Aluat pentru pizza

de Doralinda in Pizza, 12 Mar 2013 | 11021 vizualizari

 

Acest aluat de pizza iese o nebunie, atat de pufoasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • jumatate plic drojdie uscata
  • 300 ml apa
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru pizza:

Eu am facut aluatul de pizza la masina de paine, punand intai lichidele apoi restul de ingrediente si am dat la programul framantare si dospire, dar daca nu aveti masina, va voi zice cum sa faceti.

Intr-un vas, amestecam toate ingredientele si framantam cca 7-8 min.

Facem aluatul de pizza sub forma de minge, ungem cu putin ulei masline si lasam la dospit cca 1 ora si jumatate.

Impartim bucata de aluat de pizza  in 4, mai framantam pe fiecare putin si facem iar forma de minge, le ungem iar cu ulei si le lasam la dospit inca 30 min. Desfacem aluatul cu diametrul de 25 cm, ungem iar cu ulei si lasam cca 10 min inainte de a pune sosul si restul de ingrediente.

Daca doriti un aluat de pizza mai gros si pufos, atunci, impartiti aluatul in 2.

TIPS-URI

1

recomand acest aluat de pizza pentru orice tip de pizza alegeti sa preparati

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu mortadella, ciuperci si oua