citeste continuarea
Desert tarta cu prune
Postat de: RODIMUR in DulciuriDin: făină, unt, sare, zahăr, vanilie și ou se face un aluat fraged pentru tarte. După ce se încorporează toate ingredientele, iar aluatul este elastic, omogen și nelipicios se pune...Citeste continuarea
Tocana de ardei copti cu galuste...
Postat de: merisor67 in MulticookingCoacem ardeii, îi curățăm și îi lăsăm la scurs. Cât timp se scurg ardeii, ne ocupăm de găluștele bavareze. Tăiem bagheta de pâine în cuburi mici pe care le...Citeste continuarea
Sarmale pregatite la Multicooker...
Postat de: diaconta in MulticookingFrunzele de varza le-am oparit în apa cu putina sare, crenguta de cimbru si mararul uscat. Am taiat cotoarele frunzelor, dar le-am pastrat pentru a le pune pe fundul oalei, înainte...Citeste continuarea
Ciorba de legume, cu afumaturi
Postat de: RODIMUR in CiorbeRădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Desert muffins cu prune
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe spală prunele, se șterg de apă și se despică atent, cu un cuțit cu lama subțire și ascuțită ca să se scoată sâmburii. Se amestecă ingredientele solide: făina, praful de...Citeste continuarea
Gogosari marinati, cu prune si...
Postat de: mihaelar63 in ConserveConopida se spala si se desface buchetele . Lasati conopida in apa rece cu sare de lamaie timp de minimum 2 ore . Gogosarii se spala , se lasa sa se zvante de apa...Citeste continuarea
Sandwich cu bacon
Postat de: Meea in SandvisuriBatem ouăle și le condimentăm. Tăiem feliile de pâine pe jumătate. Înmuiem pâinea în ouă și apoi punem feliile de pâine la prăjit.Prăjim baconul....Citeste continuarea
Pulled pork la Multicooker Crock...
Postat de: mitinita in MulticookingCarnea de porc se taie in patru bucati de marime egala. Zaharul brun, sarea, boiaua dulce si afumata, pudra de usturoi si chimenul se amesteca. Bucatile de carne se dau prin amestecul de...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecel
Postat de: cristina1985 in CiorbeSe toaca ardeiul in cubulete mici si se caleste in ulei, impreuna cu ceapa intreaga. Se adauga turmericul si sare. Se toarna apa, cat sa rezulte doua portii (puteti sa mai adagati, in cazul...Citeste continuarea
Omleta cu masline, sir afumat si rosii
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriOuale se bat spuma. Sarati. Adaugati smantana si faina si omogenizati amestecul. Se taie rosia bucati si se soteaza usor in tigaia cu ulei . Turnati amestecul de...Citeste continuarea
Salata asortata
Postat de: claudiaO in MuraturiSpalam legumele, curatam de coaja morcovii si telina, iar gogosarii de seminte. Taiem legumele in bucatele mici - 1-2 cm, iar morcovii rondele nu prea groase. Amestecam toate legumele tocate...Citeste continuarea
Sarmale rasucite - ca la rusi
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneVarza se pune la congelat timp de 24 ore. Eu am desfacut frunzele ca asa prevedea reteta originala Din practica am realizat ca se poate lucra a doua zi frumos cu ea dupa ce se...Citeste continuarea
Desert rulada cu crema de mure si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Albusurile le mixati spuma, apoi incorporati zaharul treptat, mixand continuu pana se topeste. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu sarea si uleiul. Le adaugati peste albusuri, mixati...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de purcel
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeRadacinoasele, ceapa si ardeii se spala se curata si se taie marunt. Prajiti usor carnea in ulei si adaugati legumele maruntite. Sotati totul 5 minute si adaugati 2.5 l apa....Citeste continuarea
Desert cremsnit
Postat de: claudiaO in PrajituriAm amestecat faina cu zaharul si cu 250 ml lapte rece, restul de lapte l-am pus la fiert. Cand e aproape de fiert, adaugam faina cu lapte si amestecam inicet sa nu se formeze cocoloase. Tinem pe...Citeste continuarea
Gulas unguresc
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carneIncepem prin a spala carnea, apoi o taiem in bucati potrivite (2/2cm). Incingem uleiul si prajim carnea pana se rumeneste usor. O scoatem din grasime si o tinem la cald. In grasimea ramasa,...Citeste continuarea
Desert guguluf (chec) cu alune de...
Postat de: alinutza2018 in PrajituriSe bat ouale spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga uleiul in fir subtire. Faina se amesteca cu praful de copt si alunele, apoi se adauga la oua, alternand cu iaurtul. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere, crema de...
Postat de: oanapl in PrajituriCureți merele de coajă, le răzuiești pe răzătoarea mare, apoi le pui într-o cratiță împreună cu zahărul și le lași să fiarbă timp de 5-10 minute până...Citeste continuarea
Tarta aperitiv, cu branzeturi si...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri cu carneMai întâi se face aluatul fraged pentru tartă din: făină, unt, sare și ou. Când toate ingredientele s-au încorporat uniform, iar aluatul este elastic și nelipicios, se...Citeste continuarea
Piept de porc fiert in bere
Postat de: oanapl in PorcTai pieptul de porc în două și pui bucățile de carne într-o oală încăpătoare. Pui foile de dafin, cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de...Citeste continuarea