O tartă tare dulceeeee și ciocolatoasă!
Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se lasă la rece pentru minim 30 de minute sau până a doua zi.
Aluatul se scoate de la rece și se întinde în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute la 180 grade, până se rumeneste usor.
Pentru cremă, se pune frişca lichidă într-un vas, apoi se adaugă bucățile de ciocolata, vasul cu amestecul se pune la foc mic, pe Bain-Marie, amestecându-se continuu pâna ce totul devine omogen.
Laptele se amestecă cu ouăle și se adaugă în crema de ciocolată, amestecîmdu-se energic până ce se înglobează.
Crema călduță se toarnă peste blatul răcorit, se presară fructelede pădure congelate, uniform peste cremă și se lasă la frigider cel puțin 3 ore, sau cel mai bine până a doua zi.
Spor și poftă bună!
1
pentru gospodinele moderne, recomand aluatul fraged dulce de la vitrina frigorifică! ;)