A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Bors de dovlecei

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai intai taiem legumele.  Punem la fiert ceapa, pastaile, morcovii si cartofii. Acoperim cratita cu un capac si lasam 20-25 de minute la fiert. Adaugam borsul, sare dupa gust si...Citeste continuarea

Desert gogosi cu branza de vaci

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Int-un bol amestecam (bine) branza si ouale, adaugam zaharul, vanilia si coaja de portocala si praful de sare pentru gust. Adaugam faina si praful de copt si amestecam doar sa incorporam faina, nu...Citeste continuarea

Desert cornuri pufoase, cu rahat

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se face un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, vanilie, 1 ou, unt, coajă răzuită de limetă și lapte cald. Când toate...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu cartofi

Postat de: lucy2002 in Pui

Legumele curatate si spalate le tocam. Cartofii curatati si spalati se taie in cuburi mai mari. Pulpele dezosate se spala si se taie in bucati dupa preferinta, se presara cu sare si piper....Citeste continuarea

Ciorba radauteana, cu piept de pui

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Carnea se spală și se pune la fiert (cu tot cu os, dacă este cazul) cu 3 litri de apă rece.  Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se taie în bucăți...Citeste continuarea

Pui in punga, la cuptor

Postat de: vasimur in Pui

Pasul 1. Curățăm puiul de tuleie, iar dacă este cazul, pârlim penele și puful, la flacăra aragazului. După aceea îl spălăm bine în mai multe ape, îl scurgem iar...Citeste continuarea

Limonada Rock & Roll

Postat de: amalia01 in Bauturi

Povestea stă așa: o îndulcești cât și cu ce dorești tu. Cât despre cuburile de gheață, eu am pus în forme și câte o frunzuliță de mentă, dar și sirop...Citeste continuarea

Tortilla wrap cu pui

Postat de: Bucataras in Sandvisuri

Pune foaia de tortilla la incalzit pentru cateva secunde, pentru a o face mai usor de modelat.  Asaza in mijlocul foii fasii de pui, legume si verdeturi ( aici te poti juca cu...Citeste continuarea

Salata completa - buddha bowl

Postat de: ctlina in Salate

O zi inainte spalati quinoa sub jet de apa rece  si puneti-o la fiert in apa fierbinte cu sare timp de 10-15 minute. Scurgeti si lasati sa se raceasca. Puneti intr-o cutie de plastic la...Citeste continuarea

Desert spuma de capsuni cu ricotta

Postat de: ctlina in Dulciuri

Spalati capsunile si mixati-le in piure. Lasati-le deoparte. Bateti smantana lichida in frisca. Intr-un bol amestecati branza ricotta cu indulcitorul (sau zaharul), coaja rasa de...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu ton, branza si...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Spalati bine in mai multe ape frunzele de ridichi. Alegeti si triati frunzele indepartati tijele. Scurgeti-le bine de apa si taiati-le marunt. Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un...Citeste continuarea

Salata de rosii, mozzarella si avocado

Postat de: ctlina in Salate

Amestecati uleiul cu zeama de lamaie si cu otetul. Adaugati usturoiul tocat, sare, piper si cimbru uscat. Amestecati bine. Taiati rosia si mozarella in cuburi. La fel si pulpa de avocado si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu rubarba,...

Postat de: ctlina in Retete diabetici

Curatati rubarba cu un cutit si taiati-o in bucatele lungi de 2-3 cm . Incalziti untul intr-o tigaie , puneti rubarba si indulcitorul sau zaharul. Gatiti 5 minute si lasati sa se raceasca....Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de: marianbobosea in Dulceata / Gem

Pune visinele intr-un vas incapator pentru spalat. Curate-le de codite  si stricaciuni. Spala-le! Cu ajutorul unei agrafe, ac de siguranta sau aparat de scos samburii ,scoate...Citeste continuarea

Cartofi cu pulpe de pui la cuptor

Postat de: cristina1985 in Pui

Se unge o tava de 37 x 25 cm  cu ulei. Se amesteca boiaua, curcuma, sare si piper cu 4 lg ulei. Se taie pulpele in doua, se pastreaza pielea (pentru a nu se usca prea tare carnea) ,se tin...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cartofi noi in sos...

Postat de: autodiag in Pui

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pulpele si cartofii se curata si se spala. Se pun intr-un castron mare si se presara cu sare si piper proaspat macinat. Se adauga putin oregano...Citeste continuarea

Budinca de ovaz cu lapte de cocos...

Postat de: privatelaura in Multicooking

In vasul interior al Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune , se toarna laptele rece, se adauga un praf de sare. Se adauga fulgii de ovaz si fulgii de nuca de cocos. Se...Citeste continuarea

Sandwich-uri de legume (cartofi...

Postat de: ladydi in Sandvisuri

Curatam cartoful, gulia si dovlecelul si le taiem in felii rotunde.Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam feliile de legume, le stropim cu ulei de masline cu usturoi si cu putina sare si le dam...Citeste continuarea

Banana Bread la Multicooker...

Postat de: miha in Multicooking

Intr-un bol mixam untul moale, lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Adaugam apoi, pe rand, oul si banana pasata cu furculita si omogenizam. La sfarsit punem...Citeste continuarea

Desert tarta vanilata cu smantana...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Gemul de merisoare: Merisoarele se curata cu atentie, se spala si se pun intr-o oala, se tin pe foc in jur de 5 minute sa dea in clocot, apoi se adauga zaharul, zeama de lamaie, vanilia si se...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Laptele il incalziti putin, untul il topiti. Drojdia o frecati intr-un vas cu zaharul pana se dizolva bine. Intr-un bol puneti faina cernuta si sarea. Adaugati drojdia, amestecati....Citeste continuarea

Desert banana bread (chec cu banane)

Postat de: Meea in Dulciuri

Mixăm ouăle, zahărul și puțină sare. Adăugăm 2 banane pasate, frișca lichidă și vanilia. În continuare, adăugăm făina, cacaua și praful de copt.  Punem...Citeste continuarea

Ciorba rosie, ca pe timpuri

Postat de: marianbobosea in Ciorbe

Se curata si se spala ceapa, morcovul, ardeiul, telina. Toate legumele se dau prin blender. Ia o cratita de 4 l., pune 3 l. apa si pune-o pe foc potrivit. Cand apa clocoteste, pune...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata la...

Postat de: mitinita in Multicooking

Biscutii se maruntesc si se amesteca impreuna cu untul topit. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de 20 cm cu partea de jos detasabila.   Ciocolata se rupe in bucatele si se pune...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu stafide

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate bine pana se topeste zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Se adauga faina si zaharul...Citeste continuarea

Cobbler cu capsuni la Multicooker...

Postat de: miha in Multicooking

Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate, in altul ingredientele umede. Amestecand cu telul se omogenizeaza bine cele doua compozitii. Intr-un vas de yena (16 cm diametru) bine uns cu...Citeste continuarea

Gem de capsune

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Căpșunele se curăță de codițe, se spală bine sub jet de apă rece și apoi se lasă în strecurătoare la scurs. Când s-au scurs de apă, căpșunele se pun într-un vas mai...Citeste continuarea

Creme brulee cu scortisoara si...

Postat de: gaby_d in Multicooking

Amestecati galbenusurile cu zaharul si aromele, pana la diluarea zaharului. Treptat, adaugati frisca. Amestecati usor cu un tel. Nu bateti, doar omogenizati. Pregatiti aparatul Crock Pot...Citeste continuarea

Tort de ciocolata la Multicookerul...

Postat de: mitinita in Multicooking

  Faina, cacaua, bicarbonatul de sodiu si sarea se amesteca intr-un bol. Otetul se adauga la lapte si se lasa deoparte pentru un minut. Se adauga zaharul si se amesteca pana cand...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza sarata si...

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron se rade branza pe razatoarea mica si se amesteca cu ouale, smantana si baconul si se presara piper. Aluatul se intinde rotund si se pune intr-o forma de silicon tapetand si...Citeste continuarea

Pui cu lamaie si unt la slow cooker...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Carnea de pui se curata si se spala. O lamaie se stoarce, iar cealalta se taie felii. Vasul aparatului se unge cu unt si se pune pe fund cateva felii de lamaie si cateva bucati de unt. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu caise...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Ouale se separa in doua boluri, albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia, ca pentru bezea, se scoate jumatate din spuma de albus intr-un alt bol. Galbenusurile se...Citeste continuarea

Desert briose cu capsuni

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Topim untul si-l dam deoparte la racit. Ouale, zaharul, praful de sare se bat bine cu mixerul pana isi dubleaza volumul,  dupa care adaugam untul topit, laptele si amestecam cu grija....Citeste continuarea

Negresa cu afine la Multicooker...

Postat de: privatelaura in Multicooking

Intr-un castron se amesteca faina cernuta impreuna cu un praf de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga indulcitorul si cacaua. Se amesteca usor. Se adauga laptele acru, uleiul si se amesteca...Citeste continuarea

Aperitiv inimioare cu chimen

Postat de: anuta in Aperitive / Garnituri

Se framanta un aluat elastic din faina, margarina topita (nu fierbinte) cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica. Se infasoara in celofan si se lasa o ora la frigider Se imparte aluatul...Citeste continuarea

Desert floricele fragede cu gem de...

Postat de: anuta in Dulciuri

Se freaca untul moale aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra, apoi cu oul pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu amidonul si cernuta. Se amesteca bine cu mixerul pana ce...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu gem de afine...

Postat de: anuta in Dulciuri

Se bate cu mixerul untul moale, la temperatura camerei cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa, se adauga esenta si faina caernuta si amestecata cu amidonul. Din aluatul obtinut se modeleaza...Citeste continuarea

Bulgur cu midii, caracatita si...

Postat de: panacris in Fructe de mare

Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește, se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit,...Citeste continuarea

Bulgur cu ciuperci si porumb marinat

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit,...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu ardei

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele de pui se curata si se spala bine. Ardeiul se curata, se spala si se taie bucati mai mari sau se scoate din congelator, cazul meu. Ceapa se curata si se toaca mai mare. Intr-o...Citeste continuarea

Desert gogosi cu iaurt

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros. Intr-un castron se pune restul de lapte, zaharul, zaharul vanilat, sarea,...Citeste continuarea

Nectar de corcoduse

Postat de: anuta in Sirop / Compot

Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, cca 20-30 minute, la foc domol....Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din pasare,...

Postat de: anuta in Ciorbe

Carnea de pasare se da prin masina de tocat, impreuna cu jumatate de ceapa, apoi se amesteca bine cu un praf de sare, mararul tocat fin, 2 oua si o lingura de orez prefiert (eu am dat in cateva...Citeste continuarea

Desert tarta cu urda si dude (agude)

Postat de: anuta in Prajituri

Se prepara aluatul de blat mixand margarina aflata la temperatura camerei, cu ouale si zaharul (eu l-am facut pudra), cu zaharul vanilat si la urma faina. Se amesteca totul bine apoi se baga...Citeste continuarea

Desert prajitura bicolora cu crema...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Incepeti cu pregatirea  cremei , pentru ca dureaza pana se raceste. Intr-o cratita mai groasa, mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati laptele, amestecati bine. Puneti amidonul si invartiti...Citeste continuarea

Desert minibavareze de capsuni cu...

Postat de: anuta in Prajituri

Se aleg cateva capsuni coapte se curata de codite, se spala si se maruntesc, apoi se pun la fiert cu zaharul 5 minute, dupa care se paseaza cu un mixer. Se lasa sa se racoareasca dupa care se...Citeste continuarea

Negresa cu branza la Multicooker...

Postat de: miha in Multicooking

Blat: Untul se topeste la foc mic sau la microunde. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o crema fina. Adaugam apoi ouale pe rand, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si...Citeste continuarea

Varza calita cu pui

Postat de: CretuValentina in Mancaruri de legume

Punem carnea la fiert, intre timp tocam varza marunt eu am tocat-o la cutit. Intr-o cratita am pus bulionul, sarea, piperul si zeama unde a fiert puiul. Cand a dat in fiert, adaugam varza la...Citeste continuarea

Ecler la tava

Postat de: CretuValentina in Dulciuri

  Punem apa intr-o cratita apa,uleiul si sarea si asteptam sa fiarba ,cand a fiert punem faina toata odata si amestecam bine ,cand aluatul sa format mai lasam 1-2 min...Citeste continuarea

Budinca de orez cu capsuni la...

Postat de: privatelaura in Multicooking

In vasul interior al Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune , se toarna laptele rece, smantana lichida, un praf de sare. Se adauga indulcitorul, apoi orezul spalat. Se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]