A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Negresa raw cu fistic, goji si...

Postat de: AdrianaIordan in Vegan / Raw vegan

Incepeti prin a procesa la un robot de bucatarie nucile. Eu am preferat sa pastrez putina textura si neaparat pastrati putin fistic si goji pentru decor  Dupa ce ati procesat bine...Citeste continuarea

Sarmalute in cuib

Postat de: vasimur in Porc

Se separă frunzele de varză și se pun în apă rece, se lasă la desărat cam 1/2 oră  ca să nu fie prea acre. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită...Citeste continuarea

Desert Pastel de Nata

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Aluatul: Untul rece taiat bucati se amesteca cu faina, oul, sarea si smantana si se framanta pana ce se obtine un aluat care se infaineaza usor si se pune la rece in folie pentru 30 de...Citeste continuarea

Desert batoane cu seminte

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Într-o crăticioară emailată se pune zahărul, apa și zeama de lămâie. Se amestecă și se caramelizează zahărul, la foc mic. Pentru că s-a adăugat apă și zeamă de...Citeste continuarea

Tarte cu peste

Postat de: cristina1985 in Peste

Codul se lasa la dezghetat. Eu l-am gatit mai dietetic,l-am fiert intr-o tigaie,cu putina apa  ,sare si am pus capac.A durat 50 minute,fara sa-l intorc.(se mai poate adauga apa, daca...Citeste continuarea

Desert placinta rulata cu mere

Postat de: sufletista in Dulciuri

Umplutura -merele le putem da prin razatoare, eu am optat sa le tai cubulete mici. Le punem intr-o oala cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cat sa isi lase siropul si devin moi. Adaugam...Citeste continuarea

Desert cornuri pufoase cu ciocolata

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Punem drojdia intr-un bol, adaugam 1 linguriță de zahăr și 2 lg de lapte călduț si omogenizam pana obținem o pasta. Adaugam 1 linguriță de faină si amestecam bine sa nu ramana cocoloase....Citeste continuarea

Chiftele de vita cu sos

Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carne

Pentru chiftele, carnea tocata se amesteca cu toate condimentele, pesmetul, branza cheddar rasa si oul. Se formeaza, apoi se pun intr-un vas termorezistent. Rosiile in sos si bulionul se...Citeste continuarea

Desert Prajitura cu morcovi si...

Postat de: CameliaComan in Prajituri

Cum se prepara Desert Prajitura cu morcovi si nuci, un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi: Curatam morcovii si apoi ii dam pe razatoare. Punem nucile intr-un chopper si le...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si mure

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit,...Citeste continuarea

Burger cu avocado si ou

Postat de: CameliaComan in Sandvisuri

Curatam ardeiul, ceapa si catravetele. Spalam toate legumele.  Taiem ceapa si catravetele in rondele, ardeiul si rosiile in feliute potrivite. Taiem avocado pe jumatate, iar apoi il...Citeste continuarea

Cartofi dulci la cuptor

Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legume

Curatam cartofii dulci de coaja, iar apoi ii spalam. Taiem cartofii in felii potrivite, iar apoi in bastonase. Ii punem intr-un bol. Adaugam uleiul, sare si piper dupa gust, 1 lingura...Citeste continuarea

Pizza

Postat de: licurici_lra in Pizza

Se cerne faina si se amesteca cu sare. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle. Se amesteca faina cu drojdia si...Citeste continuarea

Aperitiv carnaciori in aluat

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Aluatul se decongeleaza, apoi se desface, se lasa pe folia cu care este invelit si se mai intinde putin cu sucitorul, sa nu fie prea gros. Se taie in fasii, se pune branza cheddar rasa pe...Citeste continuarea

Paine rulata, cu mac sau chimen

Postat de: RODIMUR in Piine

În vasul de frământat se pune făina, amestecată cu sarea, se face o adâncitură la mijloc și acolo se pune: drojdia mărunțită, zahărul și oul. Se toarnă laptele cald,...Citeste continuarea

Desert tarta cu dovleac si lapte...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Umplutura-dovleacul curata si taiat cubulete il punem intr-o oala cu apa cat sa acopere si punem la fiert impreuna cu zaharul; dupa ce este fiert, il scurgem bine de apa si il pisam cu pisatorul...Citeste continuarea

Desert rulouri cu dovleac si dulceata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat -cernem faina intr-un bol, facem o adancitura, adaugam zaharul, sarea, piureul de dovleac, drojdia dizolvata in laptele caldut, uleiul, untura, galbenusurile si condimente dupa gust....Citeste continuarea

Aperitiv pasta de jumari

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Jumarile le mixam cu ajutorul unui robot de bucatarie sau le dam prin masina de tocat. Adaugam ceapa data prin razatoarea mica si stoarsa bine, condimente dupa gust, amestecam bine dupa care...Citeste continuarea

Desert pachetele cu cirese

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Ciresele se lasa la decongelat intr-o strecuratoare, sa se scurga de zeama. Aluatul trebuie sa fie la temperatura camerei; se decupeaza cu un pahar forme, se umplu cu cirese, se impacheteaza si...Citeste continuarea

Desert tort bogat

Postat de: cristinutanicolita in Torturi

Cum procedezi pt fiecare blat: Separi ouale. Bati albusurile spuma cu zaharul apoi adaugi faina in ploaie si celelalte ingrediente pentru fiecare blat. Blat 5: Bati albusurile spuma cu...Citeste continuarea

Tarta cu ceapa si bacon

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Umplutura : Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Caliti-o in putin ulei si 60 g unt, timp de 20 minute cu capac, timp in care mai amestecati din cand in cand. Apoi adaugati baconul...Citeste continuarea

Prepelita cu unt aromatizat

Postat de: Veronica22 in Mancaruri cu carne

Prepelitele curatate, spalate, se sterg cu un servet. Desprindem pielea de pe prepelite cu atentie deoarece se rupe usor. Pregatim untul aromatizat: Amestecam untul cu frunzulitele de cimbru,...Citeste continuarea

Supa crema din legume (zarzavaturi)

Postat de: Veronica22 in Supe/Ciorbe

Curatam zarzavaturile, le taiem rondele sau cuburi si le punem la fiert in supa de pui. Cand legumele sunt fierte, le punem in blender si le pasam bine.Daca mai este necesar, mai adaugam putina...Citeste continuarea

Supa crema de legume

Postat de: Veronica22 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in supa de pui mai putin conopida. Cand toate legumele sunt fierte aproape integral, adaugam si conopida care in cateva clocote va fi fiarta....Citeste continuarea

Supa crema de cartofi

Postat de: Veronica22 in Supe/Ciorbe

Am curatat legumele, le-am spalat si le-am taiat cuburi. Carnea afumata si toate legumele le-am pus in oala, am adaugat apa,1 lingurita de vegeta si le-am pus la fiert. Cand legumele au fiert...Citeste continuarea

Desert amandine

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana devine spuma. Se adauga apa rece cate putin in timp ce spumam albusurile. Galbenusurile se amesteca...Citeste continuarea

Desert briose cu fulgi de ciocolata

Postat de: aromearomate1 in Prajituri

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Într-un bol puneți zaharul cu untul tăiat cubulețe și mixați 3 min, după care adaugați ouăle pe rand, unul cate unul...Citeste continuarea

Desert placinta rulata cu mere,...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Preparăm mai întâi umplutura. Punem într-un vas, pe foc, merele rase, împreună cu zahărul și le amestecăm până își lasă siropul. Ridicăm vasul de...Citeste continuarea

Desert gris cu lapte si stafide, in...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se pun stafidele, opărite 1 minut, în esență de rom, ca să se înmoaie puțin și pentru a dobândi o aromă plăcută. Se spală bine o portocală și...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura

Postat de: Constelatialeu in Supe/Ciorbe

Mai intai ne pregatim ingredientele, curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete, ceapa o curatam, o spalam si o taiem marunt. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam amestecul de legume...Citeste continuarea

Chifle cu unt

Postat de: mitinita in Piine

Se pune intr-un bol 50 ml de lapte caldut, drojdia si putin zahar. Se lasa deoparte 5 minute. Se framanta un aluat din faina, restul de lapte si zahar, unt si ou. Dupa ce am framantat aluatul,...Citeste continuarea

Tagliatelle cu ciuperci si sos de...

Postat de: RODIMUR in Paste

Pastele se pun la fiert, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare.  Cât timp pastele fierb, se pregătesc ciupercile și sosul. Ciupercile se...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu dovlecel si...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoarea mare. Curățăm morcovul și, de asemeni, îl dăm pe răzătoare. Curățăm ceapa și o tocăm...Citeste continuarea

Piept de rata cu cartofi la slow...

Postat de: GABRIELAGH in Slow Cooker

Curatam si taiem rondele (groase cam de 5 mm) cartofii. Punem mai intai in oala untul. Adaugam cartofii si asezam piptul de rata deasupra cu pielea in sus. Presaram sarea si piperul. Pornim...Citeste continuarea

Desert tarta rustica cu prune

Postat de: GABRIELAGH in Prajituri

  Pregatim aluatul amestecand faina, sarea, praful de copt, untul rece taiat cubulete si zaharul pana cand obtinem un aluat destul de tare si putin sfaramicios. Dam aluatul la frigider pentru...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de lamaie,...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu indulcitorul pana isi maresc volumul. Adaugati uleiul, apoi sucul si coaja de portocala. Incorporati faina si praful de copt. Albusurile le...Citeste continuarea

Aperitiv pogaci cu jumeri

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Jumerile se dau prin masina de tocat apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia iute dupa gust. Se imparte in 3 parti egale si se lasa la temperatura camerei. Intr-un bol se pune faina iar pe...Citeste continuarea

Desert budinca de cozonac

Postat de: ladydi in Dulciuri

Punem stafidele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom si le tinem circa 30 de minute. Ungem o forma de ceramica sau de yena (sau 2, daca avem o cantitate mai mare de cozonac, cum am avut...Citeste continuarea

Aperitive dragalase cu mozzarella

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Asezam pe un tocator o felie de cascaval, doua felii de sunca,o felie de cascaval si terminam cu o felie de sunca.Apasam usor si taiem patratele. Spalam castravetele, il taiem felii...Citeste continuarea

Desert tort Tanu-Motanu

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blaturile: Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile. Apoi se adaugă nuca, făina şi praful de copt, amestecând de aici cu...Citeste continuarea

Ciorba de rata cu galuste de gris

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe...Citeste continuarea

Mancarica de pui cu zucchini

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pieptul de pui se spala si se taie cuburi . Puneti pieptul de ui sa se inabuse in putina apa [ sub capac ] Adugati  pastrama de pui taiata cubulete . Morcovul se...Citeste continuarea

Pulpa de porc la cuptor cu legume

Postat de: Marius_biker in Porc

Carnea se spala, apoi se da cu sare si piper. Intr-un vas, se pun 2 linguri de ulei si o cana cu apa, apoi bucata de carne. Se da la cuptor 2 ore. Dupa 2 ore, se intoarce pe cealalta...Citeste continuarea

Paste cu carne de pui in sos de...

Postat de: mirela0911 in Paste

Cum se prepara Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara Pastele fainoase se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care se scurg de apa, se...Citeste continuarea

Desert clatite Choco Kebab

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, sarea, zahărul, bicarbonatul și coaja răzuită de lime. Se adaugă apoi cele două ouă, untul și laptele...Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu scarita de...

Postat de: AdrianUdrea in Porc

Se portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita. Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele. Se...Citeste continuarea

Snitel sarbesc cu Kajmak /...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Pregatiti carnea, bateti bine cotletele, indepartati osul eventual si grasimea de pe margini. Trebuie sa fie subtiri, puneti sare si piper. Etalati deasupra kajmac-ul, dati un tur de piper...Citeste continuarea

Aperitiv crema de branza cu feta/...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Amestecati smantana cu zeama de lamaie. Intr-un bol cu o furculita sau cu mixer-ul frecati untul. Adaugati branza feta maruntita, smantana si frecati pana obtineti o crema omogena. Nu...Citeste continuarea

Desert placinta greceasca cu...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Foile de plăcintă le desfacem, le răsfirăm într-o tavă și le lăsăm la uscat, 2-3 ore la loc cald. La sfărâmăm, apoi, în bucăți mai mici, direct în tavă. Mixăm...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de...

Postat de: reisnaor_2006 in Torturi

       Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile, apa si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]