Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 15 Aug 2019 | 3063 vizualizari

 

Iata o mancare improvizata un amestec de ghiveci si de moussaka.
Carnatii merguez din carnne de oaie se combina foarte bine cu vinetele si dovleceii.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/08/gratin-de-vinete-dovlecel-si-carnat.html

 

INGREDIENTE

  • 1 vinata mare
  • 1 dovlecel marisor
  • 2 carnati merguez
  • 200 g sos de rosii de casa
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 20-30 g ulei de masline
  • sare, piper
  • paprika
  • cimbru uscat, dafin 1 foaie
  • 100 gr branza mozzarella
  • arpagic, busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez:

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Spalati dovlecelul si vinata si taiati-le bucatele. Lasati pielea daca sunt bio.

Intr-o oala puneti la-ncalzit uleiul si adaugati paprika si carnatii. Rumeniti frumos carnatii pe toate partile, adaugati vanata si dovlecelul si reveniti impreuna 10 minute. Puneti sare si piper adaugati foaia de dafin si cimbru uscat, sosul de rosii de casa (reteta aici)  si 10-15 cl de apa. Amestecati.

Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 25 minute. Amestecati din cand in cand.

Scoateti carnatii si taiatii bucati.

Dati branza mozzarella pe razatoare.

Varsati legumele cu sosul lor intr-un plat pentru gratin.

Puneti carnatii merguez si deasupra branza rasa.

Puneti 20 de minute in cuptorul incalzit la 210°C.

Serviti-l cald . Decorati cu arpagic si busuioc.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii