Amandina

de adellyna in Dulciuri, 20 Noi 2014 | 3085 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3oua
  • 75g zahar
  • 15ml apa
  • 15ml ulei
  • 10g cacao
  • 4 linguri faina
  • o lingurita de praf de copt

Sirop

  • 200ml apa
  • 2 plicuri cappuccino
  • 100g zahar
  • o esenta rom

Crema

  • 2 galbenusuri
  • 100g zahar
  • 250g unt
  • 3 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Blat

Separam albusurile de galbenusuri

Batem albusurile spuma

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, apoi adaugam 10g cacao, apa si faina (in care am pus praful de copt). Peste aceasta compozitie adaugam albusurile si amestecam cu grija

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitia si o bagam la cuptor 30 de minute 

 

Sirop

Adaugam ingredientele si fierbem aproximativ 5 minute la foc mic

Crema

Untul moale se amesteca cu galbenusurile, pudra de cacao si zaharul pana devine o crema spumoasa

TIPS-URI

1

Crema se poate face si fara galbenusuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort amandina