Aluat dospit umplut cu ciuperci de roua

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2015 | 5056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 800 g ciuperci de roua calite in ulei
  • 2-3 linguri gris
  • 1 pahar apa calduta
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 2 pahare faina alba proaspat cernuta
  • sare de Himalaya
  • 1 lingurita zahar tos
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri seminte de in
  • 2 oua de casa
  • seminte de susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat dospit umplut cu ciuperci de roua:

Ciupercutele de roua se curata, se spala in mai multe ape, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei cu sare si piper dupa gust.

Se lasa in tigaie pana scade toata apa lasata si se prajesc usor.

Intr-un castron incapator punem sarea de Himalaya, zaharul tos, drojdia proaspata si apa calduta.

Amestecam toate aceste ingrediente, adaugam semintele de in, apoi faina si la final picuram putin ulei de masline sa desprindem aluatul de maini.

Lasam la dospit in loc ferit de curenti pana isi tripleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Pe plansa de lucru infainata intindem aluatul in foaie de grosimea unui deget, ungem intreaga suprafata a aluatului cu ou batut, apoi intindem un strat de umplutura de ciuperci de roua calite.

Presaram putin gris care are rolul de a absorbi uleiul in exces din ciuperci, rulam apoi strans aluatul, il asezam in tava de cozonac si il ingem cu ou batut.

Presaram seminte de susan din belsug, dam tava pentru 35-40 minute la cuptor pana creste si se rumeneste rulada frumos.

Scoatem din cuptor, apoi din tava, lasam la racit, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat dospit umplut cu ciuperci de roua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ton