Aluat pentru blat de pizza

de Ina in Pizza, 28 Sep 2013 | 27372 vizualizari

 

Versiunea pentru masina de paine ( pentru puturosi :)) )

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa
  • 2,5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zahar
  • 2,5 lingurita sare
  • 800 g faina
  • 7 gr drojdie uscata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru blat de pizza:

Ingredientele se pun in masina de paine in ordinea indicata . Pornim masina de paine pe pogramul de "dospire/framantare" sau "aluat de paine".

In cca 80 minute vom avea un aluat aerat, gata pentru a fi folosit la diverse tipuri de pizza sau chifle.

Este indicat ca la pizza sa se intepe aluatul din loc in loc, pentru a nu creste foarte mult si a se forma  gauri.

TIPS-URI

1

Daca veti programa masina de paine pentru pornire intarziata, este obligatorie respectarea ordinii ingredientelor, astfel incat drojdia sa nu ia contact cu partea lichida. In caz contrar, aceasta isi va pierde din eficacitate.

2

Din cantitatea prezentata vor iesi 3 tavi de pizza cu diametrul de 32 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru blat de pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

29.09.2013, 12:28

Este un aluat super pentru pizza

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:19

bun bun

Madelline 1

11.02.2014, 18:26

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect