Alivanca moldoveneasca

de miremirc in Prajituri, 27 Dec 2011 | 21965 vizualizari

 

by Miha

 

INGREDIENTE

  • 300 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 30 g unt
  • 30 g smantana
  • 30 g faina
  • 50 g malai
  • putina sare
  • 100 ml smantana
  • 50 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivanca moldoveneasca:

Intr-un bol mixam branza de vaci cu galbenusurile de ou, adaugam apoi sarea, untul moale, smantana, faina si malaiul.

Separat in alt bol cu mixerul batem albusurile spuma tare si le incorporam peste compozitia de mai sus; amestecam cu lingura, prin rasturnare, de jos in sus.

Alivanca o intindem intr-o forma unsa cu unt si o dam la cuptor .  Servim alivanca fierbinte cu glazura de smantana indulcita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivanca moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]