Amandina

de adry88 in Prajituri, 10 Ian 2012 | 5603 vizualizari

 

m-am inpirat de la miha, doar ca am modificat crema

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri  zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • CREMA
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra
  • esenta de rom
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic cappucino
  • SIROP
  • 50 g zahar
  • 150 g apa
  • 1 plic cappucino
  • GLAZURA
  • 1 ciocolata neagra
  • 100 g frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

BLAT: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta, apoi se adauga peste albusuri. Se amesteca faina cu praful de copt si cacao. Se adauga peste albusuri, se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor cca 30 minute,se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit si se taie in 2.

CREMA-untul se freaca cu zaharul, se adauga cacaoa, plicul de cappucino, esenta treptat, apoi se da la rece.

SIROPUL-caramelizam zaharul, adaugam apa si plicul de cappucino. Se lasa sa fiarba pana se dizolva zaharul,se lasa la racit.

ASAMBLAREA-se aseaza prima foaie se insiropeaza, crema-foaie-insiropeaza si se da la rece cca 3 ore.

Se topeste ciocolata cu frisca ,se lasa putin la racit si se toarna peste prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

10.01.2012, 20:51

buna

Maria68 1

10.01.2012, 21:36

delicioase

adry88 1

11.01.2012, 11:14

multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

Plăcintă cu cartofi și pui - Irezistibil de gustoasă și sățioasă

pe 28.03 la 10:56

Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios

pe 28.03 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandina